Какво повече НЯМА да купя - 22

• 89 306
  • 778
  •   1
Отговори
# 570
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
В Т-маркет в кв.Лагера всичките яйца са със срок до днес 😤
Намалили ги,но какво от това?!
Бихте ли купили такива?
Трябваха ми,но не посмях да взема 🤨
В тези магазини трябват постоянни проверки 👎
Да, ако ще ги готвя на висока температура, варени, крем карамел...

# 571
  • София
Мен, честно казано, ме е страх от яйца, гъби и морски деликатеси с изтекъл срок или с близък до изтичане.

# 572
В Т-маркет в кв.Лагера всичките яйца са със срок до днес 😤
Намалили ги,но какво от това?!
Бихте ли купили такива?
Трябваха ми,но не посмях да взема 🤨
В тези магазини трябват постоянни проверки 👎
Подкрепям това мнение, а и срок "до днес" считам за изтекъл срок. Едно време поне един ден преди самата дата намаляваха продуктите, сега се изхитриха всички и почнаха и на самата дата на опаковката да ги продават, ама като пише "най-добър до" или "използвай преди" може да се тълкува по два начина, защото не е ползвана думата "включително".

Това, че може и още десет дни "нищо да им няма" на яйцата не значи, че могат да ги продават, а предполагам едва ли са били по 5ст. бройката, което евентуално да оправдае такава покупка, ама пуста алчност, до последно им държат високите цени.

Аз взех намалени от Била по 20ст/бр с оставащ срок 5 дни и пак смятам, че късно ги бяха намалили. Изтичащи в същия ден определено не бих взела, освен всичко друго и с надеждата да си дадат сметка, че това което правят не е редно и да се коригират в бъдеще, иначе нека бракуват и да понасят загуби.

# 573
  • оттам, откъдето започва България
От Билла купихме и ние преди седмица по 0,20 лв. и днес изтичат, но не се притеснявам.
Варим ги и ги слагаме в салатата, в ястия.
Които останат ще ги ползваме и по-нататък.

Що се отнася до означението "най-добър до", лично аз считам, че трябва да е комбинирано с означението "но годен до", иначе много им е лесно на производители и предлагащи продукта да се измъкнат от санкции.

# 574
  • София, Дружба 2
На 22.04. към 18.00 ч. в Метро имаше яйца на промоция със срок на опаковката 22.04. Дори не погледнах цената.....

# 575
  • София
Ако вземете яйца в срок на годност и  използвате едно яйце, а другите оставите в хладилника водите ли си бележка за срока, така че да ги хвърлите, ако не сте ги използвали?

# 576
  • София, Дружба 2
Аз яйцата ги съхранявам в хладилник в кутийката, в която са купени, а на нея има срок.

# 577
  • София
И ако случайно се налага да махна етикета или нещо подобно, пиша с маркер датата.

# 578
Специално за яйцата, не знам доколко е ориентир срока на годност. Мисля, че слагат като срок на годност датата на опаковане. Аз се ориентирам по мехурчето на черупката. Случвало ми се се да правя нещо с яйца, които са с изтекъл срок и да добавя купени току що с дълъг срок на годност. И на тези с изтеклия срок, мехурчето да е по-малко от на тези с дългия срок. Като уточнявам, че не консумираме сурови яйца под никаква форма. Майка ми даже не правеше крем карамел, защото я беше страх, че се прави на ниска температура и яйцата не са достатъчно обработени топлинно
Малко смях - писала съм го в мунската тема, как тръгнах веднъж да варя яйца на мъжете. Измих яйцата, сипах вода в една малка тенджера и пуснах вътре яйцата. Те много странно се обърнаха и застанаха наобратно, по дължина. Стори ми се съмнително и реших да погледна срока им на кутията. Оказа се, че е изтекъл преди година. Как се е забутала изостанала в хладилника тази кутия, така и не ми се изясни.

# 579
  • sofia
Яйцата карат доста и след срока на кутията. Отделно, развалено яйце не мож го обърка....и на миризма, и на вид.
Разни болестотворни бактерии може да има в пресни яйца....ако това са нечии опасения.

# 580
Свеки за Великден ни донесе 100 яйца, домашни. Купила ги от неин колега. Колко кокошки има, колко време ги е събирал, докога са в срок- никой не знае. Още имам от тях и си ги ползвам. Живи сме- засега 😉

# 581
Ако яйцата не са измити, т.е. са си омазани в естествената смазка, могат да изтраят дълго време, особено съхранявани на хладно място. След като се измият обаче, трябва да се сготвят веднага, защото това силно скъсява срока им на годност.
Даже и сварени, ако се намажат с мазнина, това пак увеличава трайността им. Неслучайно едно време бабите мажеха великденските яйца с олио – не само за блясък, но и за да издържат повече.

# 582
  • Sofia
Взех от Т-маркет едни прехвалени в другата тема шок.яйца в пликче по 90гр.”Sorini”,не ми харесаха.
Любимите ми “Амфора” също не са Ок в тази партида/на промоция са/.
Преди съм взимала и бяха по-различни на вид и на вкус.
Не знам дали е един и същ производителя или се правят от различни фирми.

# 583
  • Бургас
И аз за яйцата, макар че май попрекалихме 😄 Гледах американско предаване за едно семейство, което се готвеше за апокалипсис. В убежището си освен петли в буркани и много друга храна, държаха и яйца, които били годни за консумация по една година. Домакинята изми яйцата, подсуши ги, потопи всяко едно от тях в разтопен восък и после ги нареди в дървена кутия.

# 584
И с восък става – важното е да се запушат порите на черупката.

Общи условия

Активация на акаунт