Отговори
# 180
Всички канали тази седмица пускат сериалите си, само ТРТ1 и АТВ ще пропуснат и тази.

# 181
Всички канали тази седмица пускат сериалите си, само ТРТ1 и АТВ ще пропуснат и тази.
     Джаки, научихме се търпеливо да чакаме. Докато започнат снимките, а после и излъчването ще се забавляваме в темата и няма да усетим кога ще ни изненадат с Хайредин и El Turco.
     Пускам още веднъж статията за маминия красавец с добро сърце, че много ми хареса.

И последната, която няма да остане последна, "социална справедливост"!

Уфук Озджан

# 182
Емка, на Хайредин му се вижда края на паузата... има няма десетина дена.
Ама Ел Турко....кой знае кога
Ама ще чакаме....

# 183

Джаки, то и за Хайредин нищо не се знае. Разстроих се - ново земетресение в Турция. Hands Pray Hands Pray Hands Pray

Ново силно и дълго земетресение в Турция - 6,3 по Рихтер. "Ужасно", описват го очевидци

Силно земетресение с магнитуд 6,3 по Рихтер разлюля на границата между Турция и Сирия в 19:04 ч. българско време.
Епицентърът му е бил в Дефне, окръг Хатай, на 14 км югозападно от Антакия, Турция. На дълбочина 10 км.
Това стана ясно от данни на Европейския средиземноморски сеизмологичен център (EMSC).
Усетен е в много съседни окръзи, както и в Сирия и Ливан. Има данни за разрушения, посочва канал Хабертюрк, цитиран от ТАСС. Не се съобщава за жертви или пострадали.
Трусът е предизвикал паника по улиците, отбелязва Анадолската агенция, цитирана от БТА.
Според очевидци има пострадали сгради.
В сайта на Европейско Средиземноморския сеизмологичен център очевидци от Турция и Сирия съобщават, че е било много силно. "Бях с колата на пътя и ме разтресе яко", пише потребител. "Силно и дълго", споделя друг. "Продължи 40 сек.", измерил е потърпевш от Ливан, който е бил на 185 км от епицентъра. "Беше повече от 2 мин.", пише друг. "Къщата се тресеше", гласи пост. "Вратичките на всички шкафове се трескаха, полилеите силно се люлееха", пише очевидец от Турция, който е бил на около 200 км от епицентъра. "Беше наистина ужасно. Земята подскачаше", описва друг.
Последвали са няколко вторични труса с магнитуд под 4, показва още сайтът.
Друго земетресение с магнитуд 5,8 по Рихтер е регистрирано в 20.07 часа местно време с епицентър в Самандаг, окръг Хатай, а дълбочината му е била 7 километра.

Цитат
Kıbrıs Medya
@kibrismedya
#Magazin #deprem #depremzede #TolgahanSayışman #yardım Tolgahan Sayışman'ın afet bölgesine yardımları sürüyor http://dlvr.it/SjjmZl
Преведено от турски
#Magazin #deprem #depremzede #TolgahanSayışman #yardım Помощта на Tolgahan Sayisman за района на бедствието продължава http://dlvr.it/SjjmZl

# 184
ДОБРО УТРО, МОМИЧЕТА!

ПРЕКРАСЕН И СЛЪНЧЕВ ДЕН,
ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ ЗА ВСИЧКИ!

# 185
Здравейте, момичета!

Всеки има право на личен избор - включително и да живее живота си по погрешен за другите начин!
Нищо не е грешно, ако ви кара да сияете от щастие...

Бъдете здрави и щастливи!

Цитат
💪Толгахан Сайъшман продължава да набира средства за подпомагане на пострадалите от земетресението. До момента вече са събрани над 50 милиона турски лири за района на бедствието. Актьорът е организирал и поставянето на палатки и контейнери в района на бедствието.
Освен това 23 камиона доставиха хуманитарна помощ за пострадалите от земетресението.

