Професионални серии за коса - тема 159

• 75 652
  • 781
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Stella D, много хубав цвят ти се е получил и ти отива. И на мен ще ми е интересно колко измивания ще ти издържи. Аз досега само на Морокан и Престиж съм ползвала и противно на всичко Престиж са в пъти по-добри от Морокан, а са стотинки сравнение с тях.
   Абсолютно подкрепям това мнение! На Морокан маските с цвят просто са несполучливи. Престижчето върши в пъти по-добра работа , за смешните си пари.

# 61
Още един глас за тонерите на Престиж.

След добрите резултати на Стела и това че омекотява косата и аз мисля да пробвам маската на Вела в този цвят

# 62
На O’right освен шампоана с кафе кой друг ще ми препоръчате?

# 63
Да споделя и аз:

1. Moroccanoil, Joico, Macadamia - любимци и разочарования.
На Moroccanoil съм използвала хидратиращ балсам, който ми миришеше ужасно и го използвах само два  пъти. Нещо което не ми мирише хубаво не го използвам...не мога да се насиля.
На Макадамия имам хидратираща маска за средно гъста коса и предстои да я изпробвам.

2. Процедури в салон. Нанопластика, кератиново изправяне, ботокс терапия. За какви процедури, освен подстригване посещавате фризьор?
Ще ходя вече веднъж на 6 месеца за връхчета, понеже не цъфти благодарение на професионалните продукти.
Този месец ще отида да ми я обезцветят и да ми я боядисат светло кестенява, понеже сгафих с боите и ми стана много тъмна (почти черна).
Ходя 1-2 пъти в годината за терапии. Последно си направих ботокс тeрапия.

3. Заради определен проблем или от любопитство започнахте да използвате професионална козметика за коса? Какви са плюсовете й в сравнение с дрогерийната?

Зпочнах да използвам професионална козметика защото косата ми беше суха, цъфтеше и като цяло видът й не беше добър. Използвах каквото ми падне от дрогериите, не знаех нищо за хидратиращи и протеинови продукти, но малко по малко и с ваша помощ и от клипове в ютуб научих много.
През последните 6 месеца косата ми се преобрази тотално.
Не мисля някога отново да се връщам към дрогерийните продукти.

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 10:47 от Валентина*

# 64
  • София
Stella , много ми харесва
 как се е получило 🌺 Сподели после колко измивания издържа . Момичета , имам въпрос към тези от вас , които правят терапията Joico Kpac . Доколкото успях да разбера , първо се измива косата с ДПШ . После се нанася реконструктора и накрая хидратора . В указанията за употреба пише , че се държат по 5 минутки . Правилно ли съм разбарала последователността на стъпките ? Вие по колко време държите реконструктора и хидратора ? В Арлен има страхотно намаление на Джойко и смятам да се възползвам ☺

Да така е. Има и още една дтъпка Cuticle sealer но не е толкова нвобходима според мен.
Аз измивам с ДПШ (не е нужно да е на марката), след това или добре изцеждам косата или ако ми се занимава подсушавам съвсем леко с кърпа, нанасям реконструктора, стоя колкото мога, минимум 5 минс, отмивам, след това нанасям худратора и втоя 5 минс и отмивам

# 65
Благодоря ти , Melisande ❤ Както винаги си много изчерпателна 🌺

# 66
Да споделя и аз, че се включвам все не толкова по темата..

1. Moroccanoil, Joico, Macadamia - любимци и разочарования:
Само на Джойко имам шампоан за блондинки, понеже мисля, че в групата за блондинки много го хвалиха, но като че ли на моята коса не се отрази по някакъв особен начин да не кажа, че и цвета не ми избистря така добре, както например на Керастаз шампоана.

2. Процедури в салон. Нанопластика, кератиново изправяне, ботокс терапия. За какви процедури, освен подстригване посещавате фризьор?
Нанопластика няма смисъл да правя, понеже косата ми е супер права и какъвто и опит да имам с къдренето държи доста за кратко и то по точно определен начин за къдрене (с ролки и никога с маша). Отделно, смятам, че ми е доста мекичка, гладка и блестяща от всичката козметика, която й изсипвам.

3. Заради определен проблем или от любопитство започнахте да използвате професионална козметика за коса? Какви са плюсовете й в сравнение с дрогерийната?
От любопитство и то като че ли от форума и от една група във фб дойде, а също и от това, че я изсветлих с безамонячна боя до желания цвят и търсех начини да го запазя такъв за по-дълго време. Харесвам и определени продукти от дрогерийната козметика, от които не бих се отказала.

# 67
След добрите резултати на Стела и това че омекотява косата и аз мисля да пробвам маската на Вела в този цвят

Стела, на каква основа я намаза, защото и аз умувам от известно време нещо по-различно. Взех си точно тази перлената на Вела, намазах се и нищо не хвана.
След това взех:

Седях един час... Нищо.
Това ми е косата днес, след опита ми с Chroma ID:
Скрит текст:

Дори взех оксидант 3%, който мислех да смеся с оцветяващата маска, с идеята да хване по-добре, но не посмях...
Просто съм си наумила, че искам да си докарам розов отенък, да разнообразя, но не се получава...
Ще се радвам на съвети какво мога да опитам???

