Отговори
# 135
Здравейте, момичета!

Позитивното настроение сутрин обикновено предвещава добър ден!

Пожелавам ви точно такъв ден - усмихнат и весел, успешен и щастлив, изпълнен с обич и топлина!

Общата сума, събрана в кампанията “Türkiye Tek Yürek“ надхвърли 115 милиарда.

Звездите от сериала (Барбарос Хайредин) в съвместното предаване на живо, което беше по турските канали за събиране на дарения за районите, засегнати от земетресението.

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 10:38 от Emiliya

# 136
💫 Известният певец Таркан призна, че е гледал случващото се със сълзи на очи. Ако предупрежденията на учените бяха чути от властите на страната, ако бяха взети необходимите мерки, тогава такъв мащаб на разрушения нямаше да се случи. Нацията е платила с живота си за тази небрежност. А турските власти, вместо да се покаят и да приемат грешките си, започват да преследват хората, които се притичват да помагат. Колко жалко. Турският народ не заслужава това.

# 137

Цитат
Кога започват излъчванията на сериалите?

Снимките на сериала започнаха тази седмица след най-шокиращото земетресение на века. В момента много сериали имат наличен епизод, тъй като миналата седмица нямаше излъчване. В някои сериали снимките на епизодите останаха недовършени миналата седмица. Останалата част от снимките тази седмица приключиха. Всички канали очакваха съвместното предаване тази вечер.
В момента частните канали имат план сериалът да започне да се излъчва от понеделник следващата седмица. Междувременно се казва, че ако “Kardeşlerim”/"Моите братя" се излъчи през уикенда, "Dokuz Oğuz" ще бъде изведен на екран.
Стана известно, че докато частните канали планират да се върнат към нормалните си излъчвания, TRT не планира да излъчва сериал за известно време.
BİRSEN ALTUNTAŞ

Нямаме друг избор - ще се съобразим с решението на TRT да не излъчва сериали и ще чакаме търпеливо, съпричастни към болката на засегнатите от земетресението.
    Трудно ще се съвземе турската сериална индустрия. Някъде прочетох, че: "Тъй като измервателите на рейтинга са изключени в много райони заради земетресението, приходите от реклама ще намалеят и това ще се отрази негативно на излизащите сериали."
💫 Известният певец Таркан призна, че е гледал случващото се със сълзи на очи. Ако предупрежденията на учените бяха чути от властите на страната, ако бяха взети необходимите мерки, тогава такъв мащаб на разрушения нямаше да се случи. Нацията е платила с живота си за тази небрежност. А турските власти, вместо да се покаят и да приемат грешките си, започват да преследват хората, които се притичват да помагат. Колко жалко. Турският народ не заслужава това.

Джаки, благодаря ти, че публикува думите на Таркан. След стреса, преживения ужас и болката по загиналите, хората започват да си задават въпроси и търсят отговори. Усеща се негодуванието на здравомислещите. Страхувам се обаче да не се стигне до репресии. Наистина турският народ не заслужава това!  

# 138
Цензурата е в ход...

Халюк Левент обяви, че е дарил 500 хиляди лири за кампанията "Турция едно сърце“.
Певецът искаше лично да го съобщи на живо, но не го свързаха. Много хора смятат, че е направено нарочно.

# 139
Здравейте!

16 февруари е обявен за Международен ден на пощальоните и куриерите.

# 140
Колкото е силна гилдията им, толкова слаби са политиците им....
Кой откъде свари помага, а те се делят на държавни и неправителствени....нямам думи  Rage

#canyamanmedia:
🗞 GRAZIA
Земетресението, което удари Турция на границата със Сирия, даде десетки хиляди жертви.  За да върне надеждата на своите съграждани, актьорът  Джан Яман, роден в Истанбул, започна набиране на средства чрез своята асоциация:
„Ще отнеме време за възстановяване на къщи и души“, казва той на Grazia, „но всяко дарение ще осигури така необходимата помощ на засегнатите от земетресението“
 "Всеки мой опозорен съгражданин е мой брат."

