Клуб на храбрата шивачка - 24 тема

• 35 740
  • 809
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
Попитай в Лацовски дали имат, мисля, че бях виждала тяхна реклама на такъв плат преди време.

# 631
Попитай в Лацовски дали имат, мисля, че бях виждала тяхна реклама на такъв плат преди време.
благодаря!

не те разбрах.
ако искаш 5 метра, отбелязваш 10 бр., те ще ти дадат едно парче, няма да ти ги нарежат.

натискаш добави в количка, после отиваш в количката и от там с +, сменяш бройката
Скрит текст:

да, де, ама едната страна е 50см. От коя ще режат? Ако ми дойде нещо неизползваемо , не ми се спори с емаг

# 632
Привет! Едно такова въпросче - за да направя шева на индустриалния оверлок по-тесен, трябва да поръчам отделна гарнитура или каквото там се казваше, нали? И ако поръчам каквото ми е необходимо, ще мога ли сама да го сменя? Искам оверлокът ми да шие малко по-тесни шевове, защото за нещата, които правя ми идват малко широки. Какво мога да направя?
Иначе, оправих зиг-зага, смених иглите на покривната и оверлока с такива  за еластични материи и всичко като че е ок сега (направо ме е страх да каже спокойно , че е ок). Сега е ред да пробвам фуниите на покривната, но все имам нещо друго за правене по-спешно. И много ми липсва някой да работи с мен. Надявам се един ден да си намеря другарче. На този етап дори не съм мислила къде и как да потърся, но може би и това ще стане.

# 633
  • FRANCE
благодаря!

не те разбрах.
ако искаш 5 метра, отбелязваш 10 бр., те ще ти дадат едно парче, няма да ти ги нарежат.

натискаш добави в количка, после отиваш в количката и от там с +, сменяш бройката
Скрит текст:

да, де, ама едната страна е 50см. От коя ще режат? Ако ми дойде нещо неизползваемо , не ми се спори с емаг
Няма страна 50 см. Плат се продава с фиксирана ширина (в твоят случай 155, иначе най-често е 140) . А дължината е каквато искаш. Дали са ти 50 см, защото е цената за 50. Имала съм и за 10. Ти си поръчваш желано количество и идва цяло с исканата дължина и фиксираната ширина (която ти не можеш да смениш)

# 634
Ясно. Благодаря за обясненията. Не съм поръчвала плат по интернет.

# 635
За жалост след като писах и на двете обяви за оверлог са вече неактивни.
Моля за препоръка мога ли да си купя хубав, нов евентуално оверлог за около 500 лв?

# 636
Цвете, мога да предложа оверлог за 300 пари с безплатна доставка: https://melvi.com/nacalo/249-overlog-mashina-shevna-mashina.html Пластмасата му е тънка и гъвкава. Не са затегнати силно болтовете и е възможно да се развали центровката. Шевът е почти идеален. Може да шие и пико. Има и резервни ножове май. Моят скромен съвет е да погладуваш още един месец и да си купиш Гритцнер 788: https://www.emag.bg/overlog-mashina-gritzner-788-100-w-1300-boda … 788/pd/DHV1ZWMBM/
Имаше един драстичен спад на 475 пари, след това на 735 пари, а след това си остана на 600 пари. Специално за теб е, защото има още 5 крачета. Всяко едно поотделно го продават за 49 пари. Ти експериментираш от първия ден и е възможно да ти влязат в работа някои от тях. Да се похвалиш ако купиш някога!

# 637
Непременно ще се похваля. И ще посъбера повече пари за нещо по добро. Като ще е гарга да е рошава😀.

Засега ще се погладува ама ще се озъртам и за оферти. Целта е до края на ноември да е при мен хаха.

Цвете, мога да предложа оверлог за 300 пари с безплатна доставка: https://melvi.com/nacalo/249-overlog-mashina-shevna-mashina.html Пластмасата му е тънка и гъвкава. Не са затегнати силно болтовете и е възможно да се развали центровката. Шевът е почти идеален. Може да шие и пико. Има и резервни ножове май. Моят скромен съвет е да погладуваш още един месец и да си купиш Гритцнер 788: https://www.emag.bg/overlog-mashina-gritzner-788-100-w-1300-boda … 788/pd/DHV1ZWMBM/
Имаше един драстичен спад на 475 пари, след това на 735 пари, а след това си остана на 600 пари. Специално за теб е, защото има още 5 крачета. Всяко едно поотделно го продават за 49 пари. Ти експериментираш от първия ден и е възможно да ти влязат в работа някои от тях. Да се похвалиш ако купиш някога!

Последна редакция: ср, 25 сеп 2024, 11:56 от Cvete222

# 638
  • София
Аз си взех Gritzner-a и съм доволна. Така както си дойде настроен фабрично шие идеални шевове. Аз, разбира се, си правих разни експерименти и настройките му работят както трябва.

Имам едно питане. Как затягате краищата на оверлог-шевовете? Понякога нямам друг съединителен шев, та да си го затегна на правата машина. Примерно ако шия бельо, не е опция просто да отрежа конците в края.

За набирането на плат за волан (обсъждаше се по-горе) с права машина аз правя два успоредни хлабави тигела на около 3-4 мм един от друг и издърпвам едновременно конците и на двата. Така наборът става по-стабилен отколкото с един шев и после се прикачва по-лесно към другата част на дрехата. Сега с оверлога тоя проблем е решен кардинално.

