Боледуване на децата ни-тема 70

• 39 590
  • 838
  •   1
Отговори
# 345
Димитрова, в Пирогов снимка на рентгена на ет. 1 ли се прави? Там не е ли само за пациенти на спешното?

# 346
Силвиана, там. Плащаш си на регистратурата на първия етаж и минаваш през един от трите кабинета. Не е спешно, рентген е там и свалят и пациентите от отделенията долу за снимка.
Snowsn, не, детето трябва да е здраво. Т. Е. Свършвате антибиотика, доказвате, че е здраво (напр. Няма сопол, кашлица и тогава). Какво става ако не изчакате - почват едни хубави зелени сополи и реално нищо не сте направили.

# 347
Имам въпрос за взимане на секрет от нос, как трябва да стане,мисля утре сутринта да заведа детето - от интернет страница на лаболатория
"Трябва да е изминал поне 12-часов период, през който носът не е третиран с капки или мехлем. " - това включва ли физиологичен разтвор,т.е преди лягане мога ли да пръсна чист физиологичен разтвор, за да издърпам с прахосмукачка по-лесно сополите ?

от друга страница
"Ако носната лигавица е много суха, тампонът трябва предварително да се навлажни със стерилен физиологичен разтвор. Ако носната кухина е изпълнена със секрети, преди да се въведе тампонът, те трябва да се почистят и отстранят."
тук ме изненадоха.... аз мисля сутрин както се събуди,така да го водя,без да чистя нос по никакъв начин.

Има само хрема,жълта и гъста,вече няколко седмици,малко намаля, после пак тръгна, има ли смисъл да пусна и пълна кръвна картина и CRP?

# 348
Деметра, 12 часа трябва нищо да не е третиран носа, на гладно и жадно. Аз не чистя носа като има сополи, направо я водя. Допълнително, че и за ковид взимаха навремето и никога не са казали нещо да правиш на носа преди това. Ако сте слагали антибиотични капки и/или е пило детето антибиотик поне 5 дни не трябва да е правено. Така че много зависи, слагали ли сте нещо преди това - някакви капки, част от тях дават фалшиво отрицателен резултат.

# 349
Не ,от две седмици само чистя с физиологичен разтвор,преди това слагахме различни капки. Значи и преди лягане няма да пръскам физиологичен, само ще издърпам с прахосмукачка каквото излезе само. Благодаря!

# 350
Пише нормална микробна флорт,но нямам реф.стойности.Какво означава,готово ли е,чисто ли е?

# 351
Пише нормална микробна флорт,но нямам реф.стойности.Какво означава,готово ли е,чисто ли е?
Да,чисто е !

Моето и нощес  вдигна 39 и то след парацетамол даден на 38 преди час и нещо.Успях са смъкна с Нурофен до 38,8 , упорита температура и съм заспала без да искам,то предната нощ беше безсънна.Сутринта пак топлееше ,изкъпа се и спадна за ся .
Обаче почва да понакашля,ще видим няма ли да избие кашлица сега .

# 352
  • shumen
Мими,чисто е.
Деметра,не трябва нищо да сте слагали в носа поне 7 дни знам АЗ и да е сутринта на гладно и жадно.
Лайт,ужас.Мен най ме е страх от Т и кашлица,че и уикенд идва.
Силве,дано скоро разберете какво е туй при малчо.
Аз другата седмица ще ходя при педи и ще искам направление за контролен гърлен секрет.Да видим дали сме изтрепали стафилокока,но малко ме съмнява.Сега една майка от детенце от класа писа,че и те имат същият,но в носа.Явно нещо си менкат из класа и докато не се изчистят всички няма да стане.

# 353
Това е, че няма как да се изчистят всички. Родители, братя, сестри, също носят бактерии и ства омагьосан кръг. А и примерно Моракселата е имунозависима, тя си живее в нас и се активира при имуноспад. Поне така четох, и Стафилокока май.

# 354
  • Пловдив
Да,чисто е !

Моето и нощес  вдигна 39 и то след парацетамол даден на 38 преди час и нещо.Успях са смъкна с Нурофен до 38,8 , упорита температура и съм заспала без да искам,то предната нощ беше безсънна.Сутринта пак топлееше ,изкъпа се и спадна за ся .
Обаче почва да понакашля,ще видим няма ли да избие кашлица сега .
И при нас е същото положение давам Нурофен или Панадола на 38.5 след час вместо да е започнала да пада тя е 39.6.
Токущо пак дадох Нурофен отново е с 39 и  днес е трети прием на АБ е дано скоро започне да действа че 3 дни вече е с над 39 и редувам тоя панадол и нурофен

# 355
  • shumen
Тони,да и стафилокока е от тях.Педи затова я питах за контролен секрет и каза,че ще направим,защото при един спад на имунитета ще ни създава проблеми.

# 356
Тони,да и стафилокока е от тях.Педи затова я питах за контролен секрет и каза,че ще направим,защото при един спад на имунитета ще ни създава проблеми.

Виж за курс с Риноджермина да пробвате. Ако се изкара 15 минс по-рано от хладилника, не щипе толкова. То даже не щипе, простп е гъсто и самат консистенция е кофти.

# 357
Малеее, мацки, аз се оказах с Haemophilis influenzae, не очаквах да е бактериална инфекцията. Чакам си антибиограмата.

# 358
Силвиана, там. Плащаш си на регистратурата на първия етаж и минаваш през един от трите кабинета. Не е спешно, рентген е там и свалят и пациентите от отделенията долу за снимка.
Snowsn, не, детето трябва да е здраво. Т. Е. Свършвате антибиотика, доказвате, че е здраво (напр. Няма сопол, кашлица и тогава). Какво става ако не изчакате - почват едни хубави зелени сополи и реално нищо не сте направили.
Благодаря! Той реално няма кашлица, температура и хрема, но ще изпием антибиотика и тогава ще започнем да пръскаме.

# 359
Нашия секрет също излезе от вчера - при нас е късата клечка със стрептокок пневмониос. Тъкмо си мислех, че в тази градина няма. Реално 4 месеца ни опази риноджермината, което не е нищо.. Три курса направихме юли, август и септември и сега пат, отново. Чакам антибиограмата и почвам антибиотичните капки. Дори си мисля, дали пък да не си го изпиша сама..

Общи условия

Активация на акаунт