Какво повече НЯМА да купя - 22

• 89 233
  • 778
  •   1
Отговори
# 135
Аз лично съм виждала двама собственици,които познавам да зареждат от Кауфланд.На единия в магазина 2/3 от стоката е от Метро.Да не говорим колко други сме виждали по касите.

# 136
Аз нямам против да си вземе надценката като отиде в Метро, хване промоция, вкара пари в стока и ти я докара на 100 метра от къщи. Аз, ако ида за нещо, което струва 2-3 лева до Метро, то ще ми излезе много по-скъпо. Лошото на тия магазинчета е, че не могат да продадат всичко, докато му изтече срока, нямат място за съхранение, чувала съм, че някои изключват фризерите през нощта.
Освен това, поне нашето магазинче не продава колбаси на по-известни марки, като например Бони и Тандем, а взимат някакви неизвестни, които не стават за ядене. Пробвах 1-2 пъти за радост на уличните котаци. Освен това хитро редят отпред неща, на които срокът за годност наближава, а по-пресните слагат отзад. И разни такива номера, цените не коментирам.

# 137
Малките магазинчета откъде зареждат? От веригите на промоция. Чак такава патриотка не съм и нямам бюджет с подобна цел.
Бг, Цъ. Гарантирам ти, че не е от веригите на промоция.

Няма как да се гарантира. На мен Кауфланд ми е на 15 минути пеш, с кола ще е 5. Що да не си я напълни и да спечели. Средно намаленията са 30%. В Метро е по-скъпо от кварталните, затова не го подозирам. Причините, които повечето описват са така. Кварталните се ползват от пенсионерите, които са по-трудно подвижни. И лошото е, че хем нямат, хем плащат надценките.

# 138
  • Пловдив
Миналата година лично станах свидетел, как кварталното магазинче прие доставка от Т-маркет и нареди стоката на собствените си рафтове Rolling Eyes
От чисто любопитство влязох в сайта на Т-маркет и проверих стоката - да, вярно беше на изгодна цена, а в кварталното магазинче - със 100% надценка.
Категорично ме загубиха като клиент - от Т-маркет няма шанс да купя каквото и да е, съответно зачеркнах и въпросното магазинче

# 139
Кварталните се ползват от пенсионерите, които са по-трудно подвижни. И лошото е, че хем нямат, хем плащат надценките.

При нас е точно обратното. Кауфланд, Лидл през деня са точно пенсионерски магазини. Хората си следят промоциите и хем на разходка, хем срещат познати и го удрят на социален живот, хем и нещо изгодно да си напазаруват.
Отдавна Кауфланд трябваше да го прекръстят на „Пенсионерска среща“. Simple Smile
За кварталните магазини... Не мога да се оплача, макар че останаха малко такива, главно Плод-зеленчук. В тях могат да се намерят много марки, които ги няма във веригите, и обратно.
Единственият им минус за мен е, че невинаги това, което ми трябва, го има в момента. Снабдяват ги на определени периоди и ако нещо свърши, просто го няма на рафта, докато дистрибуторът не благоволи отново да ги посети.

# 140
Малките магазинчета откъде зареждат? От веригите на промоция. Чак такава патриотка не съм и нямам бюджет с подобна цел.
Бг, Цъ. Гарантирам ти, че не е от веригите на промоция.

Няма как да се гарантира. На мен Кауфланд ми е на 15 минути пеш, с кола ще е 5. Що да не си я напълни и да спечели. Средно намаленията са 30%. В Метро е по-скъпо от кварталните, затова не го подозирам. Причините, които повечето описват са така. Кварталните се ползват от пенсионерите, които са по-трудно подвижни. И лошото е, че хем нямат, хем плащат надценките.
Ми . не знам за къде говорите, живея в центъра, поне около нас, Слава богу всички магазинчета са читави и без такива "врътки"

# 141
И аз живея в центъра, за съжаление всички магазинчета около мен са по-скъпи от лидл, който също ми е близо. За разнообразие и качество да не говорим. Въобще не стъпвам в тях.

# 142
Аз съм в Бургас, квартал на половин час пеш от центъра. И веригите са ми по-близо, отколкото на живущите в центъра. Там имат по един ТМаркет и Билла.