⚓⛵ ХАЙРЕДДИН ⛵⚓
𝒕 𝒂 𝒈 𝒔: #толгахансайышман #хайреддин

# 186
Толгахан не спира с помощите за засегнатите от земетресенията, а няма да спре и занапред.
Човек с голямо сърце

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Известният певец, актьор и режисьор Махсун Кирмизигул(продуцента на филма на Мелиса) отиде в зоната на бедствието след разрушителните земетресения с магнитуд 7,7 и 7,6, които се случиха в Кахраманмараш. Кирмизигул каза, че е прекарал 12 нощи в Адяман, един от най-тежко засегнатите градове, заобиколен от онези, които чакаха надежда в руини, на студени улици, до палатки, в паркове, в села и градове, слушайки виковете на болката на хората. "Плакахме и се прегръщахме", призна певеца, "Никога не съм преживявал нещо подобно в живота си. Никога няма да забравя това бедствие до края на живота си."

# 187
Здравейте!

На 21-ви февруари, отбелязваме Международния ден на майчиния език.

# 188

Нов риск се появи за сериалите Alparslan, Teşkilat, Al Sancak, Barbaros Hayreddin!

Успешното управление на процесите беше опит с телевизионните сериали, които бяха прожектирани по TRT1 и привлякоха милиони зрители през последните години. Докато тази силна поредица продължава, каналът има много впечатляващи продукции.
Поредицата Gönül Dağı продължава да бъде номер едно в събота вечер. Във вторник вечер можем да кажем, че сериалът Разбито сърце е една от успешните продукции на този сезон.
Новите епизоди на тези два драматични сериала по TRT1 ще продължат да карат публиката да изпитва различни емоции през следващите седмици.
Въпреки това, когато погледнем другите сериали, поддържани от обществения оператор, е забележително, че това са продукции, в които елементи като смърт, война и конфликти никога не свършват.
Телевизионните сериали Alparslan Great Seljuk в понеделник вечер и Barbaros Hayreddin в петък са исторически проекти, но имат истории, в които не липсват смъртта и войната.
Освен това смъртта и конфликтите не липсват в проекта Al Sancak, който току-що стартира със сериала Teşkilat (Организация), който продължава своя трети сезон.

TRT1 не е имал проблем с тези серии до сега. Въпреки това, след двете големи земетресения, които се случиха в Кахраманмараш в понеделник, 6 февруари, с разлика от 9 часа, на екрана на обществения оператор има продукции, където студеният дъх на смъртта никога не свършва, 4 дни в седмицата вечер .
В среда, в която загинаха повече от 39 хиляди души и колко хора все още бяха под развалините, беше любопитно как обществената телевизия ще организира предаванията си след земетресението.

Решението на TRT1 да не прожектира своя телевизионен сериал за известно време е известно, но след такова опустошително бедствие като земетресение, което уби хиляди хора; Колко реалистично ще бъде да се излъчват изпълнени с насилие сериали, в които войната, смъртта, битката и конфликтът не свършват?
Сред телевизионните сериали на TRT1, проектът Yürek Çıkmazı (Heart Passe) е продукция, която успокоява хората. Освен че е драматична история, Юрек Чикмазъ засяга много моменти от живота. В тези два сериала няма сцени, които да засегнат дълбоко публиката след земетресението.
Въпреки това; Alparslan, Barbaros Hayreddin, Teşkilat и Al Sancak не са такива. Колко здравословно може да бъде за обществената телевизия TRT1, която е огледало на цялото общество, да продължи да излъчва сериали, в които смъртта не липсва 4 дни в седмицата, за милиони хора, които изпитват психологията на земетресение и не могат да спят, когато мислят за тях кой загина в тази катастрофа?
Чудно е как TRT1 ще планира излъчването.
Разбира се, подобна е ситуацията и с частните телевизионни канали, но не трябва да забравяме факта, че TRT1 е публична платформа за излъчване и има силата да достигне дори до най-отдалечената част на Турция.
Източник: seriesturkish.com

