Клуб на храбрата шивачка - 24 тема

• 35 715
  • 809
  •   1
Отговори
# 675

От другата седмица в Лидл.
Нали не съм се прецакала като купих втора ръка singer 14SH754 😀. Само да се наканя да го смажа трябва.

# 676
Не, не си се прецакала. Пластмасата на Медиона е много тънка и гъвкава. Обикновено не са стегнати държачите на грайферите заводски и лесно се разцентроват като шиеш много дебели материи, ако не си ги дозатегнал. От това може да се счупи грайфер. Отражателите въобще не им идва на ум да ги центроват, а това е предпоставка да чупи игли. С лека доработка, ще изкара шев за 5+, но не и за 6. За тези пари е добър, още повече, че има контейнер за изрезките. Повдигането на крачето е горе вдясно и ако си свикнал да го вдигаш на обичайното му място, постоянно ще посягаш отзад, като на шевната машина. В крайна сметка с донастройване от знаещ човек, за тези пари става сравнително не лош оверлог.

# 677
Моля кажете как се прави този набран шев без такова краче.... Правя два прави дърпам както трябва уж всичко точно и се къса конеца...  Направо съм пред нервна криза вече.

# 678
Цвете, охлаби конецът на иглата на 2 или на 1, за да стане конеца нанизан! Като го дръпнеш след това, да не се къса, а да набира плата.

# 679
Мозъкът май ми е прегрял, как точно да го отхлабя? Завъртях това горе в ляво обаче без особен ефект.
Ще си напиша накрая на машината кое за какво да нямам колебания 😄
Цвете, охлаби конецът на иглата на 2 или на 1, за да стане конеца нанизан!

# 680
Цвете, този регулатор който е над иглата се нарича бремза. Той стяга и отпуска конеца на иглата. Нормално е на 4 или AUTO. Когато го завъртиш на 1, конецът се охлабва, а като го завъртиш на 6,7,8 и 9 се стяга. Пипа се когато не ти харесва шева наопаки. Ако е много стегнат наопаки, охлабваш, което значи на по-ниска стойност. Сега трябва да намалиш на 1 и ще видиш наопаки шевът как е нанизан и е като на малки бобчета. Това ти трябва за да се изнизва конеца като го дръпнеш и плата да се набере. Ако е на 4 или AUTO, конецът е стегнат и като го дръпнеш се къса. Трябва да запомняш вече тези регулатори.

# 681
Едит: Сложих го на 1 и колкото и да опитвам не става... Къдри се 2-3 см и нататък не мърда и се къса конеца. Може би защото ми е двоен плата и е дебел ли нз вече.

Аз го направих на 5 явно там ми е грешката, ще се опитам по-късно и ще дам обратна връзка. Иначе поръчвам крачетата, няма да стане само нерви и време да се хранят.

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 21:45 от Cvete222

# 682
Здравейте! Днес случайно, както си влизах във фейсбук, ми излезе спонсорирана реклама, която гласеше "безплатен курс по шивачество". Обаче докато я видя и страницата се презареди сама и информацията изчезна.
Тъй като не можах да я открия отново, реших да пиша тук-може пък на някой от вас да е излязла същата реклама и да може да даде линк.
Благодаря предварително!

# 683
  • София
Ръководство за лидълския оверлог Пфаф Елемент 1230 ОЛ - https://dox.abv.bg/download?id=9ca362ad4f#

# 684
  • Бургас
За какво служат тези приставки?

# 685
  • Козлодуй
Първото е отверка а куката не зная за какво служи Simple Smile

# 686
Лявото е къса отвертка. С широката част се развиват болчетата на плочката, а с тясната - болтчето на совалката. Удачна отвертка е тази: https://eur.shein.com/2pcs-Mini-Screwdriver-Set-For-Sewing-Machi … pe=4&imgRatio=3-4 Другото е страничен ограничител: https://www.youtube.com/watch?v=uLVfuwSn1kI&ab_channel=GloryAllan  Виж на 4:51 мин. как се ползва! Има случаи, в които ти трябва такъв ограничител за лявата част на крачето. Може да се направи, но посоката на огъване трябва да е противоположна. Този не можеш просто да го обърнеш от лявата страна и да върши работа. Върши работа и за подгъви. Точно за такива случаи машината ти трябва да има плавно преместване на иглата от ляво, през център, до дясно положение, за което постоянно плямпам.

# 687
  • София
Аз имам такъв ограничител за Лучника, но за да седи стабилно трябва да се затегне с болтче. Това болтче нямам спомен някога да го е имало в кутийката с части. Някакво особено е и не можах да му намеря заместител.

# 688
Mlv, бай Сингер е американец. Когато бил в Англия, открадва идеята и прототипът на първата машина, от един силно притеснен за пари англичанин. Той разбира се е имал достатъчно ум да я усъвършенства, но производството започва в САЩ. Затова всички фирми които започват производство на шевни машини след него, използват инчова резба. Дори в днешно време се ползва тази резба на машините. Когато видиш някой да носи машина Сингер, или UNION за скрап, спираш го, развиваш болтовете които са с голяма назъбена врътка и малките болтчета на зъбите. Един такъв болт стана за стягането на крачето на Пфафф 720 и хем е красиво, хем се развива и завива за секунди. Но какво може да направи за теб най-близката мужчина? Даваш му това краче, той разпробива отвора със свредло 3,2 мм. и с метчик 4 мм., прави резба. Завива късичко болтче 4 мм. и си шиеш на воля. Всяка една себеуважаваща себе си мужчина, трябва да има такъв комплект за резби. Немедленно давай бойната задача на някоя мужчина, на която ръцете са му израсли от правилното място! С това просто приспособление, винаги ще шиеш прави шевове.

# 689
  • София
Хах, на плота има разни дупки с резба за разни други ограничители и те са си с метрична резба, щото ползвам каквито винтчета съм намерила из кутийките ми с чарколяци, та не е сигурно, че затритото винтче е инчово. Но, имам метчици, а не съм се сетила да направя нова резба. Голямо благодаря за идеята!

Общи условия

Активация на акаунт