90 - дневна диета - тема 372

• 39 832
  • 420
  •   1
Отговори
# 315
Мила 25, моята закуска е банан. Това ме държи но обяд. С ябълките и цитрусите при мен не става, защото ме гони глад след тях. Порциите не тегля, но гледам порцията на вечерята да е на половина по-малка от обяда. Така правя разпределението. Започнах на 27.01 и днес съм минус 4кг.
Ехее браво!
Зехтин на салатите слагаш ли?
Маслини могат ли да се хапват към салатите?
Като цяло има ли някакви "трикове" ,за да се случват нещата по лесно🤔

# 316
  • в малка спретната къщурка
Да за зехтина, маслини аз не хапвам, но заради соленото не трябва да се прекалява с тях. Избягвай солта, не трябва да се прекалява. Триковете са- спазваш и сваляш. При мен проблем е водата, забравям да пия, а трябва.

# 317
  • София
Я малко се раздвижила темата 😁
Аз съм ден 46 и -4 кг
Малко се бях отчаяла, защото 3 ги свалих много бързо / примерно за първите 20 дни/
Доволна съм от себе си,не прегрешавам почти
За банана мисля не е проблем. Да калоричен плод е, не е ябълка. Но ако спазваш всичко не мисля , че едни банан ще те спъне
Аз днес съм на протеин:
З - ябълка
О- салата с пилешко
В- ще си резна кашкавалче и ще си мезя филе Елена, докато гледам предаването за отслабване

# 318
  • Sofia
KokoJ, напълно нормално е да има плато и застой в свалянето. Това се наблюдава когато имаш по- малко кг да сваляш като че ли. И аз съм в момента точно в такъв момент. Бях 70, свалих до 64 и няколко седмици съм на тези кг, въпреки че не прегрешавам. Започнах диетата на 2ри януари.

Аз редовно закусвам банан, тъй като цитруси и ябълки обичайно ми раздразват стомаха сутрин.

# 319
Здравейте ,да се включа и аз!Ден 12 ,-3 кг,но не си личи все още,но знам че бързо се отслабва с тази диета правих я 2013 година и резултатите бяха зашеметяващи!Сега съм я започнала пак,да видим какво ще се получи!

# 320
Здравейте! Виждам, че темата не е много активна, но дано намеря подкрепа. Ако има някой на този режим, споделяйте, така ще си помагаме и окуражаваме взаимно.
За първи път започвам диетата, днес ми е първи ден, имам да свалям 6 кг. Не обичам да се ограничавам, не обичам и месо особено, затова се спрях на 90-дневната-видях, че има разнообразие.
Много мразя да съм гладна и трудно издържам, дано се справя.
Успех на всички!

# 321
Ena123, ще хапваш и ще сваляш килца, но трябва да спазваш правила. Аз от 62, вече съм 56,2кг, даже мисля да разхлабя режима. От 27,01 започнах режима. За мен това е най-подходящата диета, защото се яде разнообразно, но не и безразборно. Правила съм я 2014 и 2015 година и сега пак. Успех.

# 322
Как мислите да продължите след режима и достигане на желаното тегло? Какво имате предвид под "разхлабване на режима"? Може би пак разделно хранене, но с по-големи порции? Или смесване на храни, но оставяте плодовата закуска? Или плодов ден 1-2 пъти седмично оставяте?

# 323
Страхотен е режимът. Аз съм го спазвала 2 пъти - първия път свалих 35кг с него. Втория път го карах месец и половина, тъй като имах 5кг за сваляне. Сега, след 2рата бременност имам пак 5 някъде, но чакам да спра да кърмя, за да го започна пак. Иначе след свалянето на килограмите аз лично съм поддържала с плодов ден при нужда, ако видя, че съм качила малко или един цикъл от диетата. Също и следене на калориен прием - като не съм изпадала в крайности да меря всичко... по-скоро ориентировъчно Simple Smile

# 324
55-58кг за мен са нормалните кг. да мога да поддържам. Закуската ще остане плодове. Сладкото и тестяното ще огранича и хапването между основните хранения, което извън режим правя, ще отстраня. Без хляб разбрах, че се чувствам по- добре. Ако  отида на горната граница с килограмите, веднага ще включа плодов ден. За мен най- труден е водния. Става ми зле, само докато си помисля, че наближава.
Супите ще са със застройка, месо и картофи/мусака/ ще хапвам например и още такива храни, но ще следя килограмите. Още нещо което следя е кръвното, което при режима влезе в нормални граници.

# 325
Здравейте, момичета! Честит празник!
Напълно нова за мен е 90-дневната диета и ще се радвам на малко помощ от вас!
Точно 5 години спазвах режимът на А.Узунов за нисковъглехидратнно-високомазнинно хранене (тип кето). Успях да сваля почти 40 кг. Борих се с излишъка почти 13 години, особено след лечение с кортикостероиди, поради дискови хернии. Беше кошмар. Това лято преживях много сериозен стрес покрай сина ми  и затова, че му се наложи да бъде на много строг режим на хранене, изключихме куп храни, беше ми изключително трудно да поддържам меню за него, за мен и за мъжа ми. Писах дисертация... седях доста часове пред компютъра. От стреса задържах много, някои хора слабеят, а аз качвам от стрес... много забавен метаболизъм, взех да се подувам и разбира се, да качвам килограми. В момента не съм се теглила, но със сигурност качих поне 13-14 кг. Меря см, което е дори по-важно. Имам +12 см на ханша... не искам да се връщам там, където бях и се чувствах зле. Ходих на едно замерване, където ми показа, че имам повече вода извън отколкото в клетката, завишени мазнини. Уж трябваше да смъкна 8 кг, но готвих по 3 пъти на ден като изоглавена.. това беше едно приключение, което беше интересно, но безуспешно за активността ми. Не мога да си позволя да съм пред печка и котлон нон стоп. Та, не се получи.
Не знам доколко ще се справя с 90-дневната, но щом 5 години бях на този никак нелек режим и то супер упорито, вярвам че ще успея, благодарение и на вашата помощ. Притеснява ме часът на вечерята. Аз работя до 21:00 ч. Вечерям около 22:00. Но лягам късно, поне след 1 ч. вечерта. Има ли някой друг този опит? Няма как да спазвам посочения час със сигурност. Нужна ми е малко информация, за да дам старт. Дрехите започнаха да ми теснеят.. Благодаря ви!
ПП. Досега не съм правила профил тук... та, и в публикациите тепърва ще се ориентирам Simple Smile

Последна редакция: сб, 08 мар 2025, 22:50 от Milena Nalbantova

# 326
Аз самата закусвам в 10 и вечерям в 18. Пак си правя голяма пауза. Момичетата с повечко опит да кажат дали е възможно да вечеряте в 22 ч и да закусвате в 13 ч на другия ден.

# 327
Аз самата закусвам в 10 и вечерям в 18.
Това е много добър вариант. Късната вечеря е лош вариант. С ранна вечеря се привиква, въпрос на време и организация е.
Аз направих еднократно 90ДД през 2012. От тогава се храня по правилата на почивката, като от 6 години комбинирам с интервално хранене. Последното хранене за деня ми е не по- късно от 16ч.

# 328
Аз самата закусвам в 10 и вечерям в 18. Пак си правя голяма пауза. Момичетата с повечко опит да кажат дали е възможно да вечеряте в 22 ч и да закусвате в 13 ч на другия ден.

Благодаря!
Едва ли ще ме разберат всички, но режимът ми на работа е доста по-необичаен от този на повечето хора. Мога да закусвам около 10-10:30 ч. Обядът мога да го правя към 14 ч, а вечерята ми може да е след 21:30 в повечето дни от седмицата. При положение, че лягам към 1 ч, какво налага да се храня за вечеря в 16 ч примерно, като това е време за следобедна закуска. Ако трябва да има определено време между храненията, мисля, че ги имам. Аз дори съм човек, който не закусва по принцип. Изминах дълъг 5 годишен път на много воля и лишения от нормални стандартни храни (нищо с глутен, нищо растящо под земята, нищо сладко, никакви плодове освен горските, никаква захар, никакви странични хапвания) и с дисциплина по време на храненията  и паузите между тях. Гледам да имам поне 5-6 часа между обяда и вечерята и поне 4 часа след закуската, въпреки че плодовете се разграждат още на 30-та минута след консумация, като в 90-дневната чета, че трябва да има 2 часа след плодово хранене. Сега се опитвам да се нагодя по този режим. Ако стане по този начин, добре. Ако не, просто ще се примиря. Очевидно нисковъглехидратният начин на хранене много ми помогна. Но дойде момент, в който тялото ми отказа да се повлиява повече. От 99 г стигнах 62, които са ми ок и се чувствам добре, върнах се в младежките си линии. До към 64-65 кг е чудесно. Опитвах с рестарт, повече от година не помръднах надолу. Сега имам върнати към 13-14 кг. Тежат ми, некомфортно ми е. На 47 години съм, но все още нямам промени, които да са причина да се връщам към килограмите. Определено стресът и промяната в храненето (неправилния начин и храна) ми повлияха. Време е да се погрижа за себе си отново по-сериозно.

Последна редакция: нд, 09 мар 2025, 11:37 от Milena Nalbantova

# 329
  • в реалния свят
Milena Nalbantova, преди години бях фен на 90 дневната диета, корегирах и поддържах килограми само с нея. При едната врътка диетувахме с приятелка, която по график караше нощни смени и не можеше да се включи в дневен режим на хранене. Състави си свой, като последното вечерно хранене беше късно, но спазваше ограничението за 1/2 вечеря. Получи и се доста добре. Мисля че отслабна за 3 месеца с 12-13 кг. Пробвай да си съставиш свой режим според дневния ти график. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт