Клуб на храбрата шивачка - 24 тема

• 35 696
  • 809
  •   1
Отговори
# 750
  • sofia
За разминаването при ципа...от разтягането се е получило. Аз слагам карфиците напряко на тегела, отделно при самото шиене винаги горния слой се измества и го придържам или издърпвам долния, докато шия. Това за права машина.
Подлепването винаги помага за по-лесна работа.
Нямам покривна и нямам опит.

# 751
  • FRANCE
Покривната индустриална ли беше? При врътките  за регулиране няма ли един лост за отпускане на натиска? Тоест конците могат да се извадят много по-лесно. Всъшност проблем ти е само долния конец. Той разпитам всичко.  Хващаш го здраво при издърпването. Аз го вкарвам в игла после и правя два три бода за да не бяга.

# 752
Аз ципа на права го шия. С покривната (индустриална) правя украсителните  шевове. Мерси за съветите! Ще се похваля, ако имам по-добър резултат. Книгата ще дойде следващата седмица.

"И както съм тръгнала - много подробна книга за кроене е Pattern making for fashion design на Helen Joseph Armstrong. Единствен недостатък е, че всичко е в инчове и пада голямо пресмятане, но се свиква.
И двете се намират в нета на pdf, иначе едната е 160, другата 40 долара" -  szervusz,  и двете ги намерих!

Последна редакция: сб, 21 дек 2024, 23:29 от AnaLena

# 753
# 754
  • София
Моля, за съвет!
Купих си панталон, чиято кройка много ми харесва и ми стои добре. За съжаление, обаче, платът е такъв, че "прави колене". Какво мога да направя, за да предотвратя този ефект?
Виждала съм мъжки панталони с подплата на коленете, но това ли е единственото решение?

# 755
Моля, за съвет!
Купих си панталон, чиято кройка много ми харесва и ми стои добре. За съжаление, обаче, платът е такъв, че "прави колене". Какво мога да направя, за да предотвратя този ефект?
Виждала съм мъжки панталони с подплата на коленете, но това ли е единственото решение?

Не знам какъв точно е платът, но аз бих свалила кройката и бих ушила панталон от по-подходящ плат.  Ако примерно сложиш подлепващо от вътрешната страна в зоната на коленете, не мисля, че ще стои добре.

# 756
  • Бургас
Моят мъж  имаше така "подплатени " панталони,   шити по поръчка. На предната част на панталона- на коляното  имаше парче брилянт, широко около една педя. Това беше плат от хастара на сакото.  Беше ме впечатлило много, защото костюмът беше от еластична материя.

# 757
  • София
Точно такава ми е идеята! Да сложа в зоната на коленете парче плат, но не с подлепващо. Смятам да го зашия в двата странични шева и да го хвана на ръка в средната част. Друго не мога да измисля...
Благодаря ви!

# 758
Имам официален паталон който е с подплата от вискоза и стига на 15-20 см. под коленете. Мисля, че няма нужда да го хващаш в средата. Само в страничните шевове е достатъчно.

# 759
  • FRANCE
Точно зашито от двете страни съм виждала на "лачени" мъжки костюми. Само го направи достатъчно свободно , че като сядаш да не дърпа брутално страничните шевове

# 760

От другата седмица в Лидл.

# 761
  • sofia
Да не се излъже някой конци да си купува от Лидл - много са смотани.

# 762
Здравейте,
Имам много хубаво сако, което обаче има леко по-изпъкнали подплънки. Има ли опасност, ако ги премахна, да се развали кройката на раменете и да висне? Или да сложа по- малки такива? Какво бихте посъветвали? Благодаря!

# 763
  • София
Здравейте,
Имам много хубаво сако, което обаче има леко по-изпъкнали подплънки. Има ли опасност, ако ги премахна, да се развали кройката на раменете и да висне? Или да сложа по- малки такива? Какво бихте посъветвали? Благодаря!
Пробвайте и двата варианта.

# 764
Привет, имам следната питанка.

Ако си взема такова бродиращо краче за моята шевна машина silver crest дали би могло да се получи.

Общи условия

Активация на акаунт