Д-р Иван Сигридов - Тема 8

• 77 410
  • 737
  •   1
Отговори
# 675
  • Sofia
Точно пък Браян Джонсън ли го давате за пример? Все едно да кажеш на жена, която с години се бори с инвитро процедури и стимулации - "ама, я вижте Парис Хилтън как добре се справя, изобщо не са й се отразили, в перфектно здраве е". Еми ще е в перфектно здраве, я! - при положение че има пари да си плати за сурогат.

И тоз Браян е в отлично здраве заради добавките или заради парите си, които му осигуряват определен стандарт на живот? Той може да си позволи да изследва всяка една добавка как се отразява на организма му. Даже спря една от тях, защото са открили, че го състарявала, вместо да го подмладява.

А по отношение на примери - аз пък навремето гледах едно предаване за разни хора в Щатите, които са се тъпчели с десетки добавки ежедневно. Имало е и смъртни случаи и са се опитвали да разберат, коя точно добавка е била причината. Както нагоре alex_jp писа, при добавките няма такъв стриктен контрол, както при лекарствата и съответно не са тествани толкова много като тях. Така че изобщо не са безобидни.

В Япония наскоро (година-две) също имаше смъртни случаи заради някаква тяхна си добавка за разреждане на кръвта.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 09:24 от Brin de muguet

# 676
  • София
Леле,29 добавки 😳
За бременни жени, това според мен е пълен абсурд,да не говорим, че не се знае всичко това как се отразява на бебето, изследвал ли го е някой ?Не ...
Ами черния дроб на майката?Това е адско натоварване, направо не мога да си представя как дневно ще поема 29 броя хапчета!!!
Наистина не го разбирам.
Следила съм бременност при доктор Сигридов преди 7 години,когато още беше в Св Петка и тогава пиех Б12, Омега, вит Д и бирена мая.Това, което се случва сега е пълен абсурд за мен.

# 677
  • София, България
Леле,29 добавки 😳
За бременни жени, това според мен е пълен абсурд,да не говорим, че не се знае всичко това как се отразява на бебето, изследвал ли го е някой ?Не ...
Ами черния дроб на майката?Това е адско натоварване, направо не мога да си представя как дневно ще поема 29 броя хапчета!!!
Наистина не го разбирам.
Следила съм бременност при доктор Сигридов преди 7 години,когато още беше в Св Петка и тогава пиех Б12, Омега, вит Д и бирена мая.Това, което се случва сега е пълен абсурд за мен.

29 добавки не значи 29 хапчета - четете с разбиране. Сред тях има спирулина, има хуск, фибри, доста неща за червата и перисталтиката (с пропускливи черва съм). В крайна сметка темата е за Д-р Сигридов, а по-скоро в някои мнения се фокусират да оплюват доктора. Мисля, че е излишно! Всеки си преценява дали да се следи там, още на първата ФМ човек може да си състави някакво мнение за доктора и да преустанови посещенията си при него, ако не му допада. С предната бременност в 7-ми месец от липса на следене на стойностите на витамините бях със стойност 100 на Б12, 5 на желязо, за феритина дори не искам да коментирам (а той е отговорен за преноса на кислород в кръвта и до бебето), изключително нисък хемоглобин… Синът ми изоставаше в двигателното си развитие, беше с дефицити на същите витамини, та сега се надявам с второто нещата да са по-добре. И аз имам особено мнение за някои добавки и поради това не взимам всичките от списъка.

# 678
Това с добавките е страшно тото и рискът не е за подценяване. Наскоро в София почина жена приемала добавка с куркума и черен пипер. Безобидно звучи, нали? Но се оказва, че не е. Съжалявам, че не запазих написаното от лекаря ѝ в болницата. 29 добавки са 29 добавки. Най-малкото не се знае, какво има в помощните субстанции на хапчето. Цялата работа е много, много странна.
Значи сега той плаши майките с лекарствата, които самият той изписваше за задържане на бременността преди над 10 години и беше убеден, че са напълно ок за бебетата и майките. Честно, много неприятно ми стана, защо лично той ми ги е изписвал. Щели децата да станат гейове и аутисти. Адски грозно от устата на лекар. И невярно. И защо? За да продава добавки ли?
А беше наистина невероятен лекар.

Последна редакция: ср, 22 яну 2025, 18:18 от alex_jp

# 679
  • София
Бил е невероятен, да.

На такъв лекар, който очевидно няма преценка, не бих се доверила.

Моя колежка ми го препоръчваме, защото бях с кървене през бременността и да съм ходила при него. Каза, че този инцидент му бил единствен минус.
Хах, очевидно и тя няма преценка.

Към днешна дата чета доста лоши неща за него. А се бях навила да ходя при него.

# 680
И аз да се включа в темата с добавките, определено при дефицити помагат, но много трябва да се внимава с комбинациите и с количествата които се приемат.
Няма никакъв контрол на вноса, така че поне пробвайте да купувате от що годе проверени производители.
Има хубава тема тук за добавките, много можете да научите в нея
https://m.bg-mamma.com/?topic=1601661
Но определено не злоупотребявйте и преценявайте какво от изписаното да приемате.
Следете си задължително чернодробните показатели, преди няколко години един от известните гастроентеролози даде предупреждение в тази насока, буквално каза че имат много случаи в който не могат да спасят млади хора и то усилено спортуващи, в уж добра физическа форма, но прекаляващи с добавките и с фатални увреждания от тях.
Та пийте само каквото е най-необходимо.

# 681
Това с добавките е страшно тото и рискът не е за подценяване. Наскоро в София почина жена приемала добавка с куркума и черен пипер. Безобидно звучи, нали? Но се оказва, че не е. Съжалявам, че не запазих написаното от лекаря ѝ в болницата. 29 добавки са 29 добавки. Най-малкото не се знае, какво има в помощните субстанции на хапчето. Цялата работа е много, много странна.
Значи сега той плаши майките с лекарствата, които самият той изписваше за задържане на бременността преди над 10 години и беше убеден, че са напълно ок за бебетата и майките. Честно, много неприятно ми стана, защо лично той ми ги е изписвал. Щели децата да станат гейове и аутисти. Адски грозно от устата на лекар. И невярно. И защо? За да продава добавки ли?
А беше наистина невероятен лекар.
Според мен човекът направо си прави проучване и експеримент с т.нар. терапии. Само дето не знам дали пациентите са наясно и са съгласни да участват в такива.

# 682
Здравейте, има ли пациентки на доктора, на които след БХС е препоръчвал изследване “Амниоцентеза с хромозомно секвениране и днк тест Niptify”? Въпреки нисък риск?
Ако може да ми кажете колко време чакахте резултати и как протича изследването?
Благодаря

# 683
Защо и двете ? Не се ли прави първо пренатален тест и при лош резултат амниоцентеза ?

Здравейте, има ли пациентки на доктора, на които след БХС е препоръчвал изследване “Амниоцентеза с хромозомно секвениране и днк тест Niptify”? Въпреки нисък риск?
Благодаря

# 684
Защо и двете ? Не се ли прави първо пренатален тест и при лош резултат амниоцентеза ?

Благодаря
И аз така мисля и ми стана интересно дали има и други с подобна препоръка

# 685
Кръвни изследвания - от порядъка на 1400-1500 лв и зависи в коя лаборатория ги правите. Отделно е възможно да поиска да пуснете изследвания за партньора ви - те ще са на по-малка сума, но отново поне 700 -800 лв. От там нататък следват биопсии и
Благодаря за информацията. Ако са 1400 лв ще ги преживея. Въпроса е, че не искам да товаря след това и черния дроб с много добавки. Бременна съм след трансфер на стимулиран опит и се претоварих с лекарства. Иначе, мисля, че Сигридов много знае, усъвършенства се и за преглед на бебето е много удачен. Чудя се и за Ковачев, който беше при него. Също знам, че има опит.
Не мислете за натоварването на черния дроб, д-р Сигридов взима под внимание и преценява дали това може да се случи и ако има опасност, ще изкоментира с вас терапия.
Това са хранителни добавки. Има хора, които пият по 40 хапчета на ден само по обяд и са в ОТЛИЧНО здраве, погледнете Bryan Johnson. Имайте доверие на доктора, няма да сбъркате.
Говорим за бременни ?! Детокс на бременни?! Всяка добавка има пълнители, сгъстители и тн- всяко умножено по 30-+ . Лекарят дава ли ви официален документ - с име, печат и тн , какво е предписал?

# 686
Благодаря

Е, изчетете последните 10 страници и много хубаво си помислете. Аз лично бих потърсила становище и от друг специалист. В София поне има избор от наистина много добри лекари. Амниоцентезата НЕ е безобидно изследване.
И пак - бях на 39 г., д-р Сигридов каза, че няма никаква нужда да правя амниоцентеза, след като той ме следи. Интересно, как се променят нещата.

# 687

Благодаря
И аз така мисля и ми стана интересно дали има и други с подобна препоръка
[/quote
Моля ви направете консултации с поне двама други специалисти.На мен ми беше излязъл някакъв повишен риск за Даун и още някакви показатели и ми препоръча амниоцентеза дори след като имах нифтипро.Като се посъветвах с други двама лекари по ФМ категорично нямаше поводи за притеснение,дори с генетиците от Майчин дом бях говорила.Детето ми е здраво.

# 688
Сега е излязло проучване - близо 1/2 от изследваните протеини на прах са със завишени нива на олово и кадмий. Тези за бременни да не мислите, че някой ги изследва.
А добавките никой не ги изследва …

# 689
Сега е излязло проучване - близо 1/2 от изследваните протеини на прах са със завишени нива на олово и кадмий. Тези за бременни да не мислите, че някой ги изследва.
А добавките никой не ги изследва …

Дали може да приложите изследването?

Общи условия

Активация на акаунт