# 639
Най-доброто затягане на оверлочен шев, напълно скрито и невидимо, е като оставиш верига 15 см. В ухото на голяма губерка, вкарваш всички тези конци, промушваш я в 10 - 15 бода на зашития оверлочен шев, издърпваш и срязваш веригата. Доскоро практикувах възелче на веригата плътно до края, но все пак се вижда. Относно затягането в началото на оверлочен шев, гледах една мома как го прави. Оставила е от предния шев верига към 5 см. Зашива няколко бода, хваща веригата, издърпва я да е на мястото на шева и шева покрива тази верига. Така се е усъвършенствала, че това го прави чисто механично и бързо. Но начинът с губерката е най-добър за мен, защото тази верига въобще не се вижда ако шевът е четириконечен и краят на дрехата има напълно завършен вид. Веригата се вкарва така, че да се намира в края, където плата е срязан от ножовете. Е, малко досадно е вдяването на губерката, но резултатът е отличен. Немедленно да го изпробваш! Ако нямаш, купи си голяма игла, с голямо ухо! Всички бъдещи собственички на тази добревина да четат и да попиват знания тоже!

# 640
Тръгнах да шия един сатен и се хванах за главата в това живо чудо. Шия с игла размер 70 уж малка тъничка ама не.... Разшива се този ти сатен... Какво пак бъркам, че взима да ме хваща нервата?

# 641
  • Sofia
Нищо не бъркаш, има просто по-гнусни платове, които се разбридат. Може да подлепиш ръба с подлепваща лента. Също да оставяш по-широка надбавка на шева.

# 642
  • FRANCE
Aко имаш оверлог, го мини първо с него

# 643
Цвете, поне 3 пъти ти писах, да снимаш налице и наопаки да видя шева, а не дупките в плата. Първо не ти трябва да шиеш с игла 70. Ще шиеш или с 80, или с 90! Единият начин е да го шиеш като под плата поставиш хартия. След зашиването късаш хартията и с пинсета изчистваш останалите късчета. Друг начин е да залепиш на лапичката на крачето електричарско тиксо. На гладката част, която стъпва на зъбите. Един пласт, а върху него още един пласт. Иглата ще пробие една дупка само. Както си на програма на прав шев, завърти регулаторът на зиг заг в крайно ляво положение. Този регулатор е в средата на машината на горния капак. Има нарисуван зиг заг. Искам да ми кажеш, като е завъртян този регулатор в крайно ляво положение, иглата къде се намира!? В средата на крачето, или в левият край на крачето? Ший прав шев и виж има ли пропуски на бодове! Ако има, завърти регулаторът на зиг заг в крайно дясно положение и пак ший да видиш дали има пропуски! И там където няма пропуски на бодове, в това положение на иглата винаги ще шиеш капризните материи. Не в центъра на крачето. Предполагам, че в крайно дясно положение няма да има пропуски на бодове. Това което искам да разбера е завъртайки този регулатор на зиг заг, дали иглата може да се движи от дясно, през центъра на крачето до най-ляво положение? Моята машина това го може. Но твоята машина може да има само дясно, до центъра на крачето, а да не може да се движи до ляво положение, което е минус за всяка машина. 

Мадам, тя все още няма оверлог, но нали сега точно мислим кой да бъде той. Ето защо постоянно бръщолевя, че всяка себеуважаваща се жена, трябва да има такава добревина.

# 644
Нещо не можем да се разберем 😀.
Пращах и лицево и опаки как шие на два ката и преди като ме попита дали може да се движи, отговорих че може както и твоята.
Като шия с 80 оставя дупки там където пробива иглата понеже платът е тънък по принцип и доколкото схванах трябва с по малък размер.

Цвете, поне 3 пъти ти писах, да снимаш налице и наопаки да видя шева, а не дупките в плата. Първо не ти трябва да шиеш с игла 70. Ще шиеш или с 80, или с 90! Единият начин е да го шиеш като под плата поставиш хартия. След зашиването късаш хартията и с пинсета изчистваш останалите късчета. Друг начин е да залепиш на лапичката на крачето електричарско тиксо. На гладката част, която стъпва на зъбите. Един пласт, а върху него още един пласт. Иглата ще пробие една дупка само. Както си на програма на прав шев, завърти регулаторът на зиг заг в крайно ляво положение. Този регулатор е в средата на машината на горния капак. Има нарисуван зиг заг. Искам да ми кажеш, като е завъртян този регулатор в крайно ляво положение, иглата къде се намира!? В средата на крачето, или в левият край на крачето? Ший прав шев и виж има ли пропуски на бодове! Ако има, завърти регулаторът на зиг заг в крайно дясно положение и пак ший да видиш дали има пропуски! И там където няма пропуски на бодове, в това положение на иглата винаги ще шиеш капризните материи. Не в центъра на крачето. Предполагам, че в крайно дясно положение няма да има пропуски на бодове. Това което искам да разбера е завъртайки този регулатор на зиг заг, дали иглата може да се движи от дясно, през центъра на крачето до най-ляво положение? Моята машина това го може. Но твоята машина може да има само дясно, до центъра на крачето, а да не може да се движи до ляво положение, което е минус за всяка машина. 

Мадам, тя все още няма оверлог, но нали сега точно мислим кой да бъде той. Ето защо постоянно бръщолевя, че всяка себеуважаваща се жена, трябва да има такава добревина.

Общи условия

Активация на акаунт