Математически турнири 1-4 клас. Тема №61

• 90 879
  • 753
  •   1
Отговори
# 135
Има Великденско състезание. Ето задачите от миналата година.
https://danybon.com/obrazovanie/vms-2022/

Здравейте. Има ли пролетно математическо състезание за 1 клас, кога е и къде можем да видим задачи? Благодаря

# 136
Добър вечер,
Можете ли да ми препоръчате образователен център за дете втори клас, където да бъде подготвяно добре за по-масовите математически състезания? Дъщеря ми е записана в един център, в който хората се стараят, задачите са интересни, но мисля, че не отговарят на нивото на състезанията. Със задачите в центъра се справя добре, но на състезанията не се справя добре.
Вероятно съм силно пристрастна, но мисля, че ако сменя центъра може би да има по-добри резултати.
Търся онлайн опция по принцип.

# 137
За мен лично онлайн не е толкова ползотворно, колкото присъствените занятия, но вие си знаете.
Easy Math имат онлайн курсове.
Иначе присъствено - СМГ Учители.

# 138
  • Sofia
И СМГ имат тук-таме онлайн курсове.

# 139
В момента няма онлайн група в СМГ Учители за 2 клас. Има една единствена онлайн за 3 клас във вторник. Присъствено има местенце в групата на Надя Кръстева от 8 ч. в събота. Препоръчвам.

# 140
Благодаря ви, ще проверя за възможностите. И аз мисля, че традиционните часове са по-оптимално решение за по-малките ученици, но не съм от София.

# 141
Тогава нямате много варианти. Частни уроци също е опция, ще се работи с темпо, подходящо за детето, но трябва да е учител, запознат със състезанията и видовете задачи, които са много различни от учебния материал.

# 142
Сега проверих, че "СМГ учители" е всъщност името на обучителния център. Не го очаквах Wink
Предполагам, че ако бъде приета за курс, мога да очаквам, че ще се подготвя за този тип състезания ( Иван Салабашев, Черноризец храбър, Математика без граници и други от този по-популярен формат?) Нямам амбиции да става международен световен шампион, а да получи по-добър статус по нашите ни състезания. Според мен може да бъде постигнато, защото е будно и съобразително дете(според майка й;) )

# 143
  • Sofia
В момента няма онлайн група в СМГ Учители за 2 клас. Има една единствена онлайн за 3 клас във вторник. Присъствено има местенце в групата на Надя Кръстева от 8 ч. в събота. Препоръчвам.
Да, затова казах тук-таме. Зависи от търсенето. Миналата година тази група са били 2-ри клас. А догодина групата ще продължи в 4-ти, само ако има достатъчно желаещи.
Написах го, защото явно и СМГ пускат по някоя онлайн група, ако някой го интересува.

# 144
Сега проверих, че "СМГ учители" е всъщност името на обучителния център. Не го очаквах Wink
Предполагам, че ако бъде приета за курс, мога да очаквам, че ще се подготвя за този тип състезания ( Иван Салабашев, Черноризец храбър, Математика без граници и други от този по-популярен формат?) Нямам амбиции да става международен световен шампион, а да получи по-добър статус по нашите ни състезания. Според мен може да бъде постигнато, защото е будно и съобразително дете(според майка й;) )

На курсовете децата не се подготвят конкретно за някое състезание, а решават типове задачи, различни от училищните. Самите задачи може да ги има и по състезанията. По-усилено се подготвят и решават за състезанията, формиращи бал за МГ - НОМ, ПМС, ЕК и МзВ, но това е в 4 клас.

За втори клас е достатъчно курс + решаване на задачи от минали години вкъщи.

# 145
Здравейте,
Каква е таксата за европейското кенгуру?

# 146
Състезанието е от календара на МОН и е безплатно.

# 147
Добро утро, има ли първокласници в темата? Ако да - пишете ми съобщение на лично. Искам да попитам нещо, но не искам да заграбвам темата. Благодаря ви

# 148
Има и наборна тема за първокласници:
https://www.bg-mamma.com/?topic=1475572

# 149
Благодаря ти. Ако не е твърде нахално - за 6 клас има ли също такава тема?

Общи условия

Активация на акаунт