Попаднах на тази статия и я споделям с вас. Доста противоречиви чувства изпитвам, разсъждавайки върху написаното.
     Неведнъж съм споменавала, че не харесвам турските исторически сериали. Гледам Хайредин заради Толгахан, но не мога да се съглася и с начина по който се заклеймяват тези продукции "в които елементи като смърт, война и конфликти никога не свършват", а се котират тежките драматични семейни истории.
    Какво излиза - историята на Турция ще повлияе пагубно на преживелите ужаса от земетресението, а драмите, наситени с насилие, родови отмъщения, саморазправа, изневяра и т.н. ще им подейства ободряващо и ще укрепи психиката им?! Не... това е извратено! Има нещо сбъркано в цялата ситуация. Аз ли не мога да разсъждавам трезво, или на фона на целия ужас някои отговорни "фактори" се опитват да печелят дивиденти?!
    Може би ще съм единствената, която ще се радва ако спрат излъчването на "Барбарос Хайредин". И не защото сериалът, сценарият и актьорската игра не ми харесват, а защото не мога да свикна с визията на Толга извън сериала. Но това си е мой проблем, а какво ще реши TRT времето ще покаже...

# 189

След тази статия направо останах без думи. Дори не знам какво да мисля за цялата написана глупост, която се излива в тази статия. Какво общо имат исторически факти и събития със земетресението, в тези сериали не показват апокалипсис, а възхода на Турската империя. Но пък и какво разбирам аз, моето мислене е по- различно от турското, моята психика е по- различна от тяхната и възприятието ми за тези сериали и в частност Хайредин е много по- различно. Сега сигурно ще започнат да произвеждат и дават само комедии, за да повдигнат духа на народа. Хората са достатъчно изплашени и едва ли една комедия ще ги ободри, а един исторически сериал ще ги потисне.

# 190
Цитат
Emiliya
     Неведнъж съм споменавала, че не харесвам турските исторически сериали. Гледам Хайредин заради Толгахан, но не мога да се съглася и с начина по който се заклеймяват тези продукции "в които елементи като смърт, война и конфликти никога не свършват", а се котират тежките драматични семейни истории.
    Какво излиза - историята на Турция ще повлияе пагубно на преживелите ужаса от земетресението, а драмите, наситени с насилие, родови отмъщения, саморазправа, изневяра и т.н. ще им подейства ободряващо и ще укрепи психиката им?! Не... това е извратено! Има нещо сбъркано в цялата ситуация. Аз ли не мога да разсъждавам трезво, или на фона на целия ужас някои отговорни "фактори" се опитват да печелят дивиденти?!

О, боже! Жива да не бях!....
А правенето на толкова много сериали с психическо и физическо насилие, особено над жени и деца, не е пагубно, така ли?... Колко от турските сериали завършват с убийства и с трагедии?. . Съжалявам, но за мен от екраните да се пръска такъв негативизъм и да се насажда в младото поколение, че това са турските традиции е престъпление. А артистите, които играят главни роли в такива сериали, стават герои...Тежките драми и това насилие, които има в турските сериали  се отразяват на психичното здраве.
А най ме е дразнело как налагат глоби за някоя целувка, а за побоищата над жени и деца няма глоби....
Иначе, Турция претендира да е светска държава, а сериалите й с насилие са с най-висок рейтинг.... нямам думи

Чакай да си сложа Джано, да не оставям пост само с негативизъм

# 191

След тази статия направо останах без думи. Дори не знам какво да мисля за цялата написана глупост, която се излива в тази статия. Какво общо имат исторически факти и събития със земетресението, в тези сериали не показват апокалипсис, а възхода на Турската империя. Но пък и какво разбирам аз, моето мислене е по- различно от турското, моята психика е по- различна от тяхната и възприятието ми за тези сериали и в частност Хайредин е много по- различно. Сега сигурно ще започнат да произвеждат и дават само комедии, за да повдигнат духа на народа. Хората са достатъчно изплашени и едва ли една комедия ще ги ободри, а един исторически сериал ще ги потисне.
О, боже! Жива да не бях!....
А правенето на толкова много сериали с психическо и физическо насилие, особено над жени и деца, не е пагубно, така ли?... Колко от турските сериали завършват с убийства и с трагедии?. . Съжалявам, но за мен от екраните да се пръска такъв негативизъм и да се насажда в младото поколение, че това са турските традиции е престъпление. А артистите, които играят главни роли в такива сериали, стават герои...Тежките драми и това насилие, които има в турските сериали  се отразяват на психичното здраве.
А най ме е дразнело как налагат глоби за някоя целувка, а за побоищата над жени и деца няма глоби....
Иначе, Турция претендира да е светска държава, а сериалите й с насилие са с най-висок рейтинг.... нямам думи

