Какво повече НЯМА да купя - 22

• 89 209
  • 778
  •   1
Отговори
# 270
Откакто видях продавачка, която продава сурово месо и със същите ръкавици насипва колбаси от витрината, спрях да купувам нарязани колбаси от Кауфланд.

# 271
Отказахте ме - и без това ми се случва два-три пъти в годината. Далеч ми е Кауфланд и го
посещавам само, ако имам друга работа из района.
Обаче не знаех, че и месните на витрината могат да се тестват от клиента.
Мислех само нещо с цел реклама на табличка с клечки или маслини  (за маслини не са ми отказвали).

# 272
Да отговоря на въпроса за кокосова вода и мляко.
Абсолютно различни са. Водата си е точно като вода - същата консистенция, почти неуловим аромат на кокос, да не кажа никакъв вкус..  Пие се просто така, бях чела навремето че има електролити и е полезна за спортуващите. Коренното население, живеещи в зоните с кокос обаче я изливат, когато отворят кокоса- съвсем наскоро гледах научно -популярно предаване..
Млякото е от сърцевината - малка течност, изцяло просмукана от "месото" на ядката, плюс смляното месо - кокосовите стърготини например - гъсто, бяло, с аромат на кокос.
В зависимост от начина на обработка и мазнината която съдържа, може да се използва в различни ядения или в други напитки. Напр. имам една кокосова сметана ( от кокосово мляко), която е точно за готвене, и едно мляко, което може да се използва за кафе. И да се пие така...
Пак ще купувам такова мляко, но не и кокосова вода...

Може ли да ми пратите линк за темата Пак ще купя? Нали има такава? Не мога да я намеря...

# 273
  • оттам, откъдето започва България
delpel , не само мезетата, но и сирената, кашкавалите, маслините.

# 274
Заповядай:

https://www.bg-mamma.com/?topic=1499675

quote author=Vicky_P link=topic=1521437.msg46207930#msg46207930 date=1680009820]
Да отговоря на въпроса за кокосова вода и мляко.
Абсолютно различни са. Водата си е точно като вода - същата консистенция, почти неуловим аромат на кокос, да не кажа никакъв вкус..  Пие се просто така, бях чела навремето че има електролити и е полезна за спортуващите. Коренното население, живеещи в зоните с кокос обаче я изливат, когато отворят кокоса- съвсем наскоро гледах научно -популярно предаване..
Млякото е от сърцевината - малка течност, изцяло просмукана от "месото" на ядката, плюс смляното месо - кокосовите стърготини например - гъсто, бяло, с аромат на кокос.
В зависимост от начина на обработка и мазнината която съдържа, може да се използва в различни ядения или в други напитки. Напр. имам една кокосова сметана ( от кокосово мляко), която е точно за готвене, и едно мляко, което може да се използва за кафе. И да се пие така...
Пак ще купувам такова мляко, но не и кокосова вода...

Може ли да ми пратите линк за темата Пак ще купя? Нали има такава? Не мога да я намеря...
[/quote]

# 275
Никога вече няма да купя кисело мляко Домлян - с консистенция на нишестен лигав крем, освен това не харесвам и вкуса му.

# 276
Ужас! Аз и на к.мляко Домлян вчера хвърлих око, но после стана нещо и пропуснах.
Щях да хвърлям два броя покупки.
А сега вече изхвърляме много по-скъпа храна, това е неприятното.

# 277
Вкъщи се отказахме да купуваме кисело мляко на „ЛБ“ по БДС, а много го харесвахме. Най-много се доближаваше до киселото мляко от едно време, което, като постои известно време в хладилника, става по-кисело. От известно време насам обаче има странен вкус, като на пластмаса. Да не са сменили кофичките и те? От „Верея“ се отказахме по тази причина,, сега и от „ЛБ“. Sad
Насочихме се към друг производител, но няма да кажа кой, защото колкото пъти съм похвалила някой млечен продукт в нета – или изчезва от нашите магазини, или развалят качеството – като гореспоменатите „Верея“ и „ЛБ“.

ПП От „Домлян“ се отказахме още преди години, вече не помня и защо.

# 278
Стига де, тъкмо се чудех коя марка кисело мляко си заслужава. В чужбина си правя домашно отскоро, но през отпуската в България няма как.

# 279
Ако имаше откъде да си купя истинско прясно мляко и от сигурен производител, аз също бих си квасила сама.
Майка ми живее на село, даже тя няма откъде вече да си купува домашно прясно мляко.

# 280
Аз си купувам от магазина и се изненадах, че се получи, но се придържам към алпийското мляко.

# 281
Лошо, навремето домлян беше добре, а и като вкус ми харесваше - беше кисело. ЛБ взех за квасене онзи ден, екстра си беше (2%по бдс).

# 282
За мен „2% по БДС“ е оксиморон. Но пък по новия БДС явно всичко може.

# 283
Никога вече няма да купя ЧИЙЗКЕЙК от Билла.

Няма абсолютно нищо общо с вкуса на чийзкейк , а и няма как да има, след като съставките са за някаква обикновена тортичка.   

Любопитно ми е, ...  защо са я нарекли чийзкейк?!

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 13:52 от mariiva

# 284
Аз пък домашно кисело мляко хич не обичам. Прекалено ми е кисело. Обичам купешко, биещо към пълнонаслено прясно мляко, не към киселяк. Обикновено купувам Свети Илия. Това мляко е толкова издръжливо, че днес съм яла мляко със срок до 17.03, което е стояло в стаята на топло цяла седмица. Нито е вкиснато, нито развалено.

Общи условия

Активация на акаунт