Това говори 33-годишният турски актьор Джан Яман няколко дни след земетресенията, които опустошиха Турция и Сирия на 6 февруари и убиха над 40 000 души.  Главният герой от сериала Viola come il mare сега е зает в Унгария на снимачната площадка на международния сериал El Turco, продуциран от Disney+:
 „Бях в Будапеща по работа от шест месеца и понеделник, 6 февруари, беше кошмарно събуждане.  През нощта катастрофално събитие беше ранило моята земя, Турция, причинявайки хиляди жертви и аз наблюдавах всичко това с униние и болка“, спомня си той днес.  „Семейството ми и близките ми живеят в Истанбул (на повече от 1000 километра от епицентъра, бел. ред.), затова не са претърпели щети, но мисълта за земетресението, за изчезналите хора и жертвите ме съпътства всяка минута и ме боли  дълбоко"
 Събирането започна в петък, 10 февруари, като за три дни бяха събрани 80 000 евро. „Отправям този призив“, продължава актьорът, също и защото за съжаление научих, че има фалшиви профили с моето име, които молят последователите да изпратят плащания на засегнатото население. Единствената конкретна и реална помощ ще бъде изпратена чрез моята Асоциация и ще бъде документирана, за да се осигури максимална прозрачност, какъвто беше случаят с предишните благотворителни дейности.
„Ще отнеме време за възстановяване на къщи и ранени души, но се надявам, че международната мобилизация и, в моя малък смисъл, също и набирането на средства, извършено с моята Асоциация за деца Can Yaman, допринасят за възстановяването на спокойствието, което всеки от нас заслужава дори  засегнатите ми „братя“, казва актьорът".    Credits Grazia.IT

Скрит текст:

# 141
„Бях в Будапеща по работа от шест месеца и понеделник, 6 февруари, беше кошмарно събуждане.  През нощта катастрофално събитие беше ранило моята земя, Турция, причинявайки хиляди жертви и аз наблюдавах всичко това с униние и болка“
„Ще отнеме време за възстановяване на къщи и ранени души, но се надявам, че международната мобилизация и, в моя малък смисъл, също и набирането на средства, извършено с моята Асоциация за деца Can Yaman, допринасят за възстановяването на спокойствието, което всеки от нас заслужава дори  засегнатите ми „братя“, казва актьорът."

Златно сърце носи Джано, а като прибавим талант, красота, харизма и магнетизъм, заблестява неустоимият актьор Джан Яман. Пък и късметлия с партньорки като Франческа и Грета.

Да сложа и другата звездичка - маминият красавец, уморен, недоспал и съсипан, но винаги готов да се притече на помощ.

# 142
ХАЛЮК ЛЕВЕНТ, ОСНОВАТЕЛ НА НЕПРАВИТЕЛСТВЕНАТА АСОЦИАЦИЯ АHBAP?

Халук Левент е роден в Адана през 1968 г., той е турски текстописец и композитор на рок музика, помогнал за възраждането на отдавна забравения анадолски рок жанр през 90-те години.  През 2017 г. той основава НЕПРАВИТЕЛСТВЕНА Асоциация Ahbap (Ahbap = спътник), на която той е президент днес, която има за цел да предоставя всякакъв вид помощ на хора в нужда и също така се грижи за животните, както в природата, така и в брой, за укрепване на осъзнаването на сътрудничеството в обществото, за да служи на изграждането на добри хора и добро общество, за създаване на съвременни и устойчиви мрежи за сътрудничество, солидарност и нови модели и проекти за сътрудничество, за защита на местната култура. 