Скрит текст:
Чакай да си сложа Джано, да не оставям пост само с негативизъм

Цеце, Джаки, напълно съм съгласна с написаното от вас. Статията разбуни духовете.
     Какво да се прави?! Докато актьорската гилдия, потресена от случващото се, изнася на гърба си цялата кампания в помощ на пострадалите от земетресението, други пък се възползват максимално от създадената ситуация за лични облаги.
    Но хората не са слепи. След последните земетресения актьорите се разбунтуваха. Започнаха да задават въпроси, да настояват за отговори и отчет на събраните милиарди. Ще видим къде ще му излезе краят... Дано не се задейства репресивният апарат. Hands Pray

Бунтът на Mine Tugay: „Той иска палатка…

Mine Tugay се разбунтува в социалните мрежи: „Толкова много помощи се събраха. Кметът иска палатка при телефонното обаждане… Палатка!“
 Докато се опитваха да излекуват раните от земетресенията с център Кахраманмараш, земетресения с магнитуд 6,4 и 5,8, чийто епицентър бяха кварталите Дефне и Самандаг в Хатай, изплашиха всички. Mine Tugay се разбунтува, когато кметът на Самандаг, който беше свързан с телевизионен канал по телефона веднага след земетресенията, поиска палатка в ефир.
След като тези думи станаха дневен ред в социалните мрежи, Mine Tugay се разбунтува, че дни след земетресенията в района все още няма достатъчно палатки. Актрисата Тугай го укори, като каза: „Толкова много помощ беше събрана. Кметът иска палатка при телефонното обаждане… Палатка.“

Mahsun Kırmızıgül: „Хората тук имат нужда от...

Mahsun Kırmızıgül сподели следното в социалните медии:
„Истината за земетресението е, че тези, които имат роднини на запад и тези в добро състояние, напуснаха района на земетресението с болка. Бедните и хората, чакащи домовете си, останаха сами със страховете и безпокойството си. Моля, не оттегляйте подкрепата си. Хората тук имат нужда от вас."

Şahan Gökbakar се разбунтува: Събрани са милиарди помощи, но...

Във връзка с липсващи палатки, актьорът  Şahan Gökbakar в своя акаунт в социалните медии написа:
„Толкова много милиарди помощи бяха събрани от екраните, AFAD, IMM, асоциации, компании и т.н., всички казаха, че сме построили палатков град. Дори по телевизията показваха палатки с вход и мазе или нещо подобно, но хората все още молят за палатки!!! Колко жалко!!"

# 192
И още питащи

Пинар Дениз се възмути: „Защо събирахме пари? Къде са палатките?“

Дано не отидат в някой джоб!

# 193
Здравейте , дружки Hug
Софи ,как си ? Да знаеш че ни липсваш. Hug

От това се опасявахме средствата да не идат в чужд джоб. Гилдията с право задава въпроси.
Добре де Ахбар нали е уважавана фондация.
Толкова пари събраха имат за палатки. 
Статията разбуни духовете , сега хората са много чувствителни и стресирани.
Само да няма повече трусове никъде затова се молим.

# 194

В предаването, където се събраха многото пари беше за AFAD държавната агенция. Тук се говори за тях, а не за частната фондация на Халюк Левент. Затова и артистичните среди с малки изключения предпочетоха да дарят в няколкото частни фондации, а и не само те. Фондацията на Толгахан, "Адрес на щастието", например е сдружение от бизнесмени и имаше още няколко обявени легитимни частни организации, но не им помня имената. Упреците тук са към държавната.

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 21:00 от cvetansk

Общи условия

Активация на акаунт