Какво повече НЯМА да купя - 22

  • 89 352
  • 778
  •   1
Отговори
# 540
  • Мнения: 2 556
Насипният боб е хубав, сварява се, но е аржентински.

# 541
  • Бургас
  • Мнения: 1 722
Насипният боб е хубав, сварява се, но е аржентински.
Няма проблем! Няма да си говорим с него 😄
И до нас продават насипен хубав. Дребен е и не знам от къде е, но е наистина вкусен и бързо се сварява.

# 542
  • Мнения: 1 572
Винаги съм гледала боба,който купувам да е дребен и неугледен.Много по-вкусен ми е.Последно купувах от Кауфланд(тяхната марка)малки пакети от 500 гр.Чуден!Увря за час и половина.Винаги варя голямо количество и слагам част във фризера.После имам заготовка за спешни случаи.
ПП Често съм чувала,че стария боб не се сварява.Убедих се лично,че не е така.Леля ми преди години реши да изхвърля няколко килограма такъв(на 2-3 години).Изчистих,измих,накиснах и на два пъти за по 2-3 часа беше перфектно сварен.

# 543
  • Мнения: 10 643
Абсолютно не е така със стария боб. Лично съм варила домашен на няколко години (4-5,) който се свари отлично.

# 544
  • Мнения: 1 572
Именно-5-6 кила разделен на две(толкова събираше тенджерата)=перфектно сварен боб!

# 545
  • Мнения: 12 172
Боб вече купувам само сварен в буркани. Какъвто и боб да съм купила, все не мога да го сваря свестно. Може би причината е в мен, но тоя в бурканите винаги е сварен.

# 546
  • София
  • Мнения: 4 508
Боб вече купувам само сварен в буркани. Какъвто и боб да съм купила, все не мога да го сваря свестно. Може би причината е в мен, но тоя в бурканите винаги е сварен.

Ама на чорба става ли? Че от буркан само на салата съм правила. Хубава идея!

# 547
  • sofia
  • Мнения: 9 235
Става, добавяш му вода или бульон, слагаш мазнина, лук, морков, домат. Ври, докато стане готов моркова - това е.
Гъст, на тиган или фурна става перфектно също.

# 548
  • Мнения: 1 048
Боб вече купувам само сварен в буркани. Какъвто и боб да съм купила, все не мога да го сваря свестно. Може би причината е в мен, но тоя в бурканите винаги е сварен.


Боб се соли когато е почти готов. Ако го посолите преди това, става жилав и трудно се сварява.

# 549
  • Мнения: 12 172
Не мога да кажа, че съм голям майстор на боба и не ям често, но винаги преди да реша да готвя чета тук там. Мисля, че съм спазвала това за солта. Принципно знам, че колкото по-голямо количество готвиш, толкова по-вкусно става. Баба ми казваше, че най-вкусният боб е в казармата. Хабер нямам откъде го е разбрала😄😄😄

# 550
  • софия
  • Мнения: 30 239
Варя боб в тенджера под налягане с всичко и винаги се получава. Без тенджерата не бих се занимавала.

# 551
  • Мнения: 1 825
Бобът, който ще се вари, винаги накисвам във вода през цялата предна нощ, а даже и ден. След това няма ядове - винаги увира.
Но, и аз си научих урока, в това забързано ежедневие, и купувам вече само готов сварен. Става за всичко!

# 552
  • Мнения: 1 980
Като се кисне във вряла вода е готов за час. И после се сварява за 15 минути. Това е моят опит с насипния египетски.

П.п 15 минути при варене в тенджера под налягане/ мултикукър. Иначе вероятно около час, което за мен пак е бързо. Simple Smile

Последна редакция: нд, 23 апр 2023, 22:19 от Бг-леля

# 553
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 12 557
Кисна боб винаги от предния ден с щипка сода за хляб. Варя в мултикукър под налягане с всичко и винаги става. Купувам или насипен от зеленчуков магазин, или един пакетиран турски, понякога и пресен Смилянски, ако ходим до Смилян. Случвала съм на боб, който е с дебела люспа, но въпреки нея, е уврял, макар и неприятен заради люспата. Готов сварен не ми харесва, за мен не е като домашният. Факт е, че назад във времето съм попадала и на кофти боб, но тогава варях в обикновена тенджера.

# 554
  • София
  • Мнения: 8 634
Накисвам боб на Крина за една нощ или за през деня и след това се сварява за около час. В най-обикновена тенджера, най-обикновен боб.

Общи условия

Активация на акаунт