Какво повече НЯМА да купя - 22

• 89 338
  • 778
  •   1
Отговори
# 315
и аз потвърждавам, че домашното кисело мляко издържа мнооооого дълго без никакъв проблем. не може да се сравнява прясно с кисело мляко.

# 316
и аз потвърждавам, че домашното кисело мляко издържа мнооооого дълго без никакъв проблем. не може да се сравнява прясно с кисело мляко.
Да де,но защо? По-напред пуснаха теми по тази тема,но бяха дълги за четене.
Пастьоризацията убива микробите в прясното мляко и трайността му е три дена,(толкова пишеше на пликовете от "онова" време).
Киселото мляко обаче,деяни с месеци?! Защо?

# 317

Имах големи очаквания за този пастет. Мирише ми на стара мазнина, на нещо застояло, не мога точно да опиша, на нещо неприятно.

И аз не го харесвам, да не говорим ,че беше останал в хладилника доста дълго време и видимо нямаше развалено в него.

# 318
вероятно защото кисело мляко се получава след млечнокисела ферментация, което го прави съвсем различен продукт. предполагам, че когато е добре затворено не протича ферментация или е слаба, а когато се остави на топло се случва точно обратното и затова вкисва.  бактерии, кво да ги правиш.

# 319
Спомням си едно време баба квасеше кисело мляко в каче, което съхраняваше в избата и консумираха когато са минали постите и/ или няма мляко от животните. Предполагам, че Лактобацилус булгарикус е била виновникът за дългото съхранение. Все пак тази бактерия се храни с лактоза и произвежда млечна киселина, благодарение на която млякото се съхранява.

# 320
  • гр.Пловдив
Да де,но защо? По-напред пуснаха теми по тази тема,но бяха дълги за четене.
Пастьоризацията убива микробите в прясното мляко и трайността му е три дена,(толкова пишеше на пликовете от "онова" време).
Киселото мляко обаче,деяни с месеци?! Защо?

Хм,а защо в комунизма не даянеше с тия фолиеви капачки и като забравиш буркана и завираше чак и ставаше на оцет за 3-4 дни

# 321
Хигиената, съхранението ( хладилниците и херметизацията не са както при комунизма) и вкусовите ни предпочитания са се променили с времето.
Колко от вас харесват КИСЕЛО мляко?
Баба ти го е подквасвала в каче и с времето е придобивало по- кисел вкус , който за тях е бил нормален . Може би за това са го пиели на мътеница и са го влагали в храни , а ние сега му слагаме разни сухи добавки и "екстри" към натуралността .

# 322
Хигиената, съхранението ( хладилниците и херметизацията не са както при комунизма) и вкусовите ни предпочитания са се променили с времето.
Баба ти го е подквасвала в каче и с времето е придобивало по- кисел вкус , който за тях е бил нормален . Може би за това са го пиели на мътеница и са го влагали в храни , а ние сега му слагаме разни сухи добавки и "екстри" към натуралността .

аз,аз! даже го оставям на топло, за да стане още по-кисело.

# 323
Браво😊аз по тази причина си правя кефир, там поне знам и виждам закваската .

# 324
  • София
Повече не бих купила от Пепко мъжки тениски. След едно пране станаха ужасни около подмишниците. Ще каже човек, че мъжът ми е свинче все едно. Grinning  С тениски закупени от други места няма такъв проблем.

# 325

Аз. Simple Smile Мразя кисело мляко да ми сладни.
Но не и да стане кисело като оцет, когато го забравиш повечко време в хладилника.

# 326
  • софия
Аз обичам кисело мляко и никога не съм пила прясно. Мразя го. Единствено мога да капна капка в кафето, но и това не правя.
Кисело мога да ям с лъжица от кофичката, цедено, с добавки за десерт, айрян. Всякак го ям и обичам.

# 327
  • София
Повече не бих купила от Пепко мъжки тениски. След едно пране станаха ужасни около подмишниците. Ще каже човек, че мъжът ми е свинче все едно. Grinning  С тениски закупени от други места няма такъв проблем.
Аз все още се чудя на тази мода за пазаруване на дрехи и обувки от Пепко, Лидл, Кауфланд и подобни. Дрехите изобщо не са чак толкова по-евтини за качеството си. Има си специализирани магазини, където можеш да намериш съответните стоки с добро качество и на приемливи цени, ама всеки си знае, де.

zvаnchе, въпросът беше по-скоро за кисело мляко, което има кисел вкус, каквото всъщност е истинското кисело мляко от едно време, а не, дали изобщо обичаме кисело мляко. Има марки, които предлагат кисело мляко, което е сладко като десерт т.е. само името му е кисело.

# 328
Аз обичам баш кисело мляко. И боза кисела обичам, ама няма.

# 329
  • софия
Мишенце, на този въпрос отговорих. Кисело кисело мляко.
Истинското прясно има леко сладък вкус.

Общи условия

Активация на акаунт