Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 37

• 51 034
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Току-що прочетох, че е много вероятно Хърмаяни да се окаже тъмнокожа в сериала, понеже в книгите не е описан цвета на кожата и.

# 631
Ще се опитам да обобщя ситуацията накратко:

Скрит текст:
Не, това заради което я нападат напоследък (от 2-3 години) е точно така наречената трансфобия - само че тя никога не е казвала, че мрази транссексуалните, само е изказвала мнение, че когато един мъж стане жена, той може да е транс жена, но не е баш истинска жена (ако на някой това не му харесва, да върви да протестира в подкрепа на Емили Тротинетката, която в момента е в изолатор, защото не знаят дали да я сложат в мъжки или в женски арест).

Освен това, Роулинг е против въпросните лица да участват в женски спортове (където естествено печелят, защото са пълни с мъжки хормони), женски конкурси (наскоро имаше такава миска в САЩ) и да ползват стаи за почивка и/или тоалетни, които по предназначение са женски.
Заради това е цялата дандания около нея.

Тъй като хората, които пишат в Туитър са 90% либерали, които демонстративно заемат обратната позиция, те се опитаха да я канселират десетина пъти. Те са подкрепяни от западните официални медии и някои журналисти си позволиха да обиждат Роулинг, наричайки я трансфоб и н.цист - за тези хора всички, които не са им симпатични, са н.цисти.

Само че когато последното излезе в уважавана медия, а не в Туитър, играта загрубява - Роулинг заплаши със съд и получи официално извинение (става дума за тази година).

Наскоро излезе компютърна игра - Наследството на Хогуортс. Въпросните туитърджии, либерали и активисти обявиха шумен бойкот на играта - уж никой нямало да я купува, за да не подкрепят Роулинг. Това се трендваше дълго време в Туитър. Дори имаше хора, които изгубиха работата си (от компании с либерално ръководство), защото са споделили, че са поръчали играта. Когато играта излезе, официални сайтове за видео игри й дадоха възможно най-ниска оценка и вместо да ревюират самата игра, писаха как Роулинг била лош човек и който я подкрепя също е лош човек.
Обаче, тъй като тези хора са шумно, но пренебрежимо малцинство, в момента играта чупи рекорди по продажба - възможно е да се превърне в една от най-продаваните игри на всички времена. Тъй като още е нова, сметките не са приключили - тепърва ще трупа още продажби.

Толкова за техния бойкот.
Скрит текст:
Междувременно, някаква американска бира е сложила транссексуална жена на кенчетата и за дни компанията е изгубила няколко милиарда долара - това също е от сега, не е нещо старо. Така че когато мнозинството прави бойкот - той се усеща.
Мениджърката на компанията наела въпросното създание, защото искала да се хареса и на мъжете, и на жените - т.е. избрала е нещо средно: https://www.dailymail.co.uk/debate/article-11966751/NANA-AKUA-tr … sales-fallen.html
Astonished Joy

П.п. много е вероятно Хърмаяни да се окаже тъмнокожа, защото в пиесата Прокълнатото дете, Хърмаяни се играе от тъмнокожи актриси, както и дъщеря й.

# 632
С нетърпение очаквам да разбера какво ще скалъпят с този римейк на Хари Потър. Нямам високи очаквания и даже съм леко негативно настроена. Обаче никога не се знае, може пък да се окаже по-интересен за гледане сериал, дори и от филма. Ще видим.

Много се зарадвах и за новината за Вселената на Игра на Тронове и новият spin-off сериал. Или по-скоро prequel. Но това, че HBO обявиха тези сериали, означава ли че вече са започнали работа по тях, имат актьорски подбор и т.н., или тепърва ще се започва?

Отделно от тези невероятни новини, искам да споделя впечатленията ми от два сериала.

Първият е Dead to me, който изгледах за 3-4 дни. Много увлекателен, приятен за гледане, с комедийни и драматични моменти и епизодите са по 30 минути. Има нотка на мистерия, но като цяло те кара да се смееш и да се сближиш с героите. Препоръчвам с две ръце. Още по-хубавото е, че си е завършен.

Вторият е Outlander. Отдавна му се каня. Знам, че е по книги. И очаквах да ми хареса, както и стана. Все още съм на първи сезон, но вече съм надъхана не само за сериала, но и да прочета книгите в някакъв момент. Ако някой е гледал сериала и е чел книгите, може ли да сподели доколко се разминават или всичко си тече както е в книгите? Тъй като го гледам в Нетфликс, ми беше една идея по-трудно да свикна в началото, заради акцента на шотландската група. И да не говорим колко красиви гледки показват. Смесицата от драма, леко фентъзи, романтика, еротика, история и приключения се е получила страхотно. Надявам се и занапред да е така.

# 633
  • Варна
Аз помня, че Роулинг казала нещо за цикъла на жените и някакви хора нещо се обидили. Хич не му обърнах голямо внимание на това.

# 634
Да, каза, че само жените могат да имат менструация, което е факт. Те въртяха, сукаха и обръщаха думите й, чак я изкараха нацист. Не знаех, че Ема и Даниел са били срещу нея в това.....

# 635
  • Somewhere far away
Драмата покрай Роулинг е супер глупава. Дано да отмине по -бързо, че вече стават смешни. и да ако един продукт е добър си е добър и успешен, без значение кво е казала тя, кво са казали другите или кой от какво се е обидил в туитър. аман от хейтъри.

# 636
Брей, НВО Макс (вече само Макс) вчера даже са пуснали официален тийзър за ХП, въпреки че този сериал още не се снима - дори още няма нает екип и актьори:

И използват музиката и замъка от филмите, но явно имат право. Ще е интересно (и малко странно - все пак е друг продукт, римейк), ако тази музикална тема действително се използва в сериала.

# 637
Имате ли проблем със зареждането на filmi7, filmisub и като цяло с онлайн сайтовете за филми или проблемът е при мен?
Аз имам проблем. Не мога да гледам. Обикалям из настройките и не мога да се справя. Пише "няма достъп до този сайт ''

# 638
Не знам какво им има на сайтовете, никой не ми се зарежда...

# 639
  • София
При мен сутринта и чуждестранните, които ползвам, не работеха, но сега презареждам и са се оправили. Дано и българските скоро заработят...

# 640
Аз също не успявам с тези сайтове, които обикновено ползвам, но filmi2k и filmifen зареждат. Там има по-малко филми и са смесени - стари, нови...Не са като другите, но като ги няма...Thinking

Последна редакция: чт, 13 апр 2023, 18:49 от marini

# 641
  • Пловдив
Джен Лопес с нова изява...

# 642
Мисля да я пропусна.

# 643
Скоро по нитфликса излезе някакъв филм The Father, сега The Mother, да очакваме скоро The Unkle Grinning

# 644
  • София
Скоро по нитфликса излезе някакъв филм The Father, сега The Mother, да очакваме скоро The Unkle Grinning
The Uncle има, само че не е на Нетфликс Joy

Общи условия

Активация на акаунт