Математически турнири 1-4 клас. Тема №61

• 92 248
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
Сравнително ниски ми се виждат резултатите тази година. Трудни ще да са били задачите.

# 376
Според мен, "трудноста" е нормална. Много по-добре така, отколкото 20, 30 или 50 максимални резултата - и за състезанието и за класирането за МГ. Факта че максималния, постигнат до момента резултат е в гр. Добрич и е 49 от 50т, показва че задачите не са нерешими, а могат да "измерват" резултатите и на по изявени в математиката деца, освен на тези които гонят класиране в МГ. Освен това, макар и да не знаем какъв е конкретния случай, достъпа до "математика" в гр. Добрич (училищен, школи, преподаватели, конкуренция) не може да се сравняван със софийския . .. . . . Дали е случайно, че първите подгласници са възпитаници на елитни частни училища?

# 377
Като цяло трудността не е от голямо значение, тъй като приемат 156 деца в СМГ и 52 в НПМГ подред, независимо от това дали са решавали трудни или много трудни задачи.

Миналата година на МзВ точките паднаха до 17 на последните деца, за разлика от предишната година, когато са били около 24-25 на последните. Сега не ми се рови да видя точно колко са били. Това говори много за сложността на задачите.
Докато миналата година на ПМС в София е имало 7 деца с 50 т. (макс. резултат) и над 30 с повече от 40 г., което си е напълно нормално за ПМС, то тази година няма нито един максимален резултат и само 8 деца са с точки над 40 (за София). Трудни са били определено.

# 378
Идеята ми е, че ако задачите миналата година бяха "трудни" като тазгодишните, седемте деца които са били с макс, щяха да бъдат оценени по начин, който би показал съотношението на показаното и между тях. Тоест те пак щяха да бъдат начело, но можеше да има някой на 1-во, 2-ро и т.н. място.

# 379
Това значи, че миналогодишните са били трудни (все пак само 7 от 1000 деца са ги решили изцяло), но все пак постижими, докато тази година, явно някой се е престарал...

# 380
Трети резултат има моят хубостник в София с една изчислителна грешка на последната задача и квестора го е изгонил 20 мин преди края, защото са останали две деца, които са си проверявали.

# 381
Според мен, "трудноста" е нормална. Много по-добре така, отколкото 20, 30 или 50 максимални резултата - и за състезанието и за класирането за МГ. Факта че максималния, постигнат до момента резултат е в гр. Добрич и е 49 от 50т, показва че задачите не са нерешими, а могат да "измерват" резултатите и на по изявени в математиката деца, освен на тези които гонят класиране в МГ. Освен това, макар и да не знаем какъв е конкретния случай, достъпа до "математика" в гр. Добрич (училищен, школи, преподаватели, конкуренция) не може да се сравняван със софийския . .. . . . Дали е случайно, че първите подгласници са възпитаници на елитни частни училища?

Mask Това за елитните частни училища много ми хареса...

# 382
Трети резултат има моят хубостник в София с една изчислителна грешка на последната задача и квестора го е изгонил 20 мин преди края, защото са останали две деца, които са си проверявали.

Това е страхотен резултат, поздравления за Вас и сина Ви!

# 383
Благодаря! Иначе познавам и другите две деца, които са на първо и второ място и заслугата не е на частното училище Simple Smile а на много труд дете-баща-уроци.

# 384
Здравейте!
Линковете са вече неактивни. Дали някой би ми пратил задачите от ЕК за втори клас, моля! Предварително благодаря!
Simple Smile

# 385
Момичета, имате ли някакви сведения за Първи стъпки към върха и за Умник-математик? Пловдивските състезания? Кое е по-сложното, или знам ли? Еднакви ли са? Кое е с по-малко дълги описателни за четене текстови задачи Wink

# 386
Привет! Къде мога да видя примерни задачи за Европейско кенгуру плюс?

# 387
Разгледайте тези от националните кръгове на Европейско кенгуру до 2019 включително.

# 388
  • София
Здравейте!
Линковете са вече неактивни. Дали някой би ми пратил задачите от ЕК за втори клас, моля! Предварително благодаря!
Simple Smile

На 18.04.2023 г. на страницата на училището координатор ще бъдат публикувани темите за всички класове

# 389
  • Пловдив
Здравейте, ако в темата има родител на дете чиято работа от МБГ зимен кръг е върната, бихте ли ми казали верния отговор на задача номер 12. Искам да сверя.
Също така се интересувам колко са минималните точки за медал за този кръг от състезанието.
Квадратът брои ли се за правоъгълник?

Последна редакция: сб, 08 апр 2023, 13:11 от aH~

Общи условия

Активация на акаунт