Боледуване на децата ни-тема 70

• 39 662
  • 838
  •   1
Отговори
# 405
Бързо оздравяване на болните!
Аз идвам да се похваля, че в събота ни мина празника. Направо бях кълбо от нерви дали ще устискаме. Не че рождения ден е най- важното нещо. Обаче беше за 1 годинка, бяхме дали стабилна сума пари капаро и не ми се искаха да отидат на вятъра. Изкара 2 седмици на градина каката. Общо взето съм в очакване на следващия вирус. А тази седмица ще ходим за ваксина на малкия...

# 406
  • shumen
Бъги,дано са добре децата.Аз бих изчакала още малко след празненството и чак тогава да правя ваксина.
Аз май ще се разболявам.Кихам,подсмърчам и ме втресе.Пих Парацетамол сега и се завих и дано успея да пресека.

# 407
Дани, не искам да съм лош пророк, но ти от два дни си болна. Дано не се задълбочи. Аз бих носила маска вкъщи, че Дени този път от теб ще прихване.
Моите деца изкараха някакъв нетипичен вирус, донесен от малкия от градината. Един ден гърло и след това 8 дни хрема. Големият днес се размаза от сутринта до вечерта търчане и викане, беше прегракнал преди лягане, дано не го избие на ларингит.

# 408
Дъщеря ми е трети ден на антибиотик. Дали е правилен още не знам, но все още се изпуска по малко на гащите, което не ми харесва. Съвсем малко е и не е каквото беше първия ден, но все още го има. Утре уж трябва да излезе резултат от изследването и евентуално да се сменя антибиотика, ако го няма в антибиограмата. Иначе някой писа за червена боровинка - давам и Урикод, там има червена боровинка и Д маноза. Утре ще и дам и червени боровинки да хапва, както и чай от царевична коса. Не, че пие чай, ама с лъжичка ще и давам...Много ми обърка плановете тоя цистит, тъкмо щеше да тръгва в понеделник на градина, а сега като гледам поне още 2 седмици вкъщи не ни мърдат.

# 409
  • shumen
Моме,майка ми и тя болна,а никъде не ходи.Аз още се чудя тя откъде го прихвана.Вкъщи и двете сме с маски и все приказвам на Дени да не е отгоре ми,но кои ли ме чува.
Дано при Марти не стане ларингит.
Apllegarden,аз съм доволна от Уринал акут,но не знам при толкова малко дете става ли.
Утре и аз ще ходя при доки с моите изследвания.На урината пише албумин опалисценция,седимент-масово плоски епителни клетки и левкоцити.Бактерии този път не пише,но тази опалисценция е следи от белтък и според мен си имам леко възпаление.

# 410
Дани и според мен е възпаление.

На моя кашлицата се засили вчера,а ся таз сутрин повече и по силна, дълбока.До вчера беше като закашляне.Антибиотика на обяд стават 4 пълни дни.Чудя се да водя ли за слушалки или малко Пулмикорт да му пусна до утре да видим.

# 411
  • shumen
Лайт,аз бих завела за слушалка.Кашлица и Т не бих лекувала сама.

# 412
От петък девойката / 6г/ започна с едни зелени млечни сополи и лека температура. Изписаха ни АБ капки. Вчера и миналия ден си мисля, че не е вдигала. Тази вечер обаче хоп 37.5- 37.6. Дали и вчера е имала не знам. Сега ми е много притеснено. Прокашля чат пат влажно, отхрачва. И ми казва, че нослето много я сърби. Чак ги разрани до кръв.Нормално ли е от зелен сопол да си вдига Т.?

# 413
  • Пловдив
От петък девойката / 6г/ започна с едни зелени млечни сополи и лека температура. Изписаха ни АБ капки. Вчера и миналия ден си мисля, че не е вдигала. Тази вечер обаче хоп 37.5- 37.6. Дали и вчера е имала не знам. Сега ми е много притеснено. Прокашля чат пат влажно, отхрачва. И ми казва, че нослето много я сърби. Чак ги разрани до кръв.Нормално ли е от зелен сопол да си вдига Т.?
По скоро е някакъв вирус със сопол и температура.

# 414
Аз днес водих бебка да я преслушат, за сега няма нищо на дробовете, но е с влажна кашлица и пак вдигна температура 38.2. Дадох нурофен и сега свали на 37. Започнахме пулмикорт днес,за да не слезе на долу. Още има сополи. Капем макситрол в нослето и утре сутрин ще пуснем пкк и црп. Мното ми е притеснено. Този пулмикорт по принцип действа ли и противовъзпалително? Имам предвид има ли шанс да подейства за температурата до като излязат изследванията?
 Emocija, при голямата ми дъщеря (5г.) зеления сопол е винаги на фона на някой вирус и винаги с температура особено първите два три дни.

# 415
Пулмикорда на t. не действа, но за кашлицата- да.

# 416
Моят пандишпан се разкиха тази вечер доста… 3 пъти кихна, в серия по 2. Това не ми харесва 😖

# 417
Пулмикорт като всеки кортикостероид действа противовъзпалително.
Температурата ще спадне когато спре възпалението или инфекцията.

# 418
Пулмикорт като всеки кортикостероид действа противовъзпалително.
Температурата ще спадне когато спре възпалението или инфекцията.
Това имах предвид, не да свали температурата, а подейства на инфекцията и да започне да не видга температурата.

# 419
Ще подейства, бързо оздравяване 😊

Общи условия

Активация на акаунт