Член 2 от неговия устав:
 „Асоциацията предоставя всякакъв вид помощ на хора и животни в нужда, както в натура, така и в пари, за да засили съзнанието за сътрудничество в обществото, да развие любов към животните и околната среда и да помогне на всеки човек, нуждаещ се от грижи.“
 Ahbap също си сътрудничи с AFAD (правителствения орган за бедствия и извънредни ситуации), тъй като през март 2021 г. те подписаха протокол заедно, но той се състои само от „кажете ни от какво имате нужда и къде трябва да го вземем и ние ще го направим“, така че няма плащания в брой към държавния орган.  Всички турски артисти (актьори, певци, комедианти и т.н.) и турският народ като цяло подкрепят и се доверяват само и изключително на Халук Левент и затова сте ги виждали да си сътрудничат с него в организирани центрове за събиране.  canyamanforchildren  плати приходите на Ahbap, за да участва по „КОНКРЕТЕН И СОЛИДАРЕН“ начин (=със сигурност) и с когото и да говорих в Турция, всички ми препоръчаха да се доверявам САМО на Ahbap. "

# 143
Здравейте!

17 февруари - ден на добротата!

Коя всъщност е истинската доброта?
Тази, която не търси отплата. Тя не е нещо, което даваш, а е това, което придобиваш и то се слива със същността ти.

# 144
Добро утро, момичета!

Който наистина е добър, никога не може да бъде нещастен.
Който наистина е мъдър, никога не може да бъде объркан“.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

И бомбата на деня

💥 Бирсен Алтунташ, главен редактор на портала TV100, беше уволнена заради публикуваната новина, че Октай Кайнарджъ и Кенан Имирзалиоглу не са поканени в програмата Tурция Едно Сърце. В резултат на това тя премахна споменаването на позицията си от социалните си медии. Въпрос: Кой беше толкова разстроен от новината? А защо двамата актьори не бяха на екран?

# 145
И бомбата на деня

💥 Бирсен Алтунташ, главен редактор на портала TV100, беше уволнена заради публикуваната новина, че Октай Кайнарджъ и Кенан Имирзалиоглу не са поканени в програмата Tурция Едно Сърце. В резултат на това тя премахна споменаването на позицията си от социалните си медии. Въпрос: Кой беше толкова разстроен от новината? А защо двамата актьори не бяха на екран?

В деня на добротата, се започна с репресиите.

# 146
В турските новини, не съм чула да споменават за дарението на Джан, но в наша го споменаха.

УРОЦИ ПО ЧОВЕЧНОСТ: Мега звездите на турските сериали помагат на хората в Турция след трусовете

# 147
Здравейте, момичета!

"Правете всичкото добро, на което сте способни, с всички средства, които имате, по всички начини, които знаете, на всички места, където можете, по всяко време, когато можете, на всеки човек, на когото можете, докато можете!"
Джон Уесли

Усмихнат ден!

Денят на добротата беше белязан от неприятната новина за уволнението на Бирсен. Започна се... Цензурата е в ход, недоволството на интелигенцията ще бъде задушено в зародиш. Но защо ли не съм изненадана...
    Жалко, много жалко за съсипаните от невижданото земетресение турски душици и милионите съпричастни към случващото се. Hands Pray Hands Pray
   Изпари ми се желанието за коментар на събраните средства и помощите, които продължават да се изпращат.
   Днес ще се съсредоточа върху Кенан и душевните му терзания в "Черната перла".

# 148
Момичета, да донеса новината и тук. Преди малко Бирсен писа за нов проект на Чачо.

Çağatay Ulusoy отново подписа с OGM Pictures. Продължава подготовката за сериала "Кубра". Режисьор на проекта ще бъдат братята Yağmur - Durul Taylan. Сериалът от 8 епизода ще се излъчва по Netflix.

# 149
Момичета, да донеса новината и тук. Преди малко Бирсен писа за нов проект на Чачо.

Çağatay Ulusoy отново подписа с OGM Pictures. Продължава подготовката за сериала "Кубра". Режисьор на проекта ще бъдат братята Yağmur - Durul Taylan. Сериалът от 8 епизода ще се излъчва по Netflix.
     Радвам се, че Чачо ще снима нов сериал, но кога ли ние ще го видим? Пък и цялата тайнственост около проектите му и липсата на каквато и да било информация и снимки взе сериозно да ме изнервя.
     Каква е тази "велика мистерия" около него - не зная, ама мене май ще изгуби като зрител.
     Днес съм на вълна Кенан и продължавам с гифките...

Общи условия

Активация на акаунт