ДЕКЕМВРИйче на годинка вече стана, любопитно ходи то все след мама! (Тема 7)

• 11 287
  • 290
  •   1
Отговори
# 195
И аз така като латерна си повтарям 😁 И при нас е същото с пишкането навън, изобщо не иска да пишка навън - стиска си докато се приберем.. питам по 100 пъти, свалям гащите и я вдигам или карам да клекне, вижда и баткото че пишка навън, но тя не иска. 🤷‍♀️

# 196
При нас почивките и смяната на обстановка много добре се понася. Супер интересно му е и няма нужда все да ме търси и да си играем заедно, но и да има е много спокоен и не е толкова уморително. Уморявам се с това, че този месец няма детса кухня, а частната не а харесва и трябва да готвя постоянно нещо разнообразно, а с разходките и игрите ми е трудно и това да правя.
За гърнето е почти мастър...той пък си казва за акането, а за пишкането не и затова през 40мин го слагам да пишка и така сме окей. Иначе пишка навсякъде и сякак-на гърнето, прав  като го държа във въздуха. Казвам му дай да полеем дървото с пишо да порастне голямо или со дадем вода ни буболечките и той е въодушавен винаги да им помогне 😃

# 197
  • до най-прекрасния мъж
Привет, момичета! С памперса ние сме до никъде. Купих памперс-гащи и каже ли "Ако", свалям веднага и слагам на гърнето. Е, успехът е променлив в полза на памперса засега. За чишкане дори не мога да си мечтая. Казва си, когато й се ака, но не винаги ака в гърнето. Понякога казва едва когато е наакана. За чишкането, оставих я само за 10 мин без памперс, че се наака малко преди времето за баня и реших да видя как ще е. ММ вика А, тя няма да чишка. Е, да, ама не. Имахме локвичка на килима, после и в коридора на пътеките. Даже втория път беше много учудена, защото вече беше гола, готова за баня и си опика краката. Физиономията й беше безценна. Постепенно ще се научи, за никъде не бързам.
На ясла май няма да ходи, не е приета и на 5то класиране. Мислим схеми как да си я гледаме до детската градина. Ще изчакаме до началото на учебната година и ако не я приемат, ще говоря с шефовете да видим дали ще се върна на работа при тях (може и да не се, защото фирмата има нови собственици). И после ще решаваме аз ли ще я гледам 9 м до септември или баба й.
На почивка още не сме ходили, вероятно към края на месеца или през септември. Засега сме на парка и играем там с децата. Тя е много енергична и не се спира, а аз оставам без крака да тичам след нея. Тича, катери се, скача, много е буйна. А на пясъка все ми тика лопатката аз да ровя Grinning. Никога не съм си представяла, че на 40 ще играя в пясъчник, ама ей, на!

Последна редакция: пт, 04 авг 2023, 15:05 от blue.angel

# 198
Ох, отначало и младежа правеше локвички и понапълваше гащите. Но аз махнах памперса и обух слипчета. Не съм слагала преходни гащи, чудих се но така и не купих. Памперс слагам само нощем. Винаги гледам да има резервни дрехи, че наводнихме веднъж и стола за кола, количката ☺️Но рисковете на професията
Сега ще ви разкажа какво ми каза наскоро една много близка приятелка. Говорихме по телефона и малкия нещо скърцаше с някаква врата и аз се подразних от звука и реагирах. А тя ми каза че защото съм одъртяла(42г) вече и затова ме дразнел шума. А аз не да се оправдавам сега, но много мразя скърцащ звук. Чак настръхвам, ужас ми е. Но в днешно време не мисля, че на тази възраст съм дърта за бебе. Стана ми много гадно

# 199
Аз ще се позова на опита на близките ми и няма да махам памперса. Тези, които изчакаха достатъчно да е готово детето, го махнаха от раз, без инциденти навън и вкъщи. Тези, които напъват от 7-8 месец все още нямат пълен успех, така че ми се струва излишно да се напрягаме и двамата. На него му личи, че не е готов. До скоро не искаше изобщо да види гърнето, камо ли да седи на него. Сега седи но само пърди 😂
На ясла няма да ходи със сигурност от септември. За пролетта ще помисля евентуално дали да го пусна или направо на детска градина.
Иначе е адски енергичен и палав. Направо постоянно се благодаря, че имаме помощ в гледане от бабите, защото аз на 32 едва смогвам, не ми се мисли за над 40! Вие сте машини

# 200
Алисън, разсмя ме с последното изречение. Какво да кажа, като не само, че съм подминала 40-те, нямам баби под ръка, ами имам и още едно дете! Понякога съм толкова изморена вечер, че когато заспят децата едва намирам време да се зарадвам на 5-те си свободни минути преди да затворя очи.

Моята госпожица много и хареса и на море, и на планина. Много по-лесно беше всичко, включително и приспиването. На гърне още не съм я слагала. Купих едно, с което играеше. От два-три дни я гледам, че сяда на него с дрехите, ще я пробвам да видя ще го ползва ли по предназначение.

# 201
Привет!Тара говорими за умора,също нямам баба по ръка,а таткото работи много вкл и уикендите,та като цяло сама си я гледам ,не използвам и кухня така че всичко си правя сама.
Малката е без памперс вече от месец и най важното е че казва, всичко върши на гърне,слагам само за пред нощта.Казах ме чао и на бибата,но все още пие мляко преди сън.
Като цяло казва доста думички ,активна е много,отказва да ходи ,също и колело не иска и затова се носим😃.Тя ще ходи на ясла но евентуално на пролет,надявам се на бърза адаптация 😊

# 202
Здравейтее, има ли дечица които ще започват ясла следващия месец? Как ги подготвяте? Моето дете започва сега в Понеделник, четохме книжки, обеснявах уж къде отива и какво ще се случва, но бъдещето ще покаже колко съм се справила.

# 203
Моето ходи от понеделник по 1 час , три дни вече.
Първия ден беше ужасена да остане без мен, днес сякаш е минало по-добре... да видим.

# 204
Лейди Блу може ли да споделиш кои книжки използва,мисли си да взема  ,но като че ли няма много избор по темата.

# 205
Аз всеки път, когато ходя с нея до детската кухня и показвам близката ясла и обяснявам, че там ходят децата, когато майката и таткото са на работа, за да си играят. Уж кима разбиращо, да видим. Още няма да тръгва. Подготвям почвата.

# 206
Енциклопедия за най-малките. Детската градина - Издателство Пан. С тази имах най-голям успех.  Но пак казвам, че той не е тръгнал все още, така че, дали е разбрал книжката ще разберем следващата седмица.

# 207
Здравейте
 Някой да е купил на детенцето си тротинетка globber ? Къде мога да ги видя на живо, знаете ли? Чудим се кой модел да поръчаме, бих се консултирала в магазин

# 208
Здравей, Али. Купих globber на малката. Много съм доволна, буквално за няколко дни схвана как да бута с краче и да се придвижва. Не мога да помогна за магазин, нашата я поръчах онлайн.

# 209
С кой модел взехте?

Общи условия

Активация на акаунт