Какво повече НЯМА да купя - 22

• 89 214
  • 778
  •   1
Отговори
# 285
Аз пък домашно кисело мляко хич не обичам. Прекалено ми е кисело. Обичам купешко, биещо към пълнонаслено прясно мляко, не към киселяк. Обикновено купувам Свети Илия. Това мляко е толкова издръжливо, че днес съм яла мляко със срок до 17.03, което е стояло в стаята на топло цяла седмица. Нито е вкиснато, нито развалено.

Издръжливо е защото е наблъскано с консерванти.

# 286
 Няма как да има консерванти в киселото мляко. Няма да се закваси. Обсъждано е многократно.

# 287
  • до най-прекрасния мъж
На Домлян продуктите са едни от малкото, които стават. Наскоро открих фирмения им магазин в Пловдив и вземам продукти директно от там. Няма издънка до момента и вкусът е това, което помня, когато купувах от мандрата директно.

# 288
Дотолкова съм свикнала с "недомашните" продукти и вкусове, че домашните изобщо не ми липсват. Като цяло недолюбвах едновремешното кисело мляко, беше ми рядко, недостатъчно маслено и плътно, кисело и бързо вкисваше. Свикнах с UHT пресните млека и киселите млека като крем/йогурт и си ги търся. Отчитам, че т.к. село не сме имали, респективно баби от село и село бях виждала само на картинка (граждани, ко да прайш Wink) и съм захранена с продукти от магазина, познавах и познавам само този изкуствен вкус и вероятно затова не припадам по домашните продукти. Млека и меса ми миришат и ми имат вкус на "истинско", а аз несвикнала с този вкус не ги харесвам.
Проблема с киселото мляко засега съм го решила с тези два продукта:
От Лидл

От кварталния супер

А с прясното мляко с този пак от Лидл:

По едно време купувахме Добротица к. мляко, но и то стана златно, та горните алтернативи засега ме устройват.

# 289
  • гр.Пловдив
Не знаех,че Ситово имат кисело мляко,аз много им харесвам сиренето,както и на Давидово,Герзовица,Боженци и Кърнаре ,прясно мляко взимам на Олимпус,което гони 4л за литър,а киселото взимам Боженци или Родопчанка

# 290
Загледах се в съдържанието на евтините и скъпите шоколади. Пише,че съдържат "какаова маса" и "мляко на прах"! Тогава защо едните са евтини,а другите скъпи?

# 291
Аз пък домашно кисело мляко хич не обичам. Прекалено ми е кисело. Обичам купешко, биещо към пълнонаслено прясно мляко, не към киселяк. Обикновено купувам Свети Илия. Това мляко е толкова издръжливо, че днес съм яла мляко със срок до 17.03, което е стояло в стаята на топло цяла седмица. Нито е вкиснато, нито развалено.

Издръжливо е защото е наблъскано с консерванти.

но явно не е въобще кисело мляко, защото няма как да стои седмица на топло и да не стане много кисело. аз понякога си оставям киселото мляко /домашно/ нарочно да поседи извън хладилника, за да стане по-кисело.
добротица съм взимала навремето - "не" от мен, но както казахме е въпрос на вкус.

# 292
  • София
Скрит текст:
Ужас! Аз и на к.мляко Домлян вчера хвърлих око, но после стана нещо и пропуснах.
Щях да хвърлям два броя покупки.
А сега вече изхвърляме много по-скъпа храна, това е неприятното.
Аз затова рядко правя експерименти вече. Преди видя нещо ново, хоп да пробвам. Сега съм се спряла на определени марки продукти и сменям само когато ги развалят. Така хвърлям много по-малко. Започна ли на принципа "абе, дай да опитам нещо ново", почти винаги хвърлям, а ми се иска да разнообразявам храната вкъщи, но уви.

# 293
не мога да си представя какво трябва да е киселото мляко, за да се изхвърли. да, може да не е супер вкусно, но чак да се хвърля ми се вижда тотална лигавщина.

# 294
Чайове с джинджифил. Не. Никога повече за лична употреба. Купих отдавна коледният календар с чайове на ДМ, но вътре почти няма пакетче без джинджифил. Днес излях поредната чаша чай... Обичам подправката в сух и пресен вариант, но чай - не, не е по моя вкус.

# 295
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Чайове с джинджифил. Не. Никога повече за лична употреба. Купих отдавна коледният календар с чайове на ДМ, но вътре почти няма пакетче без джинджифил. Днес излях поредната чаша чай... Обичам подправката в сух и пресен вариант, но чай - не, не е по моя вкус.
Мъжа ми, той обича да опитва и експериментира, вчера купил бира с джинджифил Grinning
Toва си е газиран сироп за кашлица!

# 296
Няма как да има консерванти в киселото мляко. Няма да се закваси. Обсъждано е многократно.

ИСТИНСКИ СЛУЧАЙ: Кисело мляко ACTIVIA, престояло 9 месеца в хладилника (през това време бях в чужбина), имаше съвсем нормален вкус  и никакви признаци на започнало разваляне.
Можете ли да ми обясните причината , щом твърдите, че няма консерванти в кис. мляко?

Поради тази причина добавям и  Кисело мляко ACTIVIA към продуктите, които никога вече няма да купя!

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 21:15 от mariiva

# 297
  • София
У нас Активия пък мухляса на 3-5 ден.

# 298
Ох, аз така излапах две неотворени Активии, стояли около 3-4м. в хладилника. Ми ко, бяха от любимия ми вид с лешник и киноа. Не бяха мръднали, ни на вкус, ни на цвят, ни на мирис, свежи като току-що откъснати репички. Joy Свеки овика орталъка, как така ще ги ядеш, ще ги хвърлим. Ааа, ще ги хвърлям, как пък не, изядох ги и почнах да чакам да видим ко ше стане Sunglasses, слава Богу, нищо. Уф, досвидя ми се да ги хвърля и.. ги изядох на риск Blush.
Пп Хич не обичам да хвърлям храна.

# 299
  • София
А, аз говоря за чистото кисело мляко, не за тези с плодове, ако има значение. То мухляса у нас.

Общи условия

Активация на акаунт