Боледуване на децата ни-тема 70

• 39 691
  • 838
  •   1
Отговори
# 450
danaeka, мен от няколко дни ме боли врата в ляво, като лежа или го въртя. Усещам и лека болка към гърба. Не ми се е случвало досега.
И аз се замислих дали да не я водя за балтерии. Гърлото й е добре, поне беше, а и уж имаха  “ филтър”  сутринта.

# 451
  • shumen
CasaDelSol,мен тази болка е гърба и кръста ми е от преди.Скоро се бях сковала и едва вървях и тогава доки ми беше изписала инжекции.От тях ме поотпусна,но след две седмици на работа и пак се започна.
За гърления секрет педи ни изпраща на контрола,че беше с бактерия.Пи АБ и минаха вече 10 дни без и да сме пуснели контрола.

# 452
Да, добре е да се пусне.
Останах без сили и нерви вече. Аз не съм боледувала така като дете, през дни като нея.

Не знам дали е така, но моя позната ми каза, че в чужбина не пускат кръвни изследвания на малки деца, дори и с продължаваща темп., за да не ги травмират.( това за Франция).

# 453
Да, не пускат кръвни, секрети много рядко се взимат  единствено при посещение в emergency  и ако детето е под 3 г.

# 454
Правих тест снощи, отрицателен беше за грип и ковид. Температурата, обаче не спада. Почти не я сваля, вдига до 38.5, после сваля до 37.5 и си поддържа така. За денонощие изкарва не повече от 3ч. сумарно без температура. Редувам Панадол и Нурофен, направо я натрових с тях. Вчера получи и разстройство, три пъти. Дадох и Смекта и оттогава не е акала, държа я и на диета. Вчера като я водих при нефролога не спря да обяснява, че температурата не била от бактерията, от друго било. Е, да, ама на детето нищо друго му няма, ни хрема, ни кашлица. Отивам след малко да я водя при личната, днес съм и записала час и за друг нефролог, но имам чувството, че нещата отиват към болница вече.

# 455
В чужбина (Великобритания) не правят нищо. Изследваха веднъж за уроинфекция, при положение, че малкото ни дете беше с хрема, сополи и кашлица (незнайно защо, явно Т е от носоглътката, ама хайде). Вторият път даже не ми дадоха час, в спешното казаха, че е вирус (симптомите като по учебник за бактериална инфекция с ниска в началото Т, покачваща се бавно всеки ден). Накрая -Ковид и бактериална пневмония в болница в България. Това гърлен секрет и кръвни изследвания са Висша математика. Изписаха ми спрей за гърло, а детето кашляше денонощно без да спре. Прибрах до в България и повече не стъпа там.

# 456
  • shumen
Apllegarden,дано се разминете с болницата.Да не би Панцефа да и е слаб и да не и действа.
Моя продължава да е все така.Т няма,но носа му се запушва от време на време.

# 457
Applegarden, дишай. Сегашният вирус е такъв (ние го изкарахме средата на януари) - 3 дни е само температура, на третия започва лека хрема и кашлица. Температурата си държи. Ние пихме и антибиотик и пак 6 дни държа глупавата температура. Разликата е, че след 3-тия/4-тия ден, започва да вдига САМО 3-4 пъти на ден. Аз даже си мислих, дали пък не е шарка това. Чак за болница не е.
Casadelsol, и аз така се измъчвах, защо толкова боледува това дете през няколко дни цялата първа година. Като станаха 2, 3 по претръпнах. Просто си има по-кекави и болнави и това е. Ще порасне, дотогава стискай зъби. А за секрета, винаги е добре да се провери - има ли, няма ли бактерии. Това може да е причина за често и продължително боледуване, но може и да не е причина.

# 458
Ние се върнахме в градината но петък ,събота трябва да му вземат гърлен секрет чудех се не мога ли аз да му взема в къщи и да им занеса пробата ?

# 459
Водих я при личната, тя продължава да твърди, че е вирус. Има съвсем леко зачервено гърло, освен температурата. За нея е изключено да има връзка с бактерията, каза, че дори на фона на Панцеф ЦРП щеше да е много, много високо, а не 7. Последно и дадох Нурофен в 2ч. снощи и оттогава не е вдигала температура за първи път. Честно казано 100 пъти повече предпочитам да е вируд, отколкото да е свързано с бактерията. Сега чакам резултати от нова урокултура, да видим дали Панцефа действа, защото вчера нефролога ми разви една теория, че ако не действа ще трябва венозно да се влива антибиотик, личната пък каза, че има с какво да се смени...

# 460
Ние се върнахме в градината но петък ,събота трябва да му вземат гърлен секрет чудех се не мога ли аз да му взема в къщи и да им занеса пробата ?
Можеш естествено - купува се комплект от аптеката.  По-скоро според мен въпроса е, можеш ли да го вземеш както трябва.

# 461
Ами гледам че натъркват клечката в устата  знам ли ...

# 462
  • shumen
Моя посмъртно няма да ми даде аз да му взема секрет.Затова в Събота ще го заведа в лабораторията да му вземат.
Apllegarden,и според мен има с какво да се смени Панцефа.Явно малко е пресилил нефролога нещата.

# 463
Излязоха резултатите, чисти са, така че антибиотика действа и остава на него 10 дни. Температурата не е от бактерията, направих консултация с друг нефролог и той потвърди, че вероятно е лепнала вирус. Все още вдига температура, но увеличи много интервалите, хапва и е по-жизнена от вчера определено. Направо се натрови от Нурофен и Панадол това дете.

# 464
Излязоха резултатите, чисти са, така че антибиотика действа и остава на него 10 дни. Температурата не е от бактерията, направих консултация с друг нефролог и той потвърди, че вероятно е лепнала вирус. Все още вдига температура, но увеличи много интервалите, хапва и е по-жизнена от вчера определено. Направо се натрови от Нурофен и Панадол това дете.

Много се радвам, че не е от бактврията! Преборва вируса, просто е бил някой по упорит. 🍀

Общи условия

Активация на акаунт