Професионални серии за коса - тема 159

• 75 706
  • 781
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте! Свърши ми Ciment Thermique и търся подходяща алтернатива. В начална въобще не бях впечатлена, но го ползвах една година, редувайки с Nectar Thermique и Curl Manifesto, и се отразява много добре на косата ми. Търся нещо сходно като действие, евентуално по-бюджетно. Ако не намеря, може би ще си взема пак Ciment-а Simple Smile
Косата е къдрава, с тънък косъм, изсветлена на кичури, пролетта предстои балеаж.

# 76
  • Варна
Здравейте, момичета,
реших да пробвам маската на Kerastase Chronology,  в Арлен е 60лв., а на всички други места е 90-100.
На какво се дължи голямата разлика в цените според вас и каква е реалната ѝ цена?

https://www.arlen.bg/product/1674/maska-za-podhranvane-obem-i-bl … ration-200ml.html
Линкът е стар.В момента е 91.80 лв в Арлен.Преди два дни си я взех.

# 77
  • Някъде там
1. Moroccanoil, Joico, Macadamia - любимци и разочарования.
Moroccanoil, пробвала съм много продукти от марка. Не харесвам шампоаните, а маската с кафявата капачка има периоди, в които косата ми я  обожава и такива, които косата ми става още по суха след нея.
Обожавам парфюма за коса на марката, Moroccanoil Blow dry Concentrat, олиото за тънка коса и сухия текстуриращ спрей Moroccanoil Dry Texture Spray.

Джойко, от всички продукти най- много харесвам маската за суха коса -Joico Moisture Recovery Treatment Balm for Thick Coarse Dry Hair.
От продуктите на макадемия също имам един любимец и това е маската Macadamia Weightless Repair, която е за тънка коса.

2. Процедури в салон. Нанопластика, кератиново изправяне, ботокс терапия. За какви процедури, освен подстригване посещавате фризьор?
През определен период от време си правя терапия за подхранване.

3. Заради определен проблем или от любопитство започнахте да използвате професионална козметика за коса? Какви са плюсовете й в сравнение с дрогерийната?
След агресивно изрусяване започнах да чета и да търся какво да използвам за да възстановя косата си, така попаднах на БГ мама и темата за профи продукти.От тогава използвам предимно и само такива, от време на време разнообразявам с медицинска козметика и дрогерийна, като не правя разлика.Предполагам това се дължи на доброто състояние на косата ми.

За боите, които обсъждате последните страници, в предната тема споделих, коя е най- трайната коса, с която някой ме е правил през годините.Не е скъпа и известна и марка, но наистина се задържа дълго време върху белите ми коси.

Фармавита имат интересни нови продукти.
Изкушавам се да пробвам тонера им в цвят 6.12 за матиране на дължините
както шампоана и маската им.
Когато използвах боя на фармавита и си поръчвах от сайта на prohair, ми бяха изпратили шампоан на фармавита за боядисана коса с бадеми, страхотен се оказа.Правеше косата мекичка и много бляскава.
Имам въпрос, някой в темата пробвал ли е продуктите на calinachi, заглеждам маската им за растеж на косата Simple Smile

# 78
Искрица може ли линк към тези тонери? Не мога да ги откиря нещо. Аз много си харесах 10.21

# 79
  • Варна
Ама,че съм ви изтървала Grinning. Видях новата теме и уж включих известяването...блондинска работа.
По въпросите////////

1. Moroccanoil, Joico, Macadamia - любимци и разочарования.
На Марокан не харесвам шампоаните. Не стават за моята блондирана коса и това е. Харесвавам маската с кафявата капчка,олито и хидратиращия крем.
Джойко не е марка,която познавам кой знае колко.  Харесвам интенз хидратора, Лустър лоок терапията и Ревиталукса. Блондинската им серия нетонираща също не е лоша.
 Макадамия.....най-любима ми е четката за коса Grinning. Олиото също е хубаво,но ароматът не ми е от любимите. През годините съм изразходила няколко маски от класическата.

2. Процедури в салон. Нанопластика, кератиново изправяне, ботокс терапия. За какви процедури, освен подстригване посещавате фризьор?
В салон само се подстригвам и толкова.

3. Заради определен проблем или от любопитство започнахте да използвате професионална козметика за коса? Какви са плюсовете й в сравнение с дрогерийната?
 Косата ми беше откровено зле. С много четене,инвестиция в продукти и търпение нещата се оправиха,а аз си имам едно доста скъпо хоби Grinning.

И като продължение на последната си мисъл да ви споделя едно нови откритие.
Възстaновяваща маска за коса и скалп Calinachi https://calinachi.bg/product/hair-mask-extreme-repair/

Имам подробно ревю в блога ,но накратко.....копирам поста си във фейсбук в групата на Магнолия. Който го е чел да пропусне. В момента има код за намаление на всички продукти на марката 20%   beautyrituals20  до 28.02

