Боледуване на децата ни-тема 70

• 39 398
  • 838
  •   1
Отговори
# 135
Нз колко часа беше,но се събуди рита,върти се и не заспива ...,,мама,мама (викам си лошо ли й е)боята,искам навън".Накрая дойде при нас на спалнята.
Много беше тревожна и уплашена такъв беше гласа й даже объркана....
Сутринта каза доста спах във вашето легло легло 😁
Кои са най-честите признаци на нощен терор
Обичайно започва с внезапен крясък.
Детето изглежда много уплашено и неадекватно.
Възможно е да се мята в леглото или да стане и да тича хаотично в стаята.
Възможно е очите му да са широко отворени и лъскави като стъкло.
Пулсът и честотата на дишане са абнормно ускорени.
Детето не реагира, ако го повикате и му говорите.
Детето не разпознава никой и не може да бъде успокоено.
Епизодите на нощен терор траят около 5-10 минути и могат да се повтарят през нощта.

# 136
Ако това са признаците за нощен терор не е това но всяка нощ като по часовник се буди без плач или тревожност просто иска да легна до него даже вече не гледам часа просто знам че е 2.20,другото събуждане е в 5 ..но това е от много дълго време и ме учудва точността...

# 137
Точността се дължи на REM циклите (по време на етап на сънуване), които се повтарят през около час и половина.  Детето се събужда по време на такъв цикъл или поради определен сън или поради факта, че тогава дихателната система е най-уязвима, заради отпускането на повечето мускули.  Честота на дишането и пулса също са завишени и най-променливи тогава.  Ако си легне много по-рано или по-късно, ще има разместване на тези часове.  Нормална структура на съня при дете предполага поне 5 такива цикъла включващи REM етап.  В зависимост, кога си ляга детето, това са може би 3ти и 5ти REM етап.  Сънищата от тези етапи не е задължително да ги помни.  При респираторни затруднения с различна етиология се увеличава шанса от такива събуждания.

# 138
Интересно !
Аз пък си мисля че ме проверява дали съм там ...говоря с него че съм там и никъде няма да ходя и той ми казва не мамо ти трябва да ставаш да ме видиш ...

# 139
Има два основни вида сън - NREM и REM. Названието идва от английския - rapid eye movement - бързо движение на очите, което наблюдаваме при REM-cън.
NREM (бавен) сън има 3 стадия, които включват:
Задрямване/унасяне (N1)
Повърхностен сън (N2)
Дълбок сън (N3)
REM (бърз) сън няма стадии.
Един цикъл на съня протича по следния начин обикновено:
N1-N2-N3-N2-REM.
Около 50% от съня ние (възрастните) прекарваме в фаза 2 на бавния сън.
Циклите на съня имат различна продължителност и различно cъотношение на NREM и REM cън. Най-много време в N3 (дълбок сън)прекарваме във втория и третия цикли.
След 4ч. продължителността на REM сън в цикъла става по-голяма, а по време на NREM сън почти изчезва стадий 3 и преобладава стадий 2.
Преди се използвала думата "фаза" за REM и NREM cън, но в момента по-скоро се говори за 2 вида сън. NREM се състои от 3 стадия (преди бяха 4, сега 3-та и 4-та се обединяват в един общ стадий).
Това е структура на сън, REM не е цикъл.

Последна редакция: ср, 08 фев 2023, 13:14 от Bobchita

# 140
Здравейте. Моето бебе има аллергия към кравешки протеин. Моля, напишете ми на лични, ако има майки тук на дечица с този проблем. Търся подкрепа, искам да поговоря и да знам, че всичко ще бъде наред. Благодаря.

# 141
Едвам оцелях..голямото рипна след 10 дни на легло, малкото от днес стана след като имаше 9 дни 39° температура, а аз 5-ти ден съм на легло. Жесток грип, така съм била последно в 9-ти клас, че и кашлям, а аз кашлям веднъж на 3 год за по ден, сега съм като дърт пушач.

# 142
  • shumen
Рейна,ужас.Ти на малкото ли даваше АБ?Успяха и теб да заразят децата ли?
Силве,как сте?
Моя от вчера Т не е вдигал,но прокашля от време на време още.Вече и навън ме е страх да го пусна да поиграе,че хем студ,хем да не лепне нещо от някъде.

# 143
  • София
Бяхме на лекар ,изписаха инхалации с Вентолин и да си продължава сиропа детето.
Хиперактивен става,тича,скача и после се скъсва да кашля.

# 144
  • shumen
Бъбъл,какъв сироп пие?
А за скачане,бягане и ставане все едно моя описваш.Аз днес пък как се прекарах направо откачих.Вчера пулмоложката даде листи за педи,нося ги аз след работа,че и детето искаше да го чуе пак педи и го водя с мен,отиваме и на вратата пише,че е отпуск до края на седмицата.Че и бележка няма за училище за другата седмица,а и сестрата я нямаше.

# 145
Дани, кашля, инхалирам с Йалоклийна, но не го успокоява, сякаш по-зле става след него. Днес взех един Биозин с лактоферин и вит. Д3, уж да го подсиля малко. В петък записах час за пулмолог, че ЛЛ много ларж го дава.
Ти какво му даваш сега на Дани?
Бабъл, на моя Вентолинът му действа така, и един ускорен пулс докарва от него. Това от инхалации, предснавям си ако го пиеше на сироп.

# 146
  • София
О него още от преди Вентолина не го свърта,преди малко направихме първата доза инхалации,ако още пощръклее,направо ме ми се мисли.
Ердомед е сиропа и Ериус давам.

# 147
  • shumen
Силве,сега давам Микомакс за гъбичките по схема,Ентеросан основен пробиотик и Салбутамол през 8 часа 5 дни,после 5 дни през 12 часа ще давам.
Йалоклийна и на моя му дейсташе така Дори онзи ден на своя глава не му направих инхалация,че предната вечер се скъса да кашля след него.
Бъбъл,моя от Вентолина на сироп ставаше така,че и пулса му се ускоряваше.От инхалациите сякаш не е чак толкоз.

# 148
Данаека, абе този Бронховаксом няма ли да помогне при вас? Д-р Харитонвоа във Варна много дълбае, назначава изследвания и т.н - педитър е. Може да я посетите за мнение за профилактика. Преди да се насочим към хомеопат, бяхме при нея от бебе.
Ние сме от Неделя в Пампорово. Миналата седмица Дани беше на градина и ако искате вярвайте, в Недвля през целия път му мерих Т и после вечерта като луда, че него все в неделя го хваща 🫣 Слава Богу всичко беше окей. Ноооо сме в хотел, който е насочен за семейства с деца - има анимация и много забавления за децата. И на всяка крачка - кашлящо или сополиво 🤯 Не ми се мисли миналата седмица какво е било, като беше ученическата ваканция.. Та, се моля да ни се размине де Пампоровския бацил 😒 Защото все пак не сме само навън, прекарваме време и на басейна и в детския кът. На басейна пазим ушите и очите.
Иначе навън сме на -10, даже вчера -12. Дишаме чист снежен планински въздух ❄

# 149
  • shumen
Тони,пулмоложката каза каквото си избера после да му давам за имунитета,но да има С,Д,Цинк.
Дано не си занесете от Пампорово бацил.Мен затова ме е страх да го водя на почивки сега.

Общи условия

Активация на акаунт