Професионални серии за коса - тема 159

• 74 892
  • 781
  •   1
Отговори
# 555
Някой има ли мнение за тези два шампоана и серума против косопад?

# 556
И аз да се оплача от четките с горещ въздух. Косата ми плътна, мека, лесно се оформя и пак тази четка успя да я изгори.
Ползвах всички съвети за безопасно ползване, които успях да намеря. Винаги на ниски градуси, крем за сешоар на Редкен, минавам кичура с четката само когато е мокра, в момента в който косата ставаше топла и спирах... Е, изглеждаше като от салон в началото, след 2 месеца започна да става ужасно суха и имах много цъфтежи.
Та сега си купих възможно най- дебелата маша за къдрене и с нея постигам подобен ефект.

# 557
Pollinaa косата плаче за рестарт. Измий с ДПШ и всичко ще си дойде на мястото.
Какъв да си взема? ☺

Аз използвам на Lakme - https://www.zlatnaribka.com/lakme/teknia-scalp-care-pure-za-maze … care-pure-shampoo
Този също е ДПШ - https://www.zlatnaribka.com/dalbokopochistvasht-shampoan-lakme-e … e-cleanse-300-ml/

Mediceuticals - https://www.zlatnaribka.com/mediceuticals/detoksikirasht-shampoa … cals-vivid-250-ml

Neuma - https://www.zlatnaribka.com/neuma/restart-shampoan-za-vseki-tip- … eu-shampoo-300-ml

Моят скалп не понася добре етеричните масла, и затова ги избягвам в продуктите за коса, но ти ако нямаш проблем с това, тези шампоани мисля че ще ти харесат.
Шампоаните с SLS също почистват добре, ако нямаш чувствителност към тях.

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 23:45 от Валентина*

# 558
И аз да се оплача от четките с горещ въздух. Косата ми плътна, мека, лесно се оформя и пак тази четка успя да я изгори.
Ползвах всички съвети за безопасно ползване, които успях да намеря. Винаги на ниски градуси, крем за сешоар на Редкен, минавам кичура с четката само когато е мокра, в момента в който косата ставаше топла и спирах... Е, изглеждаше като от салон в началото, след 2 месеца започна да става ужасно суха и имах много цъфтежи.
Само веднъж съм ползвала подобен уред и с него постигнах същия резултат - първите седмици чудесно изглеждаща коса, после як цъфтеж.

# 559
На мен косата не ми цъфти само от сешоар и кръгла четка. С уговорката, че не докосвам косата със сешоара и духам предимно към четката, защото все пак целта е да се нагрее. От преси и маши-да, иначе нямаше да се мъча със сешоара, като с маша е по- лесно.  Четки с горещ въздух като реша да си изгоря косата, ще си взема Grinning

# 560
Според мен проблема на тези четки е че са като факли направо, да, по- малко градуси са от маша за къдрене и преса за изправяне, но ги няма тези  покрития, които пазят косата.

# 561
Коя маша си взела?

# 562
Колко често трябва да се мие косата с ДПШ?

# 563
  • USA
Колко често трябва да се мие косата с ДПШ?
Това намерих в нета, дано е от полза.
"

Дълбоко измиване или детоксикация за премахване на замърсяване и натрупани продукти. Трябва да се използва 1 - 4 пъти месечно в зависимост от структурата и порьозността на косата. Фина, вълнообразна, тънка коса с ниска порьозност обикновено се нужда от дълбоко почистване повече от веднъж месечно.

Знаци, че косата ви има нужда от дълбоко почистване:

Мазна коса
    Лющещ се, мазен, сърбящ, сух скалп и/или наличие на пърхот
    Косата се чувства тежка и "мръсна", пригладена надолу
    Обичайните продукти вече нямат ефект и косата не изглежда, както преди⁠
    Косата не абсорбира продуктите и усещате натрупването им по нея
    Наблюдавате твърде много фриз⁠
    Отпуснати, безжизнени къдрици
    Използвате често масла (кокосово, рициново и т.н) или продукти, които ги съдържат
    Загуба на коса повече от обикновено

Измиването на косата с продукт за дълбоко почистване е изключително важно. Пропускането на това може да доведе до загуба на коса поради запушени пори, както и до суха, фризи, безжизнена коса."

