90 - дневна диета - тема 372

• 39 790
  • 420
  •   1
Отговори
# 330
Milena Nalbantova, преди години бях фен на 90 дневната диета, корегирах и поддържах килограми само с нея. При едната врътка диетувахме с приятелка, която по график караше нощни смени и не можеше да се включи в дневен режим на хранене. Състави си свой, като последното вечерно хранене беше късно, но спазваше ограничението за 1/2 вечеря. Получи и се доста добре. Мисля че отслабна за 3 месеца с 12-13 кг. Пробвай да си съставиш свой режим според дневния ти график. Успех!

Благодаря много за подкрепата! Колко часа трябва да е паузата между вечеря и закуска на другия ден? Като се има предвид, че много често съм правила и фастове по 24 часа. И с предишната почти всеки ден се получаваха 16 ч без хранене. Днес реших да поставя началото. И каквото, такова. Имам обществена ангажираност. Не може да съм на събитие и да стоя на празна ясла. Това е неуважително спрямо другите. Ще се нагодя някак. Ще се радвам да чета повече мнения и съвети. Всичко е от полза. Успех на момичетата с това предизвикателство!

# 331
  • в реалния свят
Доколкото помня при приятелката ми (2015 година диетувахме заедно) вечерята и беше преди нощната смена в 22ч. Сутрин след смяната хапваше един плод, след като се наспи втори плод и обядваше към 16 - 17ч. Нещо такова помня. Дори и през нощта като огладнее ядеше зеленчук - краставица или морков. Но пък е упорита и се справи.
Аз бях скептична към подобен режим, защото винаги отслабвам при ранни вечери, но хора различни...

# 332
Мама Барба, говорите в минало време. Да разбирам ли, че трайно сте свалили килограмите с този режим? Звучи много окуражаващо, щом вече нямате нужда от диета. Браво!

# 333
  • в реалния свят
Ena123, килограми винаги се връщат, когато се яде "каквото душа иска". 8 години съм използвала 90 дневната диета и разделното хранене като цяло за смъкване и поддържане на тегло. Склонна съм към напълняване и невнимание в количества и промяна на режима на хранете ми качва бързо килограмите.
От миналата година съм на друг режим. 90 дневната диета не ми допада вече. Много въглехидрати и гладен плодов ден не са ми по вкуса вече😃 Но много добра работа ми свърши тази диета през годините.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 07:01 от мама барба

# 334
  • Sofia
По въпроса за задържаните свалени килограми- аз 11 години си поддържах сваленото, докато не дойде Ковид и не ме блъсна една депресия, която беше съчетана с липса на движение и безразборно ядене на много, ама много боклуци. И съответно качих чак тогава, постепенно, но пък цели 9 килограма. Сега съм вече 70ти ден от 90 дневната и съм си свалила 7 килограма и доста сантиметра от талия, бедра и се чувствам супер Simple Smile Така че има смисъл от диетата, но след нея- трябва все пак да не се влиза в режим ядене на каквото ти попадне.

# 335
Аз съм съвсем в началото на режима, но го намирам за страхотен. Обожавам картофи и тесто, сладко също. Тук си ги позволявам на всеки няколко дни. А с други диети само месо и салати съм яла. Моят организъм не понася месо, преглъщам го, то ми се връща. За хора, които не могат без месце, 90-дневната ще им е тегава.
Минаха само 2 дни-1 кг съм надолу, което малко ме притесни-твърде рязко е свалянето. А аз нямам много за сваляне-имам още 5.

# 336
Аз съм съвсем в началото на режима, но го намирам за страхотен. Обожавам картофи и тесто, сладко също. Тук си ги позволявам на всеки няколко дни. А с други диети само месо и салати съм яла. Моят организъм не понася месо, преглъщам го, то ми се връща. За хора, които не могат без месце, 90-дневната ще им е тегава.
Минаха само 2 дни-1 кг съм надолу, което малко ме притесни-твърде рязко е свалянето. А аз нямам много за сваляне-имам още 5.

Браво! Много е странно, че за два дни сте свалили 1 кг. Може би сте направили драстична промяна в храненето си. Аз съм втори ден днес. И ако трябва да съм честна, в тази диета доста се хапва. Не знам дали на мен ще ми повлияе. Искрено се надявам.
Вчера З: 2 ябълки, О: бекон на грил със зелена салата, В: същото като обяда, но в намалено количество. Днес още ми е някак малко тежко. Започнах със З: 1 грейпфрут, О: фасул със зелена салата, В: същото, но наполовина.
Вчера умишлено не се притеглих и измерих. Ще го направя днес и ще следя.
Твърде рано е да има някаква промяна, вероятно сте изчистили течности.
Аз съм месарче, ще видя как ще ми се отрази. Но по принцип не е добре да се прекалява с месото, така че може и да ми се отрази добре. В сравнение с предишния ми режим, този направо е пиршество от разнообразна храна.

# 337
Възможно е и вода да изхвърлям. Но и драстично променям навиците си. Напоследък се хранех с каквото ми видят очите, много съм лакома. Даже пъвите 2 дни ми се виеше свят, аз съм свикнала нещо постоянно да дъвча. Днес съм по-добре, явно свикнах.

# 338
Здравейте момичета Hug
Присъединявам се към вас. В момента спазвам постите, но 90 дд  е направо идеална да си организирам храненето. Като само в ден 1 вместо месо ще хапвам калмари или скариди, те са постни, мисля че няма да има проблем.
Аз обичам месо, но пък спазвам и постите през годината, та не ми е еднообразно.
Преди години когато беше много модерна 90 дд съм я правила, но аз свалям трудно по принцип, та тогава не свалих много кг, а повече см в обиколките.
Имам доста за сваляне, поне 20 кг. Но колкото толкова.
Ще си споделяме тук и ще е по лесно за всички Hug
Днес 1 ден
З. Ябълка и вода с лимон
О. и В. Салата с калмари и пържени чушки
По - късно ще снимам и  менюто си.
Хубав ден и успех на всички

# 339
Здравейте, от днес съм на диетата, правила съм я два пъти със страхотни резултати. Начално тегло 72 кг при височина 169 см., цел под 60 кг. Мисля че знам всички тънкости и разни хитринки за сваляне на повече килограми с тази диета и ще се радвам да съм полезна. Надявам се да има повече коментари - през 2015 г. когато я правих за първи път темата беше много активна и когато се споделя опит резултатите са по добри.
Ден 1
З - банан
О - салата зеле и моркови и кюфтета на скара
В - зелена салата с риба тон.

# 340
Би ли споделила тези хитринки Blush
А и като цяло да споделиш неща, които ще са от полза на всички Blush

# 341
Здравейте, от днес съм на диетата, правила съм я два пъти със страхотни резултати. Начално тегло 72 кг при височина 169 см., цел под 60 кг. Мисля че знам всички тънкости и разни хитринки за сваляне на повече килограми с тази диета и ще се радвам да съм полезна. Надявам се да има повече коментари - през 2015 г. когато я правих за първи път темата беше много активна и когато се споделя опит резултатите са по добри.
Ден 1
З - банан

Еха, супер! Значи ще ни помогнете много! Аз съм за първи път на тази диета. Посочвайки ръст и кг, Вие всъщност сте си супер, но всеки се възприема по различен начин. Доколкото четох обядът и менюто са еднакви, но с различни количества, а Вие променяте менюто. Това ок ли е по принцип? Ако да, чудесно! Също има ли значение какви са грамажите или се консумира до ситост? (не говоря за тъпчене)
Може да споделите още тънкости. За мен е важно да разбера какви супички могат да се приемат в различните дни, освен в бобения - постни крем супи или зеленчукови... Също така, ако консумираме пица във въглехидратния, тя разбирам че трябва да е постна, но може ли да има кашкавал на нея... ей такива детайли ми се въртят в главата. Благодаря!

# 342
Ден 1
З - банан

Еха, супер! Значи ще ни помогнете много! Аз съм за първи път на тази диета. Посочвайки ръст и кг, Вие всъщност сте си супер, но всеки се възприема по различен начин. Доколкото четох обядът и менюто са еднакви, но с различни количества, а Вие променяте менюто. Това ок ли е по принцип? Ако да, чудесно! Също има ли значение какви са грамажите или се консумира до ситост? (не говоря за тъпчене)
Може да споделите още тънкости. За мен е важно да разбера какви супички могат да се приемат в различните дни, освен в бобения - постни крем супи или зеленчукови... Също така, ако консумираме пица във въглехидратния, тя разбирам че трябва да е постна, но може ли да има кашкавал на нея... ей такива детайли ми се въртят в главата. Благодаря!
Здравейте Milena Nalbantova,
Относно еднаквите обяд и вечеря е вярно, че е по-добре да са еднакви, дава по добър резултат, но аз лично ги правя различни, правилото което спазвам е в едно хранене да не смесвам млечни с месо или яйца. Много важно е салатите да са големи, с неутрални зеленчуци, аз ситост постигам със салатата, режимната храна е в нормални количества, една пържола, едно филе риба или ако е по млака цяла, порция варива, при ВГХ порция спагети, две или три филии хляб, позволявала съм си и бял. Пици за съжаление без кашкавал, освен ако не е веган заместител. Супи да крем от картофи + всякакви неутрални зеленчуци, супа от месо но без картофи и фиде, може да си сложите морков, тиквичка, целина. По горе видях дискусия за бананите в плодов ден, правила съм такъв само на банани, над 8 бр. големи, страхотен резултат на другия ден.

# 343

Ето моята вечеря, обяда беше същото-
Калмари, чушки и салата за  1 ден

# 344
Дотук това, което аз не спазвам, е добавянето на един плод всеки ден за следобедна закуска. Усещам, че ми премалява, сякаш ще припадна, след като хапна 1 киви, се свестявам. Грешно-не грешно, слушам сигналите на тялото си.

Общи условия

Активация на акаунт