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 16:29 от Mamma_knows_best

# 68
И аз да се присъединя, че скоро не съм писала тук.
1. Марокан, Джойко и Макадамия: имам мнение само за един продукт от тези марки: серумът за цъфтящи краища Mending infusion на Марокан. Лепкав и малко течен гел, изхабих го на инат, пробвах го по сто различни начина, в различни комбинации и винаги резултатът беше коса на клечки. Добре, че на втория ден косата беше малко по- добре. Иначе си свърши работата по предназначение.
2. Терапии не съм правила и не правя.
3. От чисто любопитство започнах да пробвам някои неща, тук също четях. По принцип нямам проблемен скалп, по-големият ми проблем е с оформянето на прическата. Винаги държа нещо професионално да ми е налично, дори и само шампоан да е.

Включвам се и аз са следя вашия опит с цвят розово злато. От година съм на кичури, понякога плескам боя само в корените. От професионалните харесвам Мажирел, от дрогерийните на Сайъс цветовете им се получават, но са нетрайни. Но последно се правих с Лореал Преферанс 8.21 Аляска, от cool blondes серията. Ами, много е добра, покривна и трайна. Понеже дълги години се въртях около 7.3,7.4 и сега ми е трудно да избягам напълно от този цвят. На 10 дни се матирам с каквото имам в банята, в момента Биосилк шампоан и Tigi catwalk fashionista балсам. От месеци търся боя розово злато, харесах на  Matrix mixed metals,убих се да я търся и тук я няма. На Алфапарф има такава боя, но не ги харесвам. Единствените ми притеснения са, че кичурите ми сега са израстнали и не знам дали и какво ще хване.

# 69

STEP 1
K-PAK Clarifying Shampoo
To remove chorine, minerals & product buildup
CLARIFY:
Shampoo hair with K-PAK Clarifying Shampoo. For enhanced clarifying action, leave in 2-5 minutes. Rinse.

STEP 2
K-PAK Cuticle Sealer
pH neutralizer to smooth cuticle
ACIDIFY:
Apply Cuticle Sealer to towel-dried hair. Rinse.

STEP 3
K-PAK Deep-Penetrating Reconstructor
To repair damage
RECONSTRUCT
Apply K-PAK Deep-Penetrating Reconstructor to hair. Leave in 5 minutes. Rinse.
For maximum reconstruction on stressed, damaged hair, repeat Step 2 (Acidify) and Step 3 (Reconstruct) up to three times.

STEP 4
K-PAK Intense Hydrator
To quench dry hair
HYDRATE
Apply K-PAK Hydrator to hair. Leave in 5 minutes. Rinse.

https://www.joico.com/pro-care/k-pak-hair-repair-system/

# 70
Здравейте, момичета,
реших да пробвам маската на Kerastase Chronology,  в Арлен е 60лв., а на всички други места е 90-100.
На какво се дължи голямата разлика в цените според вас и каква е реалната ѝ цена?

https://www.arlen.bg/product/1674/maska-za-podhranvane-obem-i-bl … ration-200ml.html

# 71
  • София
Здравейте, момичета,
реших да пробвам маската на Kerastase Chronology,  в Арлен е 60лв., а на всички други места е 90-100.
На какво се дължи голямата разлика в цените според вас и каква е реалната ѝ цена?

https://www.arlen.bg/product/1674/maska-za-podhranvane-obem-i-bl … ration-200ml.html

Предполагам, че реалната и цена е не повече от 10 лева.
Това, че цените са различни, се дължи на решението на търговеца каква надценка да си сложи.
В зависимост от това колко голям е магазинът, който зарежда от Керастас (или иначе казано Лореал) и какви количества купува, предполагам че стоката се дава с различна отстъпка.

Ако да кажем тази маска реално струва 10лв, а производителят иска да я предлага за 80 лв, ако да кажем аз я купя за малко квартално магазинче , ще ми я дадат за 70 лв,  но ако я купя за голяма верига онлайн магазини и купя много бройки сиг ще ми я дадат за 40. Оттам насетне аз си решавам каква цена да и сложа, като чат пат,ако виждам че не се продава много или пък има промоция при производителя и мога да купя повече по-евтини бройки, я пускам и аз на промоция.
Така работи бизнеса - трябва продукта да мине през много други фирми които да вземат пари за това че продукта стига  до мен - както с храната, и за съжаление ние сме ок с това да купуваме краставици за 4 лв които са изкупени от прозвидителя за 0.50 ст.
Това е. Ако все пак те притеснява цената си я купи на цена която ти вдъхва повече доверие и напълни нечии чужд джоб, но си купи спокойствие

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 16:51 от Мélisande

# 72
Благодаря за темата!
По първия въпрос много съм доволна от маската с черната капачка на мароканойл както и спрея термопротект исползвам го само със сешоар, на джойко харесвам увлажняващата синя серия,k-pak I defy defence . На макадамия ми харесва много маската оригиналната.
Не съм правила и нямам намерение за никакви процедури едвам намирам свестен фризьор за подстрижка камо ли друго .
Почнах да се грижа за косата си повече от  преди 15 години и впоследствие така стигнах до тази тема благодарение на която открих страхотни продукти

# 73
Здравейте, момичета,
реших да пробвам маската на Kerastase Chronology,  в Арлен е 60лв., а на всички други места е 90-100.

Наистина в различните сайтове цените варират, в Нотино на Керастас маските ги има и за по 50лв с намаление.
Но днес от Парфимо например си поръчах 3 продукта на Алтерна (маска, балсам-487мл и термозащита) за 120лв общо. А цените им в повечето сайтове са много високи, например в Арлен шампоаните и балсамите са по 90лв, да не говорим за маските...

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 18:26 от Валентина*

# 74
Момичета, обикновено от къде поръчвате четките на ОГ? Иска ми се да видя на живо размерите. С дълга, гъста и чуплива коса съм и искам да я ползвам за прав сешоар.

Общи условия

Активация на акаунт