По отношение на подкрепата на малките магазинчета. Преди 2 дни майка ми купува мрежичка бадеми - 3кг. за 10лв. За тая цена са и със зелената обвивка. Дали накрая останаха 500гр., силно се съмнявам. Не ги разбира, заблудила се е. Самите ядки вътре са като трески, бонус тежък дъх на мухъл. Та, после да не ми реват собствениците. Честното отношение щеше да им докара повече клиенти, отколкото прецакването на някого с 10лв. Имало торба и за 30лв. - честито на "печелившия"!

# 143
До нас наблизо останаха две квартални и единият основно печели от клиентите отпред
на биричка, мастичка или нещо друго под чадърче и две масички. Иначе е чисто и подредено
както вътре, така и отвън. Зареждат малки количества хр.стоки на висока цена, но в определени
случаи спасяват положението.

# 144
Много са гледните точки за малък магазин. Аз помагам като работя допълнително в такъв. Намира се в немалко село до областен град. Населението ходи в града на работа пазарува в Кауфланд и Лидъл и сравнява цени. Отделно и дистрибуторите на отделните продукти се сърдя, че при нас няма продажби. И как да има?  Например марка бира е на промоция в Кауфланд и дистрибутора й се сърди защо във витрината има малко количество.  Но промоция в цената за нас няма. От друга страна от Кауфланд си я купуват на стекове и не е изстудена, а при нас ако се случи скоро да е заредена се сърдят.
Не всяка марка може да се поддържа, дори собственика да иска. Зареждали сме колбаси, млека, продавали са се  но в един момент фирмата-дистрибутор казва няма да идваме тук, само ти ни вземаш стока, не ни излиза сметката. А и малкия търговец не може да вземе стока за цял месец- затваря пари, няма условия за съхранение, проблема със срока на годност.
Работим с ваучери за храна и има клиенти, които се сърдят , че са ги ограничени с точни магазини. Една майка си каза, че в петък като дойде при нас и може да си напазарува за менюто в събота и неделя.  В  другия магазин няма нейния кашкавал,  мляко, продукти за скара
За срока на годност - Зарежда се малко и се следи. Менюто на шефа се определя от това на което изтича срока на годност.  Баща му консервира домати и посред зима. Моркови, които не се харесат ги вземам, чистя, режа и във фризера.
Живея в града и до нас няма квартален магазин и ми липсва. Наблизо има на местна верига, но цените са...

# 145
  • София
Аз пък търся малки фирмени магазини в последно време, вярно, че ми отнема време да мина през месарницата, през млечния магазин, през бакалията, през италианския магазин, ама аз и не пазарувам известни марки, затова не ми липсват хипермаркетите.  Да, давам по-голяма сума, но пък ми излиза по-евтино, че не хвърлям.

# 146
Според мен има разлика между малки фирмени магазини или такива за определени стоки и квартален малък магазин от типа"газ,мас и пирони".

# 147
  • София
Според мен има разлика между малки фирмени магазини или такива за определени стоки и квартален малък магазин от типа"газ,мас и пирони".
Аз говоря за фирмени, около нас такива "газ, мас, пирони" няма.

# 148
Именно де.Тези фирмени и специализирани и аз ги търся,но трудно ги намирам.Особено в малък град в провинцията.Готова съм да инвестирам време и средства в закупуването на определени продукти и го правя когато мога.Категорично отричам "кварталните" т.мар магазини.

# 149
  • София
Именно де.Тези фирмени и специализирани и аз ги търся,но трудно ги намирам.Особено в малък град в провинцията.Готова съм да инвестирам време и средства в закупуването на определени продукти и го правя когато мога.Категорично отричам "кварталните" т.мар магазини.
Освен фирмените магазини, много тача вече и онлайн пазаруването. Тъпченето в хипермаркетите ми идва в повече. Една сюрия хора се бутат с количките, грабят някакви промоции, пада по земята, по рафтовете, после оставят масло, мляко и сирене между дрехите и тенджерите, съответно персоналът в края на деня ги поставят отново в хладилните и ние ги купуваме, ами мерси. В зеленчуците се рови направо като в кокошарник- всеки пипа, стиска, хвърля, тъпче. Не, мерси! За 20ст разлика си го причинявам все по-рядко и по-рядко.

Общи условия

Активация на акаунт