Аз съм у дома в следващите месеци, исках да се върна на работа, но се оказах нежелана, заместващото момиче ще продължи на моето място... Може би писах вече за това тук,не помня вече. Пуснах платен, неплатен отпуск, после ще мисля. Гледам философски на нещата, може пък да се окаже възможност за нещо по-хубаво, въпреки че много обичам досегашната си работа.
От трите деца все някое хваща нещо, вече не се впечатлявам. Малката мина през ангина, 2 пъти конюнктивит. Последното беше стрептококова бактерия, която повали и мен.
Паричката на Коледа се падна на едното дете, на нова година на другото, вярвам, че ще са по-здрави следващата година 🙂
Аз също кърмя още, само вечер за приспиване и веднъж нощно (върна го отново , преди не се будеше изобщо ), чудя се как да премахна това събуждане, за щастие е само едно, не са повече 🤪😂.
Иска ми се да отбия защото не е пристрастена изобщо, а ММ иска да направим пътуване само двамата и да оставим децата няколко дни на бабите. Страхувам се , да не си създам проблеми с гърдите, ако не съм отбила и бебето не суче, колкото и да е минимално количеството.

Относно цветовете някъде гледах наскоро нещо като таблица според възрастта и за 2 годинки се очаква да различават 3 цвята и 3 форми, но не помня с точност кои. Така че няма нужда да се впрягаме за тези неща. Моята почна да проявява интерес към цветовете едва сега (може би покрай рисуването) и научи жълто, синьо, оранжево, зелено, кафяво, лилаво, черно, бяло, но неочаквано за мен червеното все го нарича "синьо", макар че като питам къде е показва вярно. Доста преди цветовете научи основните формички - квадрат, триъгълник, кръг, звезда, детелина/цвете, овал, сърце. В момента й е интересен принципа на светофара, обяснявам кога спират и тръгват колите.