Боледуване на децата ни-тема 70

• 39 673
  • 838
  •   1
Отговори
# 435
  • shumen
Мими,значи имаш антитела.
Нехе,ако Т продължава повече от 3 дни я заведи пак на лекар за слушалки и ако трябва настоявай за АБ.
Snow,ние 10 дни сме я лекували с АБ.
CasaDelSol,хич не ги слушай.И мен ми се оплакваха,че изоставал спрямо другите деца,но мен не ми дремеше.
Аз да питам гранофурина пречи ли на вземането на гърлен секрет,че му мажа гърлото,а събота,ако всичко е наред мисля да го водя да пускаме контрола,че педи ми даде направление.Само да не ми поднесе нещо,че тази вечер като се обадих,че бях на работа,майка ми ми сервира,че е с 36.9 и много кихал.Сега спи,но аз не смея да легна.

# 436
Danaeka, да, грануфорина дава фалшиво отрицателен резултат, като сребърната вода и коларгола.

# 437
  • shumen
Димитрова,благодаря.А от днес не мажа събота ще мога ли да пусна гърлен секрет или е рано?Знам,че след АБ трябва да минат поне 10 дни,но и след гранофурина ли?

# 438
Ох, с дъщеря ми става нещо и не мога да разбера какво. Тя е с уроинфекция от петък, пие оттогава Панцеф, но снощи започна да вдига температура. Стигна до 38.4 2 пъти снощи, смъква след Панадол и Нурофен. В началото почти не спадаше под 37, през нощта вече имаше около 3ч. без температура. Днес отново поддържа, но увеличава интервалите. Пуснахме кръвни - в норма, ЦРП - 7, при референтна стойност 6 на лабораторията, урина в норма. Ясно е, че не са съвсем коректни изследванията, защото тя пие Панцеф, но според нефролога и личната лекарка температурата не била от уроинфекцията, а някакъв вирус. Не мога да повярвам на тази теория, чакам да видя дали нефролога ще я види все пак на ехограф днес.

# 439
applegarden, теорията на личната звучи доста правдоподобно. То големия въпрос е сега като се развива 3 дни вируса какво ще стане...
danaeka, може - 72 часа, той реално не е точно антибиотик. Водещо е да е на гладно, жадно, не мити зъби и не пита вода сутринта.

# 440
Димитрова, не знам. Ходихме до нефролога, не била тая температура от уроинфекцията. Всички изследвания били в норма, вирус било, не знам си какво било...да, ама температурата не спада, от лекарствата получи и разстройство, еднократно засега. Много се притеснявам.

# 441
Applegarden, направете един тест за грип и ковид от аптеката. Тази температура под антибиотик (все пак даваш вече 3 дни) си прилича на грип. Реално изследванията също показват вирус, а не бактериална инфекция.

# 442
Димитрова, сега ще отида до аптеката и ще пробвам да и направя. Благодаря ти, че ме подсети.

# 443
Оп, оп, след един месец здраво дете, днес си го взимам от градината - апчууууух зелен сопол 🫣 Директно, няма бистър, няма мистър. Утре ще пиша на хомеопата. Да видим какво ще ни донесе нощта.

# 444
Тони ,цял месец на градина си е уаууу, мечта направо за дете в градинска възраст.То за моето макар и 7 клас вече си е постижение.
Дано да нямате друго, освен сополите.
Applegarden явно вирус е закачило детето .На нас често се е случвало преди,просто антибиотик не влиае на вирус ...
Моя утрее е вече на училище и антибиотика му е до утре на обяд последно.Дано няма проблеми скоро,че имаме още една ваксина,след 10 март някъде.

# 445
Тони ,цял месец на градина си е уаууу, мечта направо за дете в градинска възраст.То за моето макар и 7 клас вече си е постижение.
Дано да нямате друго, освен сополите.
Applegarden явно вирус е закачило детето .На нас често се е случвало преди,просто антибиотик не влиае на вирус ...
Моя утрее е вече на училище и антибиотика му е до утре на обяд последно.Дано няма проблеми скоро,че имаме още една ваксина,след 10 март някъде.

Аа, не е бил цял месец. Бяхме и в Пампорово една седмица. Цял месец само веднъж ни се случи 😖 Сега след Пампорово реално ходи 8 дена. Че и зелен директно. Дано всичко е наред с твоето детенце 🍀
Дали пролетта и лятото ще е по доб

# 446
Аз съм водила малките на солна стая 1 път (бяха здрави) тогава не ходеха на ясла и на градина. На следващия ден и 3те кашляхме след 2 дни направиха и бронхити. Не повторих и не мисля да повторя.

# 447
И ние така, две посещения с лека хрема, една седмица след началото на симптомите пневмония.
Повече не стъпвам.

# 448
danaeka, благодаря, гледам да не го мисля,, ама се ядосвам. Септември, когато тръгна, ми звъняха, много пишкала, да няма проблем, не могат да си вършат работата така. Да я взимам. Знаят, че съм в майчинство. Водихме я на няколко изследвания, прегледи, нищо.

Нямам възможност да изчета всичко, как е детето?
Ти как си? Аз си взех прополис и все не ми остава време да го разтворя и пия.
Маските при нас вкъщи не вършат работа. При първия ковид преди година,  спах с две при бебето. Не го опазих или явно вече е било заразено, но по-късно е проявил симтомите.

Днес, трети ден ДГ, взимам я весела и с пазарлъци утре да я взема на обяд, защото еди кое си дете майка му го взела на обяд.
Отиваме в магазина и на касата ми казва “ Мамо, днес кихах много и имам сополи, утре нали ще ме вземеш на обяд”. И след минути, “ Дай ми салфетка, имам сополи”. Първо не се стичаха, после почнаха и вечерта 37,8 температура.
Не ми се мисли след като от октомври се завъртяхме в няколко безизвестни вируси, ковид,  грип.
(После защо не свързвала  право чертичките).

# 449
  • shumen
Apllegarden,вирус е и според мен.Тест прави ли и?
Тони,почти месец е постижение направо.Моя дето е 4 клас от ноември насам няма пълен месец на училище.
Лайт,дано е добре вече и да се задържи здрав дълго.
CasaDelSol,мен нещо кръста ме боли и ми изтръпва крака,но пия лекарства и ходя на работа.Чудя се кога ли ще се скова и няма да мога да стана.Детето ходи на училище,но вчера каза,че гърлото го боли.Днес уж беше добре сутринта и го изпратих пак,а тая вечер каза,че гърлото го боли повече.Иначе нито кашля,нито Т,от време на време носа му само се запушва.Надявам се да устиска здрав до събота,че ще го водя на гърлен секрет,че педи ми даде направление да видим дали сме уморили бактерията.

Общи условия

Активация на акаунт