Боледуване на децата ни-тема 70

• 39 589
  • 838
  •   1
Отговори
# 330
Вчера споделих че моята сладурка е с висока Т днес без никакви други симтоми за сега,педиатърката ни накара да пуснем изследвания ,тест за грип и тест за скарлатина и е положителна за скарлатина,  както и по изследванията показва бактериална инфекция.Знам че при всеки е различно ,но може ли който е изкарал да сподели как е протекла при вашето детенце...
Преди 2 седмици бяхме с изолирана бактерия стрептокок без никакви симптоми така беше докрай пи си аб и си седя в къщи след това на контролата я нямаше но излезе друга бактерия ...
Хремата ми е ужасна кихам постоянно и ми тече носа едвам го докосвам вече от болка ..чакам кашличко ...

# 331
  • Пловдив
Вчера споделих че моята сладурка е с висока Т днес без никакви други симтоми за сега,педиатърката ни накара да пуснем изследвания ,тест за грип и тест за скарлатина и е положителна за скарлатина,  както и по изследванията показва бактериална инфекция.Знам че при всеки е различно ,но може ли който е изкарал да сподели как е протекла при вашето детенце...
Преди 2 седмици бяхме с изолирана бактерия стрептокок без никакви симптоми така беше докрай пи си аб и си седя в къщи след това на контролата я нямаше но излезе друга бактерия ...
Хремата ми е ужасна кихам постоянно и ми тече носа едвам го докосвам вече от болка ..чакам кашличко ...
Благодаря ти за отговора все още няма избил обрив или друг симтом,но тя температурата ми е достатъчна, вдига е до 39.6 редувам панадол и нурофен на 4 часа и тоя Панодам все едно не го давам пада до 38 след близо 2 часа и пак започва да качва само нурофена е сваля,но на 4 час след него отново е 38+
Поредна нощ няма да се спа дано тя поне да  спи спокойно.Няма и месец беше с грип тип А ,температурата по същия начин нямаше сваляне ,но благодарение на Тамифлуто нещата бързо се оправиха,сега се надявам Панцефа да започне да действа и да изтрепе тая гад.
Спокойна нощ ви желая момичета

# 332
  • София
Ваксина имате, този стрептокок ми е най-ужасната твар, която сме хващали. Нашият поне беше и супер резистентен. Два бронхита от него. Накрая го изчистихме с риноджермина.
Как и колко слагайте риноджермина?

# 333
  • Седмото небе
Момичета, моля кажете какво може да е причината за такава КК? До сутринта сигурно няма да мигна...

Ще ги пратя и на ЛЛ, и на П разбира се възможно най-рано, после ако трябва ще я водя. Сега давах Нурофен, че е с 38,9.
Доскоро лекувахме бронхит, имаше 3-4 спокойни дни с лека кашлица и вече втори ден кихавици, засилващ се сопол, червени насълзени очички. Вече почти не кашля, освен ако не се затича или се тръшне сърдита да плаче за нещо. Иначе като цяло е жизнена и има апетит. Црп също е излязло и е 1,6 при норма до 5. Чакаме и носния секрет. Чудя се дали не трябваше да поискам и гърлен? Аз иначе вече съм на оправяне, Аб ме вдигна на крака. Но сега пък какво ли довлякох на моята 2 г Солетка?
Просто ще се побъркам вече! Тая седмица абсурд да взема болничен, най-рано от понеделник мога. Имам адски много важна работа в следващите дни, а главата ми пуши, мисля за детенце и треперя при всяко позвъняване на телефона. Вечер дремвам 2-3 часа и после като се оцъкля и мисля ли, мисля... Ох...

# 334
  • shumen
Лайт,не знам вече.Аз съм нощна смяна,оставих го на нашите и цяла нощ ми играе окото и го мисля.Снощи като тръгвах каза само гърлото,че го боли.Т поне нямаше.Ще видя сутринта като се прибера как ще е.
Супермама,да не е грип.
То вкъщи празно няма.Освен малкия майка ми и тя от вчера с хрема и киха ли киха,а никъде не е ходила.Мен сопола ми тече,но го попресякох с Отривин и кръста и той боли,чак крака ми се схваща.

