Боледуване на децата ни-тема 70

• 39 396
  • 838
  •   1
Отговори
# 120
  • София
И ние сме от 14 на преглед при д-р Неделчева във Варна.Ще пиша след това като минем преглед какво е казала.
Ох,отказах се да го водя,всякаш се кротна ,не кашля много ...
Майка ми ме свали малко на земята като поговорихме и ще изчакам.
Вие как сте?

# 121
Кашлица нз,при нас все е задна хрема.

# 122
Щерката беше все така. Сопол при нея не можеше да видиш. Говори носово, носа проходим. Ужас е! При нас сякаш се подобри положението с израстването и често и давах и соли 3,4,6 които се водят точно за задна хрема. Честно казано не знам кое и помогна 🙂. Сега с дребния ползваме еуфорбиум спрей, препоръчвам пред инфлуназала, който и при двамата не действаше, ама пък всичко е до дете 🤔

# 123
  • shumen
Минахме ние прегледа при доктор Неделчева.Прегледа го,пусна му кръвни и са добре.СРП е спаднало до 0,31,левкоцити 5,5.Пусна му и за астма и там всичко е наред и каза,че и астма няма.Да си изпие АБ,а всякакви инхалации и сиропи за кашлица се спират.Най-вероятно гъбички е развил каза от многото лекарства.Изписа му Микомакс по схема,Ентеросан основен пробиотик и Салбутамол таблетки.След като свърши с Микомакса да му давам 14 дни за имунната система каквото си избера с Селен,Цинк,витамин Д.Снимка не сме правили,но каза,че от кръвните като гледа си е имало пневмония,но е редуцирана до бронхит.Поне месец да не играе физическо.Питах я и кога може на училище и каза най рано другата седмица.Има и лека алергия към белтъка на кравето мляко,а в Шумен алерголог каза,че нищо нямало.Каза и 10-15 дни след АБ да направим отново гърлен секрет,за да видим дали сме изтребили бактерията.
И моята цитонамазка излезе и няма нищо лошо,но и там на бактерии,албумин и още едно пише положителни.
Силве,как сте?

Последна редакция: вт, 07 фев 2023, 20:39 от danaeka

# 124
Дани, кашлицата се засилва, няма сополи, няма темп. И аз май ще бъда с будуващите тая нощ...
Браво, че твоят няма астма, това е много тегаво заболяване. Мисля, че при вас са добри новините, дано най-накрая сте намерили правилния лекар. За алергията какво каза, ще ограничавате ли млечните?

# 125
  • shumen
Силве,за сега каза,че няма да ограничаваме.Ако започне пак да се изрива и има нещо тогава.
Силве,чуя ли вече за кашлицата и косата ми се изправя.
Бъбъл и другите болни как сте?

# 126
При нас обривът мина за ден. Още е крива и не иска много да яде, но се надявам утре да е добре. Има и кашлица отвреме-навреме. Ако знаех, че има такова нещо като розеола и как протича, много тревоги щях да си спестя. Явно, понеже не се кара тежко и няма карантина, от яслата не се чувстват длъжни да ни уведомят.

# 127
Dani, а нещо относно честите боледувания каза ли.

# 128
Щерката беше все така. Сопол при нея не можеше да видиш. Говори носово, носа проходим. Ужас е! При нас сякаш се подобри положението с израстването и често и давах и соли 3,4,6 които се водят точно за задна хрема. Честно казано не знам кое и помогна 🙂. Сега с дребния ползваме еуфорбиум спрей, препоръчвам пред инфлуназала, който и при двамата не действаше, ама пък всичко е до дете 🤔
Давам ш.с 3,4,8.
Виброцил седмица и нищо сега сложих Отрвин.Омръзна ми от капки вече.Всякакви сме ползвали.🙈
Инфлуназал отдавна съм го отписала.
Като бях със запушен нос пръсках от нейното фитоназал педиатрик ефект 0, а е скъпо (водеше се някаква промоция заедно със сироп)
Мона малко изтървах ти я взе от ясла с обрива розеола ли?
Това чудо го минахме на година и три ....април беше три дена с т.после избиха пъпки,петна и се шашнах какво е🙈 минаха точно така за ден.✅
(Беше ми черна серия март т,април т и  май кашлица и сополи ....ад ....от къде ги прихвана нз)

Последна редакция: вт, 07 фев 2023, 22:46 от Mimi9999

# 129
Дана радвам се че няма детето астма. Дано подейства схемата.
Майка ми и мм ги водили днес на обяд . Даже не ми и казаха (аз си чаках часа за след работа). Нищо съществено много инфлуцид да и даваме през 1ч. Това на окото било от вируса и малката имаше но си мислех ,че е пр рев. Оказа се ,че на доста познати децата са имали такова от този вирус. Днес само сутринта е вдигнала Т. Сега вечерта я мерих преди баня викам ако има пак ще я пропусне. Но беше на 37 и я вкарах да я изкъпя както трябва . Сега спи и даже се поти (за което аз се радвам) ще я преобличам през ноща но поне да не давам сиропи. А в устата има афти и тя ги гризи и стават още по зле. Ще я мажем с някакво лекарство и така.
Дано се оправят всички дечица бързо.

# 130
  • shumen
Ани8314,честите боледувания според нея са от падналия имунитет и срещането с вирусите в училище.След ковид каза им пада имунитета много,а ние март го изкарахме.
Мими,при нас Виброцил действа при задна хрема.
Камъче,дано се разминете със сиропите.
Приятелчето на моя и то с Т 3 ден,без други оплаквания,пуснати кръвни и црп и левкоцити каза майка му над границите и са на АБ Аугументин от вчера.Не знам вече какви са тия болести тази зима.Аз Понеделник като трябва да го пусна на училище ще е със страх да не лепне нещо ново.

# 131
Дани, като гледам и ти не спиш тая нощ... Моят кашля и сумти с носа, направих една инхалация с Йалоклийн, но още повече го разкашля. Сега дремя в детската, че спи на пресекулки между кашлиците и току ме вика.

# 132
  • shumen
Силве,и аз дремя на преселулки.Бях заспала,но се разкашля моя и ме събуди.
При моя също Йалоклийна онзи ден го разкашля по същия начин.

# 133
Имам някакъв спомен но може и да бъркам тук някой спомена определено наименование на това когато детето се буди всяка нощ в определено време ако се сетите моля пишете 😔

# 134
нощен терор.

Общи условия

Активация на акаунт