# 564
  • Някъде по Дунава
Здравейте. Ползвах прословутия комплект на Калиначи, но не ми хареса резултата. Косата в корените стои като неизмита. Първо използвах шампоана два пъти, след това маската престоя под шапка 40 мин и накрая завърших с балсам. Къде бъркам?

# 565
Здравейте. Ползвах прословутия комплект на Калиначи, но не ми хареса резултата. Косата в корените стои като неизмита. Първо използвах шампоана два пъти, след това маската престоя под шапка 40 мин и накрая завърших с балсам. Къде бъркам?
Никъде не бъркаш-ефекта идва с натрупване.Аз след първата употреба веднага хукнах да го разменям, но добре че не го размених-косата с времето се усеща по-дебела, по-жилава, без фриз и най-важното косата спира да пада ......

# 566
  • В полите на Пирин планина
Същото наблюдавам и при себе си, даже си купих още един шампоан и балсам.

# 567
  • София
Това което ми препоръчаха на мен, ще си позволя да копирам директно:
“Три пъти измиване на косата първата седмица, а втората 2 пъти.
Измивате само с безсулфатния на Calinachi. Той няма с какво да ви дразни, много изчистен състав. След него маската на Calinachi с масаж на скалпа за 5 минути и престой от 15 минути. Отмийте много добре маската от косата с хладка вода. Наистина хубаво отмивате. На подсушена с кърпа коса нанасяте капките на Oway на последните 10 см. от колата.
Тази процедура както казах първата седмица 3 пъти, втората 2 пъти.

Добре е да вземете добър безсулфатен дълбоко почистващ шампоан. И да дадете рестарт на косата.”

# 568
Ползвала съм различни финиши,най - вече под формата на олио,но не са за моята тънка и финна коса.
Сподели ти какво ползваш.
Нещо за обем ,също може да ми предложиш.Blush
Благодаря.Heart
Добавям към предишния ферман - и след всички продукти за обем и термозащита и след качествено сушене със четка е добре да има някакъв екстра фиксатор за финал т.е. някаква форма на лак за коса и/или текстуриращ спрей в корените и/или дължините. И най-трудното в случая е да си напаснеш към собствената коса и вкус работеща комбинация от продукти, които имаш. Изобщо няма нужда от 5+ продукта, понякога 2-3 са предостатъчни в зависимост от това какво се търси.

Няколко идеи за ползването на текстуриращ спрей на фина коса:
https://us.gisou.com/blogs/blog/texturizing-spray-for-fine-hair# … ir%20as%20desired.
Скрит текст:
Аз ползвам най-често CHI Infra Texture (тази серия има специфичен аромат на мъжки одеколон, който аз ужасно харесвам, особено през лятото, но не е за всеки), както и Bed Head Superstar или Alterna... но не всеки път. Някои от тези спрейове се ползват и на влажна и на суха коса, други - само на суха!

Ако изгреба чекмеджетата си и тези на щерката ще събера не по-малко от 5-6 различни лака за коса, но си признавам, че този тип продукти не ги разбирам особено (гледам да не купувам матов финиш и да не са с много силна фиксация; имам поне 1-2-3, които се водят и за обем). При възможност купувам мини размери.

И няколко клипа по въпроса, че съм установила, че като си купя нов за мен продукт често идея си нямам как и колко да го ползвам...
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 04 апр 2023, 22:59 от Agent Provocateur

# 569
Здравейте, бихте ли ми казали каква боя да си взема, като имам руси кичури , почти бели и доста израснал корен, като искам да я потъмня, но в същото време и да не ми променя естествения цвят, идеята ми е да израсте и да отрежа русото ., Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт