Боледуване на децата ни-тема 70

• 39 653
  • 838
  •   1
Отговори
# 420
Много съм досадна тази вечер, сякаш не съм гледала деца никога....но с тази кльоща каката не съм влизала в такива размисли. Тези ефералган свещички от 80 мг са от 5 до 10 кг и от 2 до 24 месеца, а тези от 150 мг от 10 до 15 кг, от 2 до 3 години. Бебка е на 1 година и няколко седмици обаче е 10.5 кг и това 80 мг. и е малко. Е сега смятам 60мг на кг тегло макс. дневно. Значи мога смело да слагам по 1 и половина свещички нали така?  Извинявам се за въпроса от серията "тъпи".

# 421
  • Пловдив
Имам въпрос- случвало ли се на детето ви да му пресипна гласа? Без кашлица изобщо, има само задна хрема. От днес говори дрезгаво и пресипнало, чудя се какво е това чудо сега…

# 422
От гърлото е пресипналия глас,при нас е било предвестник на ларингит.Моя също тази вечер му е малко пристигнал та да видим.Иначе сутринта кашля доста,но през деня само чат пат.А ся ново двайсет...гласа.В четвъртък трябва да е на училище,ако всичко е наред.

# 423
И на мен ми се е случвало само температура два дни и без глас, лл тогава изписа сумамед, но аз я заведох на унг. Тя ни даде едно хомеопатично хомеовокс и буквално от следобеда на другия ден гласа започна да се връща и така изхвърлих антибиотика, защото му мина срока в шкафа.

# 424
  • shumen
Пресипналия глас при нас е от гърлото и обикновено избива на ларингит.
Тони,дано не е предвестник на разболяване туй кихане.
Нехе,според мен може.
Силве,как сте?
Аз искам да питам може ли да мажа с гранофурин гърлото и пречи ли на гърления секрет?

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 10:20 от danaeka

# 425
На солна стая не съм я водила със смесени мнения съм ....
Да ви попитам позитивен ми е теста за варицела 2,76 тоест съм го карала и имам антитела ли 🙄

# 426
  • Враца
Аз съм водила децата си на солна стая доста пъти. Не съм видяла някакъв много положителен ефект, но не се е и задълбочавало боледуването им от нея. На тях им харесва и общо взето това най-често ме е карало да ги водя, но ефект определено не съм видяла.

# 427
  • Пловдив
На солна стая не съм я водила със смесени мнения съм ....
Да ви попитам позитивен ми е теста за варицела 2,76 тоест съм го карала и имам антитела ли 🙄
Мимка ако е IgG  2.76 значи имаш антитела.

# 428
Много пъти съм водила дъщеря ми на солна стая. Никога в началото на разболяване и никога с температура. Водила съм я към 7-8 ден на хремата или при остатъчно прохъркване на носа. Ами имало е ефект в повечето случаи, но не съм сигурна дали е било от солната стая или просто е било време да и мине така или иначе.
За пресипнал глас Хомеовокс и Хомеожен, те са и за ларингит, болки в гърлото. На дъщеря ми много и помагат.
Аз още чакам урокултурата и антибиограмата на дъщеря ми...то детето се оправи, докато излезе това изследване.
Редактирам се, резултатите излязоха. Бактерията се оказа протеус мирабилис. Антибиотика го има в антибиограмата, така че го продължава и утре нефролога ще я види пак.

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 20:13 от Applegarden

# 429
Мами, колко дни лекувахте с антибиотик Streptococcus pneumoniae?

# 430
Мами, колко дни лекувахте с антибиотик Streptococcus pneumoniae?
10 дни

# 431
Малката ми дъщеря цяла нощ и цял ден имаше температура. Кашля влажно, сякаш има храчка на гърлото и не може да я изкашля. Направихме пкк и црп. Докторката каза,че всичко е наред. Аз не разбирам каква я тази упорита температура от неделя насам. За сега продължавам пулмикорт и макситрол. Слагам скрийншот, ако някой може да ми каже има ли нещо свущаващо, което да говори за бронхит или нещо по-сериозна.
В четвъртък ще я заведа да я преслушат пак. Страх ме е до четвъртък да не ставе по-зле.

# 432
Малката ми дъщеря цяла нощ и цял ден имаше температура. Кашля влажно, сякаш има храчка на гърлото и не може да я изкашля. Направихме пкк и црп. Докторката каза,че всичко е наред. Аз не разбирам каква я тази упорита температура от неделя насам. За сега продължавам пулмикорт и макситрол. Слагам скрийншот, ако някой може да ми каже има ли нещо свущаващо, което да говори за бронхит или нещо по-сериозна.
В четвъртък ще я заведа да я преслушат пак. Страх ме е до четвъртък да не ставе по-зле.

# 433
Нехе, изследванията са добре, вирусна инфекция. Вирусът е такъв с много температура. При нас беше цели 6 дни.
Snowsn, много зависи каквото предпише докторката. При нас за стрептокок изписва 7 дни антибиотични капки и след това правим риноджермина или назал плюс. А ако е антибиотик през устата - са си 7 дни.

# 434
Не съм лекар, но, завишените моноците са симптом на инфекция, и предвид нормалните црп и левкоцити, вирусна. Колко е температурата, повлиява ли се от от панадол и нурофен? Ако продължава повече от 3-4 дни, я водете на лекар пак.

И малко извън темата. Днес в ДГ ми казаха, че дъщеря ми ( на 5 г.) изоставала щото не ходила много. Не можела да свърже правилно някви чертички като другите деца. Е, как да ходи като е болна  или в карантина. Вкъщи я научихме на буквички и да пише някои , ама правила криво линиите в учебниците.
Да, знам, че пропуска линиики, оцветявания, песни  и тържества, но ме накараха мен  да се чувставам виновна.
Предпочитам да е здрава и с кривите линии.
Буквата А, я пише по-хубаво и от мен.

Общи условия

Активация на акаунт