Какво повече НЯМА да купя - 22

• 89 145
  • 778
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Скрит текст:
Гладните купуват😉
Много зависи от гледната точка , някои търсят качество, други ниска цена, трети вкус, четвърти всичко заедно. Проблема е , че не знаем за какво си даваме парите😔
Харесаш нещо и след има -няма три покупки то вече не е това от което си бил доволен.
Точно така и се впускаш в поредното търсене на нещо свястно.

Прясно мляко "Хармоника" не ми хареса. Домързи ли ме да ида да купя нещо изпитано, започна ли с "да опитам", ей така става.

# 196
За млечните продукти и яйца аз спрях да купувам от супермаркети. Това си е обир и то за продукти със съмнително качество. Пазарувам си от местните млекарници. Продуктите са доста по-вкусни.

# 197
На мен ми е интересно какво може да не му харесате на прясното мляко? Вярно, че съм купувала последно преди месеци, но ми се струва все едно и също.

# 198
За кварталните магазинчета,ако ти трябва нещо по-обикновено-да става ама не и да пазаруваш изцяло от тях(това е моето
виждане)

Като отидеш в Кауфланд,Лидъл,Билла, там може да си напазаруваш на много по-изгодна оферта. Има доста по-голям избор-ако в кварталното магазинче има само 1 вид сирене,в Кауфланд има 4-5 вида,и може да си избереш от кое сирене да вземеш.

На тази инфлация всеки гледа промоциите,иска да му е изгодно.

Относно "Орехите" преди си взимах много от тях,но моят приятел ме отказа тотално от тях.
Преди може да са били хубави-сега не са.
В кварталното магазинче сиренето може да е само един вид, но обикновено е читаво, защото надценката му е да избие заплатата на един продавач. Във веригите може да имаш избор, но там колко са на "клона" за заплати? И "големия" избор е за заблуда на противника, сиреч - потребителя. Няма как да продават свестни продукти, все от някъде трябва да се избият разходите за сума ти персонал....

Последна редакция: ср, 08 мар 2023, 04:01 от vasilesa

# 199
  • София
Повече няма да купя кисело мляко Родна Стряха  на Лидъл - блудкаво и воднисто, гребваш една лъжичка и кофичката се напълва с вода. Иначе на същата марка съм доволна от боба и лещата!

# 200
  • София
На мен ми е интересно какво може да не му харесате на прясното мляко? Вярно, че съм купувала последно преди месеци, но ми се струва все едно и също.
Не е точно така. Някои марки са по-вкусни, така да го наречем. Аз напр. имам уред за разпенване на мляко (за кафето) и като се разпени, помирисвам, веднага си личи кое мляко какво е. Някои млека имат божествен аромат (предимно домашните) и някои купени.

Скрит текст:
Децата напр. харесват алпийското мляко на ДМ (3,5%), Президент, ELLE & VIRE и др., ако не успея да взема домашно от някъде.

# 201
огромна е разликата във вкуса на прясното мляко, все едно да кажете, че различните води имат еднакъв вкус.
въобще не съм забелязала малките квартални маркетчета /не спец. магазини/ да продават едно, но читаво. обичайно пробутват същите боклуци като хипермаркетите забелязвам. и не заради заплати или т.н. то ценообразуването и стимулите да не са само това. но не е за темата.
орехите винаги са били отврат.

# 202
  • София
zenata, споделете предпочитани от Вас марки сирене, кашкавал, масло, мляко и др. базови продукти. Да си сверим часовника.

# 203
Аз напоследък попадам все на гадни сирена. Само едно на Каймакани беше добро, но много скъпо ми идва , дори на Домлян по БДС не беше като хората.Днес купих мляко и ще направя домашно, ако излезе сполучливо ще повторя.

# 204
  • София
Ако не успея да купя от млекарница или от Бозмов, за баница взимам на Ведраре кравето сирене. Не ми е любимо, но поне и двамата вкъщи го ядем, та не хвърлям много.

# 205
  • гр.София
Кьопоолу на родна стряха... Ужасно е!

# 206
  • софия
По-назад в темата имаше линк към анализ на предлаганите в мрежата сирена. От публикувания списък само Маджаров, Домлян, Лакрима и Добротица отговаряха на БДС изискванията (и то на границата с допустимото).  Та, ако ще купувам от голям магазин, ще е едно от трите (без на Маджаров, което за мен е твърде солено на вкус)

# 207
Доли, отмивам я с шампоан.
Но, аз съм пример, че на българите им понасят български продукти. Инак не съм фактор. Пп Само такава боя ползвам(и да, последния път ми припари повече от обикновено). Една, за две боядисвания. Тънка коса, много, но тънка и добър колорист, демек Джастев, който смята, че една боя може да ми стигне за три пъти. Joy Пп За протокола - късо каре. Sunglasses
Ох, Джасте, рязсмя ме с тоя Джастев. Joy Честит женски празник! Blush

# 208
По-назад в темата имаше линк към анализ на предлаганите в мрежата сирена. От публикувания списък само Маджаров, Домлян, Лакрима и Добротица отговаряха на БДС изискванията (и то на границата с допустимото).  Та, ако ще купувам от голям магазин, ще е едно от трите (без на Маджаров, което за мен е твърде солено на вкус)
Всъщност теста беше за водно съдържание и най-добре беше представено сиренето на LB Bulgaricum. В почти всички тестове техните продукти заемат челното място в положителния край на класацията. Та ако някой ще купува от веригите, да е техен продукт, а не твърде компромисните и скъпи продукти на Маджаров и тези на Шиши.

# 209
А пък Добротица от няколко години излязоха от веригите и си направиха собствена мрежа магазини.

Общи условия

Активация на акаунт