Така...... Calinachi възстановяваща маска за коса и скалп....... От доста време ме чопли любопитството и си намерих повод да го начеша 😀. Всички знаят,че ние hairholic-чките като чуем думата "намаление" и ни се отключва една чакра 😀😀😀,която води до преливащи шкафове.
 Та така де маската е придобита и тая вечер с прибирането се омазах в движение с Napura енерджи шампоана. Помотах се и свърших това-онова в къщи. Измих Напурата и за втори шампоан ползвах смесени шампоанът на SHOW за обем и Шу Уемура за блондинки.
   С други думи направих една протеинова подготовка на косата,защото в състава има кератин,а това говори за протеинов превес на маската . Самата маска е в красива пластмасова опаковка със стабилна помпа/Колагена ги ползват за салонните си продукти/. Леко се учудих колко малко пуска помпата.
  Та едни 5-6-7 помпи бяха необходими за количество колкото малък орех...демек 6-7мл. колкото обикновено ползвам от стандартна маска. Не ми стигна обаче и сложих още няколко за по-сигурно.
    На първо четене при нанасяне липсва силиконовото усещане,с което съм свикнала при профи продуктите. Няма го лигавенето и разплитането още с нанасянето. Изключително лека консистенция,даже не е и на балсам...Честно казано в момента не ми идва на ум,с какво да го сравня.
Така де,нанесох,масажирах малко кичурите по дължините като наблегнах на връхчетата и накрая масажирах и скалпа. Сложих шапка за баня, завих с кърпа и се пльоснах на дивана да проверя кой какво си е купил 😀 и с какво се е омазал. Постоях близо час. Свалих шапката и изплакнах. При отмиването косата беше разплетена и я усетих жилава и плътна,но не и лигава. Няма силиконец и толкова 😁.Почти никакво усещане за продукт. Подсуших,нанесох серум на Медавита по скалпа и Кератиновото им термо по дължините. След 20-тина мин. духнах със сешоара корена иииии елате да видите обем 😀. Страхотен лек повдигнат корен,плътна,жилава коса. Аромат обаче не усещам....Интересно,а при нанасянето миришеше много нежно и гъзарски 😀. В заключение харесва ми на първо четене. Ще видим във времето как ще се впише в рутината ми/ да се чете като ще остане ли в банята или ще попадне в пещерата на Аладин 🤣демек шкафа/.

И да допълня...чист състав,а фактът,че е презентирана като противокосопаден продукт,които може да се нанася по скалпа  е огромен плюс.

# 80
Здравейте, срещали ли сте някъде минита на терапист или архитект на керастас. Иска ми се да ги пробвам, но не ми се затрупва с големите разфасовки, а навсякъде по сайтовете малките са изчерпани.

# 81
  • Някъде там
Искрица може ли линк към тези тонери? Не мога да ги откиря нещо. Аз много си харесах 10.21
Споделям линк:
https://prohairshop.bg/category/farmavita-omniplex

Принцеса,благодаря за отзива, за сега ще се въздържа, преди малко си поръчах балсама денси солушън на Виши,който е разкошен за косата ми.

Днес пробвах маска на Cotril, която купих от фризьорката ми, ще използвам още веднъж преди да споделя мнение.

# 82
Здравейте, момичета! Започвам да ви чета и съм сигурна, че ще науча много от вас и ще ми бъдете от полза Flowers Hibiscus Полека се ориентирам към професионална козметика и аз. За момента имам крем за термозащита и олио за коса. Сега искам да избера шампоан. Незнайно и за мен самата защо съм се насочила към Керастаз. Косата ми е нетренирана, дълга, гъста и права. Според фризьорката ми - нормален косъм, според мен - тънък, защото преди години беше доста по-дебел. Нямам пърхот или косопад, косата ми наистина е здрава. Мия я 2 пъти седмично. Суша със сешоар и после минавам с пресата, за да я "подредя" идеално.Леко се омазнява в корените, но надолу остава нормална, не е суха или заплетена. Нямам цъфтящи краища.Бихте ли ми препоръчали шампоан? Благодаря предварително Simple Smile

# 83
Аз имам въпрос към по-запознатите. Имам крема на Олиосета който попринцип си ползвам. Взех си и тези продукти на Чи

Въпросът ми е как да ги използвам, да ги редувам ли или мога заедно. И само при измиване или през другото време може.

# 84
  • Варна
Капвайте по няколко капки в крема Stuck Out Tongue Winking Eye. Или после поглавате сухата коса с капчица разнесена на дланите. Първите миришат уникално.

# 85
Благодаря много, Принцеса! 😍 Не се бях сетила да капна в крема. След малко ще пробвам 🤗

# 86

Моята фризьорка е направила комбинация, нямам търпение на 22 ри имам час при нея ,да пробваме и върху моята коса...

# 87
Някоя да е ползвала този продукт и да има мнение за ефекта му?

# 88
Здравейте, знам, че темата е за козметика основно, но за всеки случай да питам (не знам коя друга тема е подходяща) тези терапевтични (ултразвукови) преси за коса изправят ли както нормалните преси или са си само за засилване ефекта на продукта, който сме сложили? не мига да се ориентирам, а не искам вече да ползвам от старите преси и ми звучат много примамливо. Но чета в описанието, пише след това да се изплакване продукта и това ме замисли, аз аконси изправя косата след това я измият?! И друго, като другите ли се ползват - слагаш косата и изтегляш? Или от разстояние? понеже пише, че я комбинация с продукт се ползва, но като се изтегля, не се ли маха продукта.... Оф ето такива въпроси са ми в главата,сигурно глупаво звучат особено за хора ползвали пресите. Но сибтърся нещо, с което вкъщи да се оформят на бързо, което хем да е лесно, хем да не ми съсипва косата.

# 89
  • Пловдив
good fight, ултразвуковите/инфрачервени преси са терапевтични - служат за осигуряване на по-добро проникване на продукта. Не стават за изправяне. След терапията косата се изплаква добре и след това се стилизира. Те са и студени Blush

Общи условия

Активация на акаунт