Клуб на храбрата шивачка - 24 тема

• 35 172
  • 809
  •   1
Отговори
# 780
Не е така лесно,както изглежда 😏
Спомням си ,че доста часове минах в курса/присъствен/в упражняване на различните бодове,дори бях пред отказване 😄
Успех 🍀

Simple Smile Мерси Simple Smile  Най-вероятно твоят курс е бил много по-задълбочен и труден. Курсчетата на Доместика са направени да са най-вече приятни и да не затрудняват много-много, нали трябва да се продават добре. А накрая да го има чувството, че си се справил и си научил нещо ново Simple Smile Пък ако ти хареса  и се запалиш истински, сам ще започнеш да търсиш и да се образоваш.

# 781
Машини и с двата вида грайфери става, стига да си упорита.

# 782
Здравейте 🌷
В тази тема ли показваме какво сме ушили последно?

# 783
  • FRANCE
Показвай, точно тук е Blush Много обичаме да гледаме творения Flowers Sunflower

# 784
Тук сте много добри. Не смея да качвам аз....

# 785
Първите детски дрешки, които уших и с които се запалих по шиенето ☺ :

Нищо сложно или особено. Всеки помни първите неща, които е ушил и за него са специални.

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 12:19 от •MERA•

# 786
Mera, много са хубави! Личи си, че са правени с много любов. Моите първи неща в продължение на доста време отиваха директно в коша Simple Smile Но аз освен да шия, се учех и да бъда търпелива, каквато в началото изобщо не бях Simple Smile

# 787
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Като рокличките на Маша, които мечокът и шиеше всеки път като се нацапа.
Чудни са. Със здраве да се носят.

# 788
  • FRANCE
Разкошни са Heart Eyes

Моите първи творения за мой ужас даже съм си ги носила Sweat Smile Някъде 12/13 годишна с кройки от Бурда и машината на майка ми (тя имаше базови умения и но и се занимаваше, но пък имаше всичко неоходимо). За естетически издържано , има какво да се желае. После вече се развихрих с нормална машина, когато девойките бяха бебета

# 789
Благодаря ви, много сте мили 🥰 От както се научих да шия, спрях да купувам какви да е дрехи. Жалко, че не се ценят толкова вече тези умения, усилието, времето и труда. Има ли в темата занимаващи се професионално?

# 790
  • София
Аз се научих да шия, когато беше по-лесно и евтино да купиш плат и да си свалиш кройка от Бурда, отколкото да си купиш свястна дреха. Добре че баща ми ме нави УПК-то да го карам в шивашкия техникум, та се понаучих на това-онова. Някъде в 6 клас бях докопала шевната машина и се чудех как се изкарва долния конец. По случайност завъртях колелото и воала - конецът се появи. Нямам, обаче, спомен какво си уших първо, но всичко съм носила.

# 791
  • Варна
Що така при мене, първите работи се получваха мноооого добре (в моите очи), след това направих нещо недодялано и после минах само на ремонти. Да ме наритате. Имам платове купени и там си седят в ъгъла в едно шкафче.
Мера, много ми хареса, дето има и аксесоари в тон. Тука си говорим за вкус и стил вече.

# 792
Аз шия професионално, но много тясно профилирано - костюми за фигурно пързаляне. Но пък си правя всичко - проекта, кройката, оцветяване на платове, шиене, дорисуване, декорация с камъни и т.н.  Като казвам професионално, имам предвид, че имам ателие, плащат ми, аз плащам данъци... Simple Smile Но съм самоука, не ми е това образованието. Имам си друга професия, която остана някъде на заден план в последно време.
Преди дни си направих и магазинче в Etsy.  И се мъча като грешен дявол със снимките. Никакво време нямам да ги снимам като хората, а е много важно. Мисля, че никога не съм качвала снимки тук, освен на криви шевове, ципове и други шивашки несгоди Simple Smile Сега ще се осмеля да кача няколко, но утре по някое време ще ги махна, че ме е срам да стоят тук за вечни времена. И нещо не мога да ги намаля. Но нали пък ще ги махна, оставям ги така. Много искам и други неща да шия, но все нямам време.

Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 яну 2025, 08:58 от AnaLena

# 793
AnaLena разкошни са 😍. Това си е изкуство. С такива материи не се работи лесно. На каква машина ги шиеш? Камъните / мънистата от после ли ги слагаш, имам предвид след като сглобиш костюма или преди това?

# 794
Ана, чудни са, личи си че много желание и търпение влагаш в тях. Такива ситни парченца, че и еластични, браво.

Аз съм се затрупала с платове, нещо ме напусна вдъхновението. Трябва да си почистя и смажа машината, много отдавна не съм я ползвала, сигурно се е вкаменила вече. Нито помня кое-как, нито си намирам маслото, нито упътването, уфф Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт