Професионални серии за коса - тема 159

• 74 648
  • 781
  •   2
Отговори
# 690
Момичета, търся си хубав сешоар. Може ли да се намери нещо добро до 150лв.? В момента ползвам Philips Drycare 2200W, с йонизация, но ми се ще да взема нещо по-хубаво.

П.с: не знам дали задавам въпроса на правилното място, но питам понеже разглеждах сешоарите в Златна рибка.

Последна редакция: вт, 18 апр 2023, 10:06 от JoySS

# 691
Преуош терапията на Алтерна е намалена на 24лв в Емаг Blush
Мислех, че е спрян отдавна този продукт. Последният който поръчах се съмнявах че му е минал срока на годност. Не че ме спря да го използвам и да съм много доволна SmileSmileySatisfied
Тъкмо я намерих в един английски сайт за без пари и се чудих защо е толкова евтина....Чудя се дали все пак да не поръчам, като не е и отваряна какво да и е Satisfied Как мислите?

# 692
aDaMaNt^ както каза и Принцесата ползвали сме я с изтекъл срок и пак е супер Wink
И Редкен и Алтерна имат десетки продукти и N на брой серии. ....и ако си нацелите вашите продукти ще сте доволни.Един е доволен от едните друг от другите. ....няма добра,по-добра най-добра марка. Има продукти подходящите за вашата коса и нуждите и в дадения момент и такива,които не са подходящи,а защо в дадения момент.... Текат процеси и ако днес един шампоан ви прави косата тел е много възможно след три месеца да е точно това,от което се нуждае.

Това трябва да го закачим в началото на темата.
Да Алтерна е хубава марка, години поддържах винаги в наличност Балсама от хидратираща серия 1литровия, пробвах и други серии - ами резултата все едно съм с някой бюджетен продукт. За репеър серията да не говорим - коса слама. На Тиги червеният балсам за 15 лв. има по добър ефект в/у моята коса.

# 693

GeryGG балсамите на Алтерна са си живи маски,а и по принцип балсамите на високите марки,често са доста по-кондициониращи от маските. Маските са лечение балсамите са кондициониране,а двете заедно приложени са си ритуал Grinning

Моето лично мнение е, че балсамите са за естествени и небоядисани коси, а маските - за боядисани (особени руси и обезцветявани) и често термично третирани коси. Също наблягам на следното жизнено кредо: повече пази и подхранвай, а не - руши и после с мъки възстановявай.

# 694
Всъщност маските и балсамите имат своя роля и се допълват.Аз ползвам и двата продукта.Косата ми е нормален косъм, гъста, жилава и лъскава, но от боядисване и възраст се изсушава в краищата.Освен тях слагам финиши също.

# 695
Моето лично мнение е, че балсамите са за естествени и небоядисани коси, а маските - за боядисани (особени руси и обезцветявани) и често термично третирани коси. Също наблягам на следното жизнено кредо: повече пази и подхранвай, а не - руши и после с мъки възстановявай.
Под това последното се подписвам!

Гери на теория е така за балсамите и маските, но ще се съглася с Принцесата за другото
Примерно балсама от русата серия на Керастаз и Балсама на Алтерна от горното ми мнение - доста по добре ми подхранват изрусената суха коса отколкото маските от серията им.

# 696
  • Варна

Моето мнение базирано на многогодишния ми опит в морето на профи козметиката го написах по-горе,но с подчертаното със съгласна с две ръце.

# 697
aDaMaNt^ както каза и Принцесата ползвали сме я с изтекъл срок и пак е супер Wink
В продължение на това, ето ако все пак и някой друг му се рискува https://bornhaircare.com/products/alterna-caviar-moisture-intens … nt=42209603256487

Аз поръчах, за тази цена няма да е драма Satisfied Плюс още едно две неща, които предполагам, крият същите рискове.

# 698
  • София
Лошото е че понякога не унищожаваме ние косата а фризьора.... помня как в кафявият ми период бях отишла в Салона на чиликови до южният парк да искам освежаване на кафявото.
Питаха ме какъв нюанс кафяво искам и казах че искам студено кафяво.
Това ми струва обезцветяване на цялата коса до жълта слама и тъмно кафяво почти черно отгоре.... което пак беше с топъл подтон.
Та меката ми здрава коса оттогава стана слама. И за цялото удовоствие платих като поп, а и цвета бързо бързо се отми..

Та като масово чета по форумину групи идете на фризьор ми става лошо.

Относно алтерна, за моята изтощена коса не действат никак добре. Много са ми слаби.

# 699
Благодаря , момичета 🌺 Аз съм се спряла на две серии на Алтерна - интензивна хидратация с хайвер и серията им за интензивно възстановяване . Идеята ми е , че аз редувам протеин и хидратация или ако измия с протеинов шампоан , използвам хидратираща маска и обратното . За преуош използвам олаплекс 3 , еластисайзър на ФК или преуоша на ФК . Понякога слагам и конски витамин , но рядко го използвам , след него косата ми е разкош .

# 700
Понякога слагам и конски витамин , но рядко го използвам , след него косата ми е разкош .

Бях чела за него и много се чудих. Откъде го купувате и как го прилагате?

# 701
Поръчвам го от bilkite.net - чист тривитаминол с арган . Има го и във ветеринарните аптеки . Аз го изнеглям със спринцовка , не се маха гумената капачка , за да не изветрее . Хубаво е да се смеси с нещо - кокосово масло , жълтък , лъжичка алкохол . Аз го мажа по дължините направо от шишето и го държа около час . Може и в корена да се втрие . Важното е да не се прекалява с употребата . Примерно ако го прилагате един месец , веднъж седмично , после се прави почивка 2-3 месеца . Аз не го ползвам регулярно , а когато се сетя .

# 702
Много тъп въпрос, ама....
Как е правилно:
1. Термозащита, 2. Финиш
Или
1. Финиш, 2. Термозащита?
Благидаря предварително.

Сега... за отговора на този въпрос е нужно да се уточни нещо, поне според мен. Казвам предварително, че като започна манията ми по профи козметиката, съм направила десетки търсения по ключова дума и съм изчела поне 5 пълни теми от нашите тук буква по буква и съм водила списък с продукти, съставки, момичета със сходни коси и т.н. Мега много и мега полезна информация намерих Hug Но напоследък следя един фризьор в ютюб и се убеждавам, че терминологията ни тук е малко подвеждаща. Защо:
Тук наричаме "финиш" буквално всеки продукт, който се слага върху косата след измиването й. Причисляваме и blow dry кремовете, и leave-in conditioner-ите, и пяните и спрейовете за обем в корена, и всякаквите му там продукти за крайчета като олиа и капки, които всъщност са баш финиши в смисъла на слагащи се на абсолютния финал на косата. А това са продукти, които се нанасят в различна поредност с различна цел (!), облагодетелстващи различни части на косата и въобще като четях темата за любими финиши, си беше объркващо (и добре, че си водих отчет с какви са косите на най-често пишещите момичета, че да знам от каква позиция препоръчват този финиш, за да не купя любим продукт на къдрокоска за моята фина права коса.)

Ето как бих отговорила аз на въпроса ти: с каква цел е финишът ти? Ако е баш финиш в смисъла на финален продукт, тоест няколко капчици олио или кристали след изсушаване със сешоар или дори след пресата за коса, то термозащитата ще е била преди това, разбира се. Независимо кой от двата случая ще е - дали термозащита под формата на blow dry крем преди изсушаване със сешоар или термозащита под формата на отделен, надежден (!!) продукт преди да я минеш на 200 градуса с пресата.

Ако обаче под финиш се разбира:
- leave-in conditioner, чиято роля е да задържи влагата, набавена от нормалния балсам или маска под душа,
- или нещо за приглаждане на дължините, намаляване на фриза, укротявяне на опърничава коса с по-грубовата текстура,
- или някакъв комбиниран продукт с протеини и хидратанти, който се нарича Бог знае как,
- и всички останали шемети, които тук наричаме финиш и нанасяме на мокра коса преди изсушаване,
то тогава те са преди термозащитата.

Ако говорим конкретно за олио, капки, крем за краища тип този на Маракеш, които искаш да нанесеш на мокра коса, не бих задълбавала твърде много дали ще ги нанеса 1 минута преди термозащитата преди сешоара или 1 минута след нея. И без това те са само за краища, докато термозащитата гледаш да разпределиш равномерно върху косата.

Дано съм помогнала за повече яснота и не съм те объркала допълнително Blush

bambinnah Термото на медавита си е стандартен финиш и няма някаква специфика на нанасяне. На подсушена с кърпа коса нанасям 4-5 пръскания като пръскам обаче на ръцете не директно на косата.  При мен е Ок като ефект. Пръскаш на ръцете разтъркваш дланите и погалваш косата. После се навеждаш и нанасяш и от долната страна тая на тила Grinning. Масажираш дължините по посока на косъма и си готова. Достатъчно обидно подробно ли е Grinning

Принцесо, благодаря ти! Ще пробвам трика с пръскането в ръцете. Явно пръскам и от много близо (въпреки че имам изненадващо дълги ръце Joy) и като е директно върху косата, става... мазало в най-буквалния смисъл на думата.

Момичета, преди над 2 месеца видях пост, че Brave New Hair също ще предлагат четки за скалп, като за разлика от всички останали, ще бъдат леко заоблени, което е супер - ще осигуряват равномерен контакт на зъбците със скалпа. Онзи ден, понеже се бях посветила да чета за четки за коса и се сетих за този пост, им писах кога ще бъдат на пазара, казаха "скоро" и да ги следя в социалните мрежи. Мисля да ги изчакам, в Алиекспрес не намерих четки, които хем да ми харесат (да са заоблени, а не прави), хем да бъдат тук в близкото бъдеще. Дават ми края на май като дата.

Последна редакция: вт, 18 апр 2023, 16:46 от bambinnah

# 703
И Редкен и Алтерна имат десетки продукти и N на брой серии. Това са големи прекрасни марки и ако си нацелите вашите продукти ще сте доволни.
Един е доволен от едните друг от другите.

Момичета няма добра,по-добра най-добра марка. Има продукти подходящите за вашата коса и нуждите и в дадения момент...
^^^ Абсолютно съгласна с подбора на подходящите продукти и връзката му със задоволството от даден бранд!

Обичам и поддържам и Редкен и Алтерна - Екстремната серия на Редкен + професионалните им маски + ламеларната им вода; от Алтерна много обичам серията им за боядисана коса и финишите им - едно 6-7 имам под ръка. Макар, че и финишите на Редкен са хубави, но имам по-малък опит с тях.

В този ред на мисли съм се посветила на "доизползване" на някои марки и продукти, които съм купувала преди и не възнамерявам да купувам в бъдеще. Преди 2 дни видях сметката на Kerastase Therapiste - шампоана, преуоша, серума и термика Екстеншънист. Остава ми само една серия за обем тяхна + Цимент термика + еликсира за боядисана коса и съм дотам с тях! За тези пари има по-хубави продукти за моята коса!

Прекрасен пост на Бамбина - подкрепям!
И добавям - а понякога "финишите" могат и да се смесват без всякакви проблеми и усложнения. Дори различни консистенции. Трябва да се опитва и експериментира - дори професионалистите го правят! И още по важно - да се разреше нежно косата, за да се разпределят финишите!

Последна редакция: вт, 18 апр 2023, 20:24 от Agent Provocateur

# 704
  • Варна
Адмирации  bambinnah Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus Подробно точно и много вярно.

Момичета извинявам се на всички новочетящи темата Heart. Знам аз едно време колко се нервех на ветеранките и неразбираемия им език Grinning. Често обаче забравяме,че не всички са смахнати като нас и не всички имат по два гардероба козметика,на която знаят състав,предназначение и действие от А до Я Grinning.

Общи условия

Активация на акаунт