Щастлив съвместен живот

• 10 018
  • 205
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Ами ако говорим за онази тръпка, която се усеща още на първата - втората среща и просто не я усетя и никога няма да я усетя, никога няма да се съберем с този човек, ако ще да ми дава тристаен в Лозенец.
Сърцето не се купува.
"And I tried to buy your pretty heart, but the price 's too high."

# 76
Щастието първо на първо (гледано генерално) са някакви моменти на допамин и разни други хормони. Така че в контекста на връзките - това са моментите на секс (директен допамин) и моментите на почивка и свободно време (примерно гледате филм, разходка, екскурзия). Хубаво е тези моменти да са на редовна база, но дори и тогава те са по-малка част от времето. Останалото е работа и отговорности. Там е хубаво всеки да си ги знае и да ги поддържа на някакво що годе качествено ниво. Вижте колко научно форумилирах щастието.

# 77
Е, тук не говорим за пари или материални облаги. Но да - хората сме различни.
Не знам доколко влюбването е важно или обичта. Може от самото начало да няма някаква велика тръпка, пеперудки, дива страст и тем подобни, но пак да искаш да си с този човек, да го избереш, да не си представяш живота си без него.

# 78
  • София
Тук си прав, Футболиста. Като гледаме общо семейния живот, 10-20 г, тъй нареченото "щастие" е да има баланс. Да не дърпа единия или другия.
Да си делите справедливо отговорностите.
Да не е твърде уау, но и да не е твърде гадно.

Без тръпка не мога да си го представя. Не щракнем ли - не става. Който иска да живее така - да заповяда.

# 79
Без страст никакъв съвместен живот не бих водила.
Другото и сама си го мога и имам.

# 80
Мммда мъжете дето не могат да осигурят всичко, се опитват да убедят жените да се задоволят с квото има. Ама тая кутия вече отдавна експлодира с осъзнаването на жените, че не трябва да се примиряват с нещо по-малко от всичко.

Такива жени дето търсят всичко или са сами или с някакви психични отклонения и сменят мъжете през месец. Което също води до психични отклонения във времето.

# 81
О, няма ли тръпка, не ме брой! Защото аз ще изляза 2-3 пъти с някой, който нямам силна тръпка, да се опознаем. Обаче тресне ли ме тръпката с друг, ясно е, кой ще забравя на следващия ден!

Това не важи сега, защото не си търся гаджета и връзки, ама преди 10 г си важеше с пълна сила.

# 82
А как определят тази тръпка - как се измерва. Щото аз примерно мога да кажа как я измервам - жената да е достатъчно хубава, че да не я смятам за грозна и съотвено да ме привлича физически, да не е супер дразнещ характер, да нямаме коренно различни начини на живот.

# 83
Няма измеримост за тръпката. Няма ска̀ла. Тръпката просто е химия.

Иначе съм съгласна, че мъжете не бива да правят компромис с красотата на жената, нито с акъла, но за красотата особено изтъквам. После не са доволни, заглеждат настрани или решават да внасят подобрения у жена си, а това няма смисъл.

Винаги се сещам за мм, който казва “ако не беше красива, нямаше и едно здрасти да ти кажа, нямаше как да разбера, че си умна”.

# 84
Говорите за различни неща. Тръпката и химията е до време. Отначало. После прераства в уважение, съобразяване с другия,  нагаждане на характери,и естествено компромиси.
Каква тръпка след 20 години съвместно съжителство? Едва ли посрещате любимия по жартиери на вратата или правите все още куп щуротии, които сте правили в младостта.

# 85
  • на село
Говорите за различни неща. Тръпката и химията е до време. Отначало. После прераства в уважение, съобразяване с другия,  нагаждане на характери,и естествено компромиси.
Каква тръпка след 20 години съвместно съжителство? Едва ли посрещате любимия по жартиери на вратата или правите все още куп щуротии, които сте правили в младостта.

Това ми беше в мислите, какви тръпки, я като стигнем 70г Simple Smile то и до секс даже дали ще се стига.
Мислете мащабно- какво прави една връзка щастлива, че да останат 50г заедно:smile:
Тогава си остава уважението, обичта,  навика и необходимостта от половинката.
Имам време до златна сватба, но съм от 35г / 33 семейни/ с моя мъж и когато децата порастнаха се разбираме повече Laughing

# 86
  • София
Приказката тръгна, защото Файър питаше дали бихме се събрали с някого, който е много свестен, но няма страст.
Според мен, любовта винаги има физическо измерение. И пак се връщам на първия пост. Може да сте заедно от 10 г. Ако се разделите за седмица или месец или три месеца, веднага ще го усетите. И психически, и физически. Когато го няма, настъпва един спад в настроението, лека депресия даже. Когато си дойде - иху. Но не препоръчвам това влакче на никого.

# 87
Тръпката не е до време.
След 20 години, само няколко дена да попрочета форума на Бг-мама, раздел семейни проблеми, и всички тръпки плъс цялата химия от таблицата на Менделеев се връщат с нови неподозирани висоти. Работи безотказно.

# 88
  • София
След 50 г. заедно не знам как ще е, но след 30 тръпката и всичко покрай нея при нас си я има. Ако я нямаше, не знам дали и другото щеше да върви. Надали.

# 89
Аз не вярвам в дълги бракове и тръпки след 50 години. Просто не ме вълнува на стари години колко секс ще правя, честно. Стига ми да сме добре днес и сега Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт