Боледуване на децата ни-тема 70

• 39 591
  • 838
  •   1
Отговори
# 360
Малеее, мацки, аз се оказах с Haemophilis influenzae, не очаквах да е бактериална инфекцията. Чакам си антибиограмата.
За същата гад капахме аб капки обаче се разболя и не разбрахме утрепали ли сме я ..педи ми каза че е мн упорита тая бактерия мн трудно се махала...

# 361
  • shumen
Тони,моя няма да даде сигурно да му бъркам в носа.Но ще видя дали ще даде да пръскам с тая Риноджермина.
Бръм,тия бактерии са ужас.Дано след АБ я изтрепеш.
Моя го прибрах преди малко от училище.Гърлото казва,че го дразни и взех близалки за гърло.Сякаш и лека кашлица ще започва.Дано уикенда го стегна и Понеделник да е на училище,че ще се гръмна вече.

# 362
Моята дъщеря е с уроинфекция. Водих я при личната лекарка, даже и на нефролог успях да я заведа. Хър, мър, не искаха да и изписват антибиотик, докато не излезе антибиограмата. Искаха само с Урикод да кара до вторник, стойностите били гранични, само леко задебелена стена на пикочен мехур, но аз този филм вече съм го играла и си и изписаха каквото трябва. То не, че е гаранция, че са улучили правилния аб, но ще го сменят, ако случайно го няма в антибиограмата. Почти 2г. не е имала проблеми и си мислех, че се е отървала завинаги, но явно не. Голяма борба беше предния път, направо бях откачила. Да видим тоя път бързо ли ще я изтрепем.

# 363
  • Пловдив
Моята дъщеря е с уроинфекция. Водих я при личната лекарка, даже и на нефролог успях да я заведа. Хър, мър, не искаха да и изписват антибиотик, докато не излезе антибиограмата. Искаха само с Урикод да кара до вторник, стойностите били гранични, само леко задебелена стена на пикочен мехур, но аз този филм вече съм го играла и си и изписаха каквото трябва. То не, че е гаранция, че са улучили правилния аб, но ще го сменят, ако случайно го няма в антибиограмата. Почти 2г. не е имала проблеми и си мислех, че се е отървала завинаги, но явно не. Голяма борба беше предния път, направо бях откачила. Да видим тоя път бързо ли ще я изтрепем.
Escherichia coli ли е бактерията?
На 4 месеца ми направи първата уроинфекция с 40+ температура в болница бяхме два пъти в рамките на един месец,след това се наложи да бъде дълго време на профилактика,та знам как се чувстваш,дано е правилния АБ и да е изтрепете  с него.
Аз тъкмо се зарадвах че изкарахме почти 6 часа без темепратура след Нурофена и хоп 37,5 което означава че до час ще е пак 39,дано греша .

Последна редакция: пт, 17 фев 2023, 19:20 от samantinia

# 364
Преди година и половина беше ешерихия коли, да. Сега не знам коя е, няма все още резултат от урокултурата. Най-вероятно е същата. Дъщеря ми беше доста по-голяма, когато я хвана за първи път - на 2г. и 7м. и 3 месеца беше борба, докато я изтрепем, но тогава успяхме и година и половина не се е обаждала. Тогава изпи 3 антибиотика, но други неща и помогнаха.

# 365
  • shumen
Apllegarden,дано е правилният АБ и да я изтрепете лесно тая гад.
Самантиа,дано грешиш и не вдигне Т детето.
Моята урина и тя излязла.На нея пише албумин-опалисценция,седимент- масово микро калциеви оксалати,плоски епителни клетки.В Понеделник ще я взема и ще отида при доки с нея и се надявам да се размина с АБ.

# 366
  • Пловдив
Дани благодаря ти ама за съжаление познах а толкова много ми се искаше да не вдига по висока ,но е втресе и за отрицателно време вече е 38.5 дадох Панадол да видим въобще ще е свалили под 38.Пак се задава чудна нощ.

# 367
Аз като от дете страдаща от цистит направо ви съчуствам ужасно е това нещо,сушени червени боровинки им давайте да зобкат много помагат ...

# 368
  • shumen
Самантиа,дано е смъкнете Т.
Тони,и аз правя цистити и съм с пиелонефит от дете.Ям червени боровинки и пия Уринал,но не винаги помагат.

# 369
  • Враца
Момичета, бях писала, че децата ми от вторник са с грип. Температурата спадна, остана липсата на апетит и умората основно, но имам притеснение и нужда от съвет свързан с дъщеря ми. Тя няма хрема, не кашля попринцип, но снощи и тази вечер след като заспи започва едно кашляне все едно има някаква заседнала храчка някъде и не спира докато не я повърне. През деня въобще не кашля, а и през нощта след това спи спокойно и не кашля, но вече две вечери под ред се случва и взех да се тревожа. Какво е редно да направя в тази ситуация, тя пие само Тамифлу и Вит Ц, да включа ли инхалации с физиологичен или да и промивам носа преди сън? Да я заведа да я преслушат утре някъде или да пусна носен секрет?

# 370
Инхалации с физиологичен разтвор, за да изкашля. Обаче така както го описваш много повече прилича или на задна хрема или на киселини. Пробвай с по-висока възглавница, при нас това действа и за двете неща.
Аз мисля, че вече ще си докарам паник атаки с тези земетресения, детето си спи, а аз днес четох някакви аппкалиптични неща за 18-ти и смуча валидол и стоя в леглото.

# 371
  • Враца
Малко избързах с това изказване, че не кашля въобще. Цяла нощ не спря да кашля, а и от сутринта до сега кашля постоянно. Започнах инхалации с физ. разтвор, включих и еирус, но в 16 часа ще я водя да я чуят, че направо изтръпвам да не направи някой бърз бронхит или по-лошо.

# 372
Май и аз съм за секрет евентуално понеделник,не ми е толкова запушен, спя нормално,не с отворена уста, слагам Виброцил,но преди малко издухах страшен гъст зелено-жълт секрет ужасно отдавна не съм имала такова чудо....какво мога да си слагам до понеделник тези антибиотичните тобрадекс?
Четох Пулсатила,вкъщи имаме от малката доста сме заредени с подобни освен да пробвам с това...

# 373
Мими, ако ще си пускаш секрет не трябва да си слагаш антибиотични капки. Ринолекс може да пробваш, Синулан, Ксилогел...

# 374
Май и аз съм за секрет евентуално понеделник,не ми е толкова запушен, спя нормално,не с отворена уста, слагам Виброцил,но преди малко издухах страшен гъст зелено-жълт секрет ужасно отдавна не съм имала такова чудо....какво мога да си слагам до понеделник тези антибиотичните тобрадекс?
Четох Пулсатила,вкъщи имаме от малката доста сме заредени с подобни освен да пробвам с това...
Такава хрема при мен боря с калиум бихроникум 15, пулсатилата сякаш е за по-течна хрема без цвят. Другото което си самопредписвам е хепар сулфур 30 и винаги ме е спасявал досега.

Общи условия

Активация на акаунт