Последна редакция: пт, 17 фев 2023, 06:09 от danaeka

# 335
  • Пловдив
Незнам вече какви са тия мутирали вируси бактерии направо ще откача вече,то няма вече нещо което да се е задало на хоризонта и ние да не сме го хванали В 04 часа беше 37 час след това взе да придърпва одялото викам айде втресе  е ,пак меря 38.1 незнам тоя АБ кога ще започне да действа,знам че бактерията се трепе изключително трудно,отрових е вече от Нурофен и Панадол.

# 336
Дана пак ли… направо се съсипа това дете.
И аз от работа хванах нещо пия аб вече 7ден и от вчера пак гърлото и сополи яко… и подути лимфни възли. Ще пускам някакви изследвания вече се побърквам с тези болести. И се моля децата да не лепнат от мен …

# 337
Аз се оказах с гъбички в гърлото. Такова нещо не бях очаквала, цялото небце на рани. УНГ изписа омнибиотик инун Д, като му видях цената си сипах една сода в чашка с вода и почнах...за два дена май го оправих, днес е пъврия ден в който се събуждам без да ме боли толкова силно. Предполагам от инхалатора за астмата стана, нямам идея дали Димиста спрея може да сътвори такива чудеса, въпреки че след като започнах да го пръскам се случи.

# 338
  • shumen
Самантиа,тая бактерия е ужасна.При моето дете докато я излекуваме изпи два АБ.
Камъче,дано не ги заразиш децата.
Бръм,и моето дете и аз от многото АБ развихме гъбички.Аз пих Кандизол за тях,а той Микомакс.
Сега като стана му дадох Ефизол.Т няма и го изпратих на училище,но съм на тръни.Дано не се разболее,че ми писна вече.

# 339
  • Пловдив
Supermamma с това описание звучи като нов вирус да е хванало детенцето.

Бяхме ходили при една добра педиатърка в Пловдив и така беше преди месец с моето- само температура до 38 градуса, жизнена, скача , яде…. И малко сопол. И лекарката тогава каза, че си има и такива вируси, леко ги карат, но си имат Т. И наистина за 2-3 дни и мина само с Нурофен.
Дано и при вас да е нещо, което минава бързо за 2-3 дни като при нас.

# 340
Детето може и да е карало варицелата,да.
Единственото за което се сещам да му пуснете кръвен тест да се провери.

# 341
Има такива вируси само с Т, да, даже без хрема. Дани три пъти ми е карал такива. Вдига Т вечерта, поддържа 24 часа и край. Даже Септември само през нощта имаше, изпоти се зверски и на сутринта беше свеж като репичка. В тия случаи като няма други симптоми, даже не тхрся хомеопата, а давам Авирон. Но работата е да се почне веднага, по листовка - две сашета на равни интервали от време, дори да е почнат след обед или вечерта.

# 342
Brumm, гъбичките са много упорити, естествено се получават от спада в имунитета + антибиотик. Вземи си фунгостатин, само със сода няма да ги убиеш, а и после не излекувани пак се появяват.
Супермама, бактериална инфекция, не сте се излекували. Пуснахте ли кръвна картина на последния вирус (като спрях те антибиотик и т. Н).
Кроки_кк, той е спрей за нос, слага се сутрин и вечер по едно впръскване в носа, 7 дни за 3 месеца (на една и съща дата го започваш). Ако не спазвате датата или не направите 3 курса, няма ефект. Условието е, да го слагаш на здраво дете.
Самантина, има ужасен вирус, ние го изкарахме 6 дни температура и 2 антибиотика. Първия въобще не свали температурата.

# 343
Димитрова, чакам резултат от гърлен секрет и тогава съм решила да пия нещо. Предполагам в понеделник ще е готов. Да видим все пак какво е наистина, че ми писна да пия лекарства насляпо.
Имам спомен че миналата година по това време точно след Ковид се случи същото, но тогава мина само.

# 344
Вчера споделих че моята сладурка е с висока Т днес без никакви други симтоми за сега,педиатърката ни накара да пуснем изследвания ,тест за грип и тест за скарлатина и е положителна за скарлатина,  както и по изследванията показва бактериална инфекция.Знам че при всеки е различно ,но може ли който е изкарал да сподели как е протекла при вашето детенце...
Би ли споделила кой антибиотик пихте и колко дни?
Димитрова, спрея може ли да се комбинира с прием на Клацид?

Последна редакция: пт, 17 фев 2023, 09:19 от Snow_sn

Общи условия

Активация на акаунт