Отговори
# 255
Цитат
Barbaros Hayreddin: Sultanın Fermanı
@BarbaroslarDizi

Хайде Турция! 🇹🇷
Ако кажете #EvimYuvanOlsun подкрепете солидарността.
Можете да дарите на http://evimyuvanolsun.org , за да осигурите топъл дом за нашите жертви на земетресението.
    Стори от Толга:

"Събрахме се, за да изиграем прекрасна пиеса за нашите деца, оцелели от земетресението и се радваме, че имаме поне малко детска усмивка на лицата им." Hands Hand

Много се радвам, че ще можем и в България да се насладим на чаровниците Джан и Франческа. Великолепен тандем, интригуващ сценарий и перфектна игра на целия актьорски състав.

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 22:05 от Emiliya

# 256
IG canyamanforchildren и canyaman

През януари 2023 г. Can Yaman поиска от служителите си да организират чрез неговата асоциация Can Yaman for Children събитие, посветено на подрастващите и нарастващия дискомфорт, който ги съпътства.

Липсата на конфронтация и интеграция, съчетани с последващото развитие на технологична зависимост, генерираха напълно вредна динамика на отчуждение и изолация, чиито първи жертви бяха младите хора.

За да постигне конкретни резултати, Асоциацията получи патронажа на Института по детска невропсихиатрия в Рим, център за международни постижения, основан от професор Болеа през 70-те години.       

Скрит текст:
Болничната структура се нуждае от конкретна помощ, за да стане по-гостоприемна и подходяща за посрещане и подпомагане на младите хора в процеса на израстване и преодоляване на трудностите. Поради тази причина Асоциацията реши да дари средствата, събрани по време на обиколката, на Института по детска невропсихиатрия.Кан

Яман ще открие проекта през март, като посети общата болница Умберто I в Рим и веднага след това ще започне национална обиколка, също с участието на някои клубове, които са избрали да помогнат на децата, като се присъединят към инициативата "Break the Wall Tour".

Ще бъдат организирани срещи между млади хора, медицински персонал и експерти в сектора, които ще позволят по-задълбочено разбиране на реалните нужди на подрастващите и същността на техните проблеми. Целта е да им помогнем да се изправят и преодоляват трудностите на ежедневието леко, интелигентно и осъзнато.

Целта на Турнето е да „разруши стената“ от тишина и уединение, зад която са се скрили, за да избягат от дискомфорта си.

Възможен е различен и по-приобщаващ свят и тяхното бъдеще се изгражда чрез срещи и обмен, никога чрез изолация.
Това е истинското и конкретно послание, което Can Yaman иска да донесе с ТУРНЕТО BREAK THE WALL.

Докато Асоциацията Can Yaman for Children работеше по Турнето, Турция, родината на CAN YAMAN беше опустошена от най-разрушителното земетресение в цялата си история.
Сдружение "Чан Яман за деца" реши да дари част от събраните средства на онези организации в Турция, които ще се ангажират да помогнат психологически на близките на жертвите на земетресението.

Резултатите, получени с Обиколката, ще бъдат официално съобщени както по време на участието на Джан Яман във важна национална програма, така и с публикация в профила на Асоциацията в Instagram.

Всеки може да подкрепи инициативата и да участва в проекта, дори малък принос може да промени!

Скрит текст:

# 257

Най-после - "Барбарос Хайредин", епизод 8 с руска озвучка. Барбароссы - (Меч Средиземноморья 40 серия русская озвучка)
     Няма да се спи и тази нощ - ще гледам епизода.

# 258
Добро утро, мили мои дружки!

Днес празнуваме Сирница или Сирни Заговезни (Сирни поклади) - последният голям празник на зимата според старите български обичаи.

Празникът не е на постоянна дата и се пада всяка година 7 седмици преди Великден, винаги в неделя. Обредността на Сирница е подчинена на подготовката за великденския пост, който трае 49 дни.

На Сирни заговезни всички роднини се "прощават", като по-младите отиват у по-старите, синовете и дъщерите у родителите, кръстникът у кума и т.н. Самата прошка се иска като по-младите правят три поклона, целуват ръка на по-възрастните и казват "Прощавай!". Затова празникът се нарича още и Прощални заговезни. При това ходене се занася на мъж лимон, а на жена портокал, пожелават се "сладки заговезни" и "леки пости". Денят е известен още и като "Неделя на Всеопрощението" или просто "Прошка". На този ден според църковния канон се четат Христовите думи: "Ако не простите на човеците съгрешенията им и вашият небесен Отец няма да прости съгрешенията ви".

# 259

ДЕН, В КОЙТО ДА СЕ ЗАМИСЛИМ
ЗА ПРИЯТЕЛСТВОТО,
ЗА ПРЕДАТЕЛСТВОТО И
СТОЙНОСТТА НА ИСТИНСКИ
ЦЕННИТЕ НЕЩА, КОИТО НЕ
СЕ КУПУВАТ С ПАРИ..
МИСЛЕТЕ С УВАЖЕНИЕ И
ПОЧИТ ЗА ХОРАТА И ВСИЧКИ
КОИТО ОБИЧАТЕ*
Hearts

Broken Heart

# 260
Здравейте!

Днес, в деня на прошката, искам прошка и прошка давам. Простете ми ако някога съм ви обидила или нагрубила.

# 261
Здравейте, момичета!

Нека се научим да прощаваме! Просто така...
По всяко време... При всякакви обстоятелства... На всички...
Не само на другите, но и на Себе си!

Простете и нека ви бъде простено!

# 262
Не знам дали наистина е първа обща снимка или не, но според Бирсен това е - Първа снимка от Джан Яман и новата му партньорка Грета Феро

# 263

Yum Охх, точно бях тръгнала да излизам
и мернах тази фотка на Амине пред пълната трапеза..
да я споделим и успех в комкането тази вечер
Hands Ok Hand

# 264
Не знам дали наистина е първа обща снимка или не, но според Бирсен това е - Първа снимка от Джан Яман и новата му партньорка Грета Феро

Цеце, не знам дали е първа, но е първата излезнала в пространството тяхна  обща снимка Heart Eyes

# 265

"Когато човек прощава, това не значи, че е слаб, а истински. Когато иска прошка, това не значи, че е грешник, а че е като всички останали. Ние живеем и грешим и именно грешките ни учат да сме по-добри."
Простено да ни е!

Yum ... и успех в комкането тази вечер Hands Ok Hand

"Един от най-обичаните ритуали – обичаят "амкане", "хамкане" или "комкане" се прави след вечеря. За да се изпълни ритуалът, е необходимо да се свари яйце или да се приготви халва или сирене, завързани на конопен конец. Той се залюлява над трапезата и всеки посяга с отворена уста, когато яйцето се насочи към него. Който захапе яйцето с уста, той ще е най-здрав."

Момичета, пожелавам на вас и вашите близки много здраве, благополучие и благоденствие!  

# 266
Простено да ви е, дружки!

Един поздрав от мен.

# 267
Джаки, страшно готино.

# 268
Простено да ви е, дружки!

Един поздрав от мен.

Благодаря за поздрава, Джаки!
     Да прибавя към тези велики тенисисти и нашите любимци - за вдъхновение,  "сладки" сънища и спокойна нощ.

# 269
Много задружен народ....възхитена съм!

Феновете на турските клубове Бешикташ и Анталия Спорт хвърляха меки играчки на терена по време на футболен мач за деца, пострадали от разрушителните земетресения в страната.

Общи условия

Активация на акаунт