Боледуване на децата ни-тема 70

• 39 406
  • 838
  •   1
Отговори
# 150
Оф гадно на  моя позната детето е с т.и кашлица в болница са🙁 не ми е удобно да питам от кога и т.н.
Каза че са с гаден вирус и са го хванали от вън от площадки....

Последна редакция: ср, 08 фев 2023, 22:42 от Mimi9999

# 151
Рейна,ужас.Ти на малкото ли даваше АБ?Успяха и теб да заразят децата ли?
Силве,как сте?
Моя от вчера Т не е вдигал,но прокашля от време на време още.Вече и навън ме е страх да го пусна да поиграе,че хем студ,хем да не лепне нещо от някъде.
Успяха да ме заразят, да.
На малкото давах 7 дни антибиотик, а то беше 9 дни с 39° 😔

# 152
  • shumen
Мими,мен затова ме е страх вече да го събирам с деца и да го водя по почивки.В Понеделник и на училище със страх ще го пусна.
Рейна,моя и предните пъти и сега откарва с АБ по 5-7 дни и до последно почти вдига Т.

# 153
Тази седмица е много студено какви площадки,учудих се.
Аз също не я събирам с никого- от ясла вкъщи....
Сега цялата яслена група сме канени на рд на момченце -събота съжалявам не ми се рискува .

# 154
  • shumen
Мими,и аз не бих рискувала.Ние хем лятото след един такъв рожден ден и п се озовавахме в болницата с ентеровирус.

# 155
Тя досега е ходила само на един рожден ден,милата😁 миналата пролет и не бях започнала работа бях я спряла да е здрава да може да отиде поне веднъж на рд .

# 156
Как съм изтървала темата...
На някого изписвали ли са Димиста?

# 157
Салбутамол сироп и Вентолин сироп са идентични, просто Салбутамола е българския вариант на Вентолина.
Димиста е изписван на мъжа ми, ползва го много кратко, защото каза, че му изсъхвало гърлото от него и се върна на Назостад, с който няма такъв проблем.
Тони, приятна почивка и да се върнете здрави!

# 158
Не само гърлото ми изсъхва, ами такова замайване ми докарва, че по час не мога да вляза в кондиция.

# 159
Бръм, сменяй го с нещо друго.

# 160
  • shumen
Бръм,с Демиста нямам опит.
Моето дете сега пие Салбутамол,но таблетки.

# 161
Тони,пулмоложката каза каквото си избера после да му давам за имунитета,но да има С,Д,Цинк.
Дано не си занесете от Пампорово бацил.Мен затова ме е страх да го водя на почивки сега.

Бронховаксом е друго нещо, прочети ако искаш.

# 162
  • shumen
Тони,благодаря.По същата схема съм давала Респивакс,но при моя полза не видях.Ще видя Понеделник педи като и занеса листите от прегледа да я питам.

# 163
Не искам да го сменям. Кашлям много, гноен секрет имам...чудя се това нещо изчиства ли се без антибиотик? Изписаха ми, но лекарката каза да изчакам 2-3 дена да видя няма ли да се подобри състоянието само от спрея. Вчера уж беше по-добре, но тая нощ и сутрин пак кашлях. Днес ми е 3 ти ден.

Последна редакция: чт, 09 фев 2023, 07:22 от brumm

# 164
Бързо оздравяване на всички!
Аз тези дни не съм писала - страх ме е да се похваля даже…
На градина е и спирам дотук… че нали знаете.

Brumm, аз бих започнала антибиотик - и аз бях с много честа кашлица и гаден секрет.
Дани, виж наистина за Бронховаксома - и на нас го изписаха, но няколко лекаря вече ме съветват да го оставя за септември.

При нас сега е друг проблема - малкия е страшно поддут в лицето…. Може ми месец става вече (малко след като излезнахме от болницата). Има моменти, в които малко спада. Незнам от какво може да е - дали Пулмикорта, кортикостероидните капки, но той си е бил и миналата година на тях и е нямал такъв проблем. И от Ефирата не е, защото беше поддут преди да започнем с нея. Друго не давам.
На идея си нямам направо…. Вие какво мислите?

Общи условия

Активация на акаунт