Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 37

• 51 051
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас
Този "Д-р Смърт" горяма мъка за гледане. Очаквах повече екшън, а то едно такова бавно. Освен това прескачат от период на период понякога без някаква последователност. Общо взето ми е доста скучен, не смятам да продължавам да го гледам по FOX.

# 136
Еее как може да съм изпуснала новата тема Sad
Гледам в момента Семейство Даръл по ХБО. Според мен има голям потенциал, но от сценария ли, от режисурата ли, не знам, не ме грабва изобщо. Персонажите са доста разнообрани и е могло да бъдат изградени много, много по-добре. Но за съжаление сериалът се е получил плосък и скучноват. Иначе интересни персонажи + красиво място спокойно може да се превърне в нещо като Белият Лотус. Всъщност не знам, не съм чела книгата, може пък и тя да не е кой знае какво.

# 137
moonriver, имаш предвид The Durrells, нали? Базиран е на мемоари, писани от истинския Джералд Даръл, като доколкото знам, има и доза художествена измислица.

Не съм доизгледала сериала докрай все още, но носи много ваканционно усещане и насоченост към флората и фауната, които са били голяма страст на Джералд.

Що се отнася до съпоставки с Белият лотос - не мисля, че има почва за такива.

# 138
Да, същия. Няма как да е същия като лотуса от гледна точка на сюжета, но ако бяха изградили персонажите по-сложни и многопластови, както и взаимоотношенията между тях + красивата природа + ваканционния вайб, можеше да стане интересно.

# 139
The Durrells e един от най-най-любимите ми сериали. Всичко си е на място. Дъщеря ми го откри през някой от локдауните, аз се включих от втори сезон и след това се върнах да изгледам първи. От време на време пак си го гледам с кеф, основно втори и трети сезон, в четвърти вече се усеща една по-тъжна нотка. Първи може би е наистина не така забавен. А самия живот на Дърълс в Корфу е бил доста самотен и не особено забавен, освен за малкия Джералд.

# 140
  • addicted
Книжките не са ли почти детски, дъщеря ми ги учи май в пети клас?
На мен също ми харесва точно такъв какъвто е, с леко абсурдния си британски хумор.

# 141
Детски, защото няма нещо в сюжета, което да не е подходящо за деца. На мен ми малко ми омръзваха някои описания на буболечки, птички и признавам, че не прочетох цялата Трилогия Корфу, по която е филма, но дъщеря ми (на 11 тогава) си я изчете набързо веднъж и после доста време се приспиваше с нея. Много хубав богат речник има Джералд Дъръл, хубаво е, че в училище са ги учили децата, CoffeeCat.

# 142
Е, щом книгата е детска, това обяснява защо и сериалът е такъв  Simple Smile

# 143
  • Бургас
Да, същия. Няма как да е същия като лотуса от гледна точка на сюжета, но ако бяха изградили персонажите по-сложни и многопластови, както и взаимоотношенията между тях + красивата природа + ваканционния вайб, можеше да стане интересно.

Персонажите даже са ги поокрасили доста, изхождайки от книгите, където няма толкова много описания за тях, колкото има за животните. Например в книгите майката е една дебела скучна женичка, ама доста скучна, а в серияла я направили една привлекателна, че и ухажьори има. Прислужницата Лукреция има няма около няколко странички "екранно време". Спирос в книгите е пълен селчо, а в сериала чак и сваляч го изкараха. И определено в сериала са си измислили доста случки и събития, да не кажа повечето. Иначе ако човек се обстрахира от книгите се е получил доста забавен сериал.

Книгите не са детски, посто през периода, в който се развива действието авторът е бил дете и се е постарал да разкаже нещата през детските очи. Иначе има и книги с истории като възрастен.

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 23:35 от Irene Adler

# 144
Може да погледнете и дейността на Джералд Даръл Simple Smile доста е интересно
На мен също сериала ми е любим

# 145
  • София
Сериалът е толкова приятен, забавен и актьорите с този британски акцент....много ми е приятно да ги слушам. Но нищо общо с моите детски представи, които съм си изградила от любимите книги на Джералд Даръл...всъщност книгите акцентират главно върху детските приключения на малкото момче и отношенията му с животните - толкова описателни...един малък биолог по душа. Дори и една богомолка изглежда интересен персонаж😄Докато в сериала е показан животът на семейството му като цяло като главни действащи лица, не като част от пейзажа...измежду буболечките, прилепите и другите животни. Любим Джералд Даръл, любим!

Всъщност The Durrells ме запозна и с актрисата Keeley Hawes, която гледах в последствие и в друг мой много любим сериал It's a Sin/Греховно.

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 08:13 от Velina25

# 146
Изгледах Туин Пийкс. Първо стария сериал, който както казах съм гледала преди 30 год. , интересно, че породи същите емоции, както преди.
След това изгледах и новия 3-ти сезон. Ей такава глупост не бях гледала. Абсолютни измишльотини, без никакъв смисъл. Специален агент Купър през 90 % от сезона е като бавно развиващ се, който дори като му се пикае не може да осъзнае, че трябва да отиде до тоалетната.
Безмислени сцени, безмислени кадри от по 10 мин,  паузи все едно гледаш индийски сериал.
Абе с две думи тотал щета. Жалко наистина.
За протокола, съм фен на сериала, даже навремето прочетох "Дневника на Лора Палмър" Simple Smile

# 147
You, къде мога да го гледам онлайн? Нямам нетфликс.
Започнах белият лотос, за втори път, но заспивам на първия епизод ☺, ще опитам още веднъж да го гледам.

# 148
  • addicted
Всъщност The Durrells ме запозна и с актрисата Keeley Hawes, която гледах в последствие и в друг мой много любим сериал It's a Sin/Греховно.

Keeley е страхотна, гледала съм я в Line of duty и Bodyguard, много е различна навсякъде.
Виждам, че сега участва в някаква нова екранизация на Кукувиците от Мидуич, може би ще я пробвам, въпреки, че съм резервирана към екранизации на любими книги, но да речем че тази ми е на едно от последните места от Джон Уиндъм, който пък ми е в топ три на любимите автори.

# 149
  • София
Препоръчвам Dirty John.
По действителен случай.

Общи условия

Активация на акаунт