Какво повече НЯМА да купя - 22

  • 89 305
  • 778
  •   1
Отговори
# 300
  • Sofia
  • Мнения: 29 057
И аз изядох една Активия с ядки и плодове престояла 2мес.🙄
Бях приготвила все пак въглен 🤨
Нищо не ми стана 🤣

# 301
  • Мнения: 1 048
Ох, аз така излапах две неотворени Активии, стояли около 3-4м. в хладилника. Ми ко, бяха от любимия ми вид с лешник и киноа. Не бяха мръднали, ни на вкус, ни на цвят, ни на мирис, свежи като току-що откъснати репички. Joy Свеки овика орталъка, как така ще ги ядеш, ще ги хвърлим. Ааа, ще ги хвърлям, как пък не, изядох ги и почнах да чакам да видим ко ше стане Sunglasses, слава Богу, нищо. Уф, досвидя ми се да ги хвърля и.. ги изядох на риск Blush.
Пп Хич не обичам да хвърлям храна.

Свеки трябва  да се радва и да се гордее, че снаха й не е прахосница Simple Smile

# 302
  • Мнения: 758
Няма как да има консерванти в киселото мляко. Няма да се закваси. Обсъждано е многократно.
Можете ли да ми обясните причината , щом твърдите, че няма консерванти в кис. мляко?


https://www.bg-mamma.com/?topic=173080
https://www.bg-mamma.com/index.php?topic=92577
https://bntnews.bg/bg/a/158972-kakvo-ima-v-mlyako-na-nyakolko-mesetsa

# 303
  • Мнения: 12 658
Интересно... Значи чист продукт е този, който не се разваля. Simple Smile

# 304
  • софия
  • Мнения: 332
E добре де, неотворено кисело мляко ,което стои в хладилник , какво има да му се развали...Няма достъп до кислород и бактерии, особено ако хлдилника не се отваря по 50 пъти на ден...какво толкова се очаква да му се случи

# 305
  • Мнения: 1 541

Имах големи очаквания за този пастет. Мирише ми на стара мазнина, на нещо застояло, не мога точно да опиша, на нещо неприятно.

# 306
  • Мнения: 3 671
Аз вече веднъж писах, че майка ми купува домашно прясно овче мляко, подквасва го и ми го дава. Прави по десетина буркана наведнъж и понякога го ям с месеци. Само веднъж мухляса едно, но капачката му беше завъртяна накриво.
Със сигурност в бурканите няма нищо, освен мляко.

Последна редакция: чт, 30 мар 2023, 08:37 от Чи лу

# 307
  • Мнения: 28 696
E добре де, неотворено кисело мляко ,което стои в хладилник , какво има да му се развали...Няма достъп до кислород и бактерии, особено ако хлдилника не се отваря по 50 пъти на ден...какво толкова се очаква да му се случи

Ако е истинско, т.е. с Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, ще се вкисне.
Ако вкусът е като на току-що купено, бактериите в него са други, ако изобщо има някакви, а не е имитация.
Ама то неслучайно измислиха сума ти имена на този вид продукти, само и само да угодят (или заблудят, въпрос на тълкуване) на потребителите – кисело мляко, йогурт, по БДС, не по БДС, с амнайсе вида проценти масленост...

# 308
  • Мнения: 4 812
Аз веднъж държах за експеримента една заквасена сметана на Май дей. Половин година и нищо и нямаше. Само изби едно миниатюрно петънце мухъл, но във вкуса нямаше никаква промяна.

# 309
  • Sofia
  • Мнения: 29 057
Мин.седмица взех козе сирене и кашкавал от кр.мляко от магазин Ракево на Кр.село...и двете бяха много различни от друг път.Сиренето се раздробява във вода,а кашкавала е като пластелин,мек и неприятен на вкус 🤨

# 310
  • Бургас
  • Мнения: 1 722
Тази паста за зъби изобщо не ми хареса! Струва 11 - 12лв. за 85мл. Стронг минт.
Слабо ментова, прекалено гъста, не оставя чувство на измити зъби и свеж дъх.

# 311
  • При децата ми
  • Мнения: 7 266
Това кисело мляко:



Скрит текст:

Срокът на годност е изтекъл още на 15.12.2022 г., но нито на вид, нито на вкус му има нещо.

Ама, ще си го изям де, нищо му няма! Smile

# 312
  • Мнения: 1 868
А уж е по БДС....
Ходи после имай вяра, че се спазват норми разни...

# 313
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 557
Домашно кисело мляко ми е издържало неотворено цяло лято в хладилника. Мислех да го изхвърля, а то дори не се беше вкиснало. Аз си го заквасих от хубаво прясно мляко. Капачката се беше вакуумирала и сигурно можеше да изкара още много време. Така че, не виждам нищо чудно. Ако млякото е стояло на топло, вече е притеснително да не се развали.

# 314
  • Мнения: 1 532
Замислих се, че щом прясното мляко се вкисва след 72 ч., как пък киселото /домашно такова/ ще издържи толкова дълъг период, дори и в хладилник. Някак не ми е логично, ако е наистина "натурално" да издържи. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт