Филми, свързани с мюсюлманския свят - Тема 2

• 32 395
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря за разбора па държави. Много се радвам, че повечето са ирански, ще се опитам да видя повечето от тях. Както и Газа моя любов.
За филма аз помня, че ти го беше гледал, и се обсъждаше. Но в момента май не го дават по синемаксите, след празниците ще гледам пак тв.

# 181
Аз даже и не помня, че сме го обсъждали. Дават ли го по Синемаксите (НВО2)?

Не го открих в HBO сега, може да е свален, това копие от торентите имаше точно на HBO маркера. Той филмът си е немски, но сюжетната линия се върти около кюрда Баран,  правдив ми се видя филма.

# 182
СИНЕМАКС
2 януари
18:50 "Земя на радостта", драма, Пакистан, 2022; реж. Саим Садик, с Али Джунеджо, Расти Фарук, Алина Кан, Сарват Джилани, Сохаил Самеер, [15+]
01:50 "Скъпа, няма да повярваш", комедия - хорър, Казахстан, 2020; реж. Ернан Нургалиев, с Данияр Алшинов, Асел Калиева, Азамат Маркленов, Ерлан Примбетов, Дулига Акмолда, [18+]
3 януари
10:55 "Земя на радостта", драма, Пакистан, 2022; реж. Саим Садик, с Али Джунеджо, Расти Фарук, Алина Кан, Сарват Джилани, Сохаил Самеер, [15+]
22:45 "Анадолският леопард", криминален, Турция, 2021; реж. Емре Кайс, с Хатидже Аслан, Угур Полат, Езги Гьор, Еге Айдан, Ипек Тюрктан, [12+]
00:35 "Крайна зона", драма, Иран, 2021; реж. Барадия Ядегари, Ехсан Мирхосейни, с Сара Азралоу, Фариде Азади, Реза Бахарами, Али Хемати, Бахар Джаханара, [18+]
02:30 "Вера мечтае за море", драма, Косово, 2021; реж. Калтрина Красничи, с Теута Аждини Джегени, Алкета Силай, Рефет Абази, Астрит Кабаши, Арона Зибери, [12+]
5 януари
05:25 "Под смокиновите дървета", драма, Тунис, 2021; реж. Ериге Сехири, с Фиде Фдхили, Фетен Фдхили, Амени Фдхили, Самар Сифи, Лейла Ухеби, [12+]

СИНЕМАКС 2
31 декември
05:20 "Кино "Сабая"", драма, Израел, 2021; реж. Орит Фукс Ротем, с Дана Ивги, Джоанна Саид, Амал Муркус, Рут Ландау, Юлия Тагил, [12+]
1 януари
01:25 "Балада за бялата крава", драма, Иран, 2020; реж. Бехташ Санаеха и Мариам Могхадам, с Мариям Могхадам, Алиреза Санифар, Пурия Рахимисам, Авин Пуррауфи, Фарид Гобади, Лили Фархадпур, [12+]
2 януари
09:20 "Съвместен път", късометражна драма, Иран, 2022; реж. Негар Нагави, с Хади Ефтехарзаде, Радвин Зарейе, Фархад Есмаили, Фархад Агазаде, Ваджие Хаджи Агайе, [15+]
4 януари
10:40 "Харесвам живота", драма, Мароко, 2021; реж. Ал Хади Улад-Моханд, с Самир Гесми, Лубна Азабал, Саид Ал Алами, Джалал Куариоуа, Аюб Лайусифи, [12+]

FILMBOX ARTHOUSE
29 декември
15:55 Истинска усмивка- documentary, adventure, biography, family Spain, Morocco 2015
1 януари
16:10 Аиша - drama, short Morocco 2020
4 срещу 5 януари
04:10 Истинска усмивка - documentary, adventure, biography, family Spain, Morocco 2015
6 срещу 7 януари
03:40 Аиша - drama, short Morocco 2020

FILMBOX PLUS
4 януари
00:15 Бягство от Кандахар романтичен, трилър, военен Великобритания 2009

Последна редакция: чт, 28 дек 2023, 21:51 от diziler

# 183
В момента по Синемакс дават "Крайна зона" - персийски филм, изобщо не е лош. Ето и програма за 7-13 януари - загрявка за MENAR Grinning

СИНЕМАКС
8 януари
05:10 "Рехана", драма, Бангладеш, 2021; реж. Абдула Мохамад Саад, с Азмери Хаке Бадон, Афиа Джахин Джайма, Афиа Табасум Борно, Кази Сами Хасан, Сабери Алам, [12+]
07:00 "Снегът и мечката", драма, Турция, 2022; реж. Селчен Ергюн, с Мерве Диздар, Сайгин Сойсал, Еркан Бекташ, Асие Динчсой, Деря Пинар Ак, [12+]
19:35 "Загрижен гражданин", комедийна драма, Израел, 2022; реж. Идан Хагел, с Шломи Бертонов, Ариел Волф, Лена Фрайфелд, Урия Яблоновски, Илан Хазан, [15+]
9 януари
10:25 "Загрижен гражданин", комедийна драма, Израел, 2022; реж. Идан Хагел, с Шломи Бертонов, Ариел Волф, Лена Фрайфелд, Урия Яблоновски, Илан Хазан, [15+]
10 януари
12:50 "Под повърхността", драма, Косово, 2022; реж. Фисник Максвил, с Флорист Байгора, Луана Байрами, Луан Джаха, Арта Мучаж, Ирена Алиу, [15+]
17:30 "Добра майка", драма, Франция, копродукция 2021; реж. Хафсия Херзи, с Халима Бенхамед, Сабрина Бенхамед, Джауд Ханачи Херзи, Мурад Тахар Бусата, Малик Бушнаф, [12+]
11 януари
08:45 и 16.55 "Дни на суша", драма - трилър, Турция, 2022; реж. Емин Алпер, със Селахатин Пасали, Екин Коч, Ерол Бабаоглу, Ердем Сеночак, Селин Йенинджи, [15+]
19:05 "Автобиография", драма - трилър, Индонезия, 2022; реж. Макбул Мубарак, с Кевин Ардилова, Арсвенди Бенинг Свара, Юсуф Махардика, Лукман Сарди, Рукман Росади, [15+]
12 януари
10:20 "Автобиография", драма - трилър, Индонезия, 2022; реж. Макбул Мубарак, с Кевин Ардилова, Арсвенди Бенинг Свара, Юсуф Махардика, Лукман Сарди, Рукман Росади, [15+]
03:45 "Вера мечтае за море", драма, Косово, 2021; реж. Калтрина Красничи, с Теута Аждини Джегени, Алкета Силай, Рефет Абази, Астрит Кабаши, Арона Зибери, [12+]
13 януари
13:50 "Юни", драма, Индонезия, 2021; реж. Камила Андини, с Арауинда Кирана, Кевин Ардилова, Димас Адитя, Мариса Анита, Асмара Абигейл, [12+]

СИНЕМАКС 2
7 януари
07:00 и 19.55 "На път", драма, Иран, 2021; реж. Панах Панахи, с Хасан Маджуни, Пантеа Панахиха, Амин Симиар, Раян Сарлак, [12+]
08:35 и 18.30 "Калифорния", криминален, Италия, 2021;  с Хадиджа Джаафари, Икрам Джаафари, Марилена Амато, Фатима Рамуш, Симона Петрозино, [12+]
21:30 "Нулев юни", историческа драма, Израел, 2022; реж. Джейк Полтроу, с Ноам Овадия, Цахи Град, Йоав Леви, Том Хаги, Джой Ригер, [12+]
8 януари
13:05 "Нулев юни", историческа драма, Израел, 2022; реж. Джейк Полтроу, с Ноам Овадия, Цахи Град, Йоав Леви, Том Хаги, Джой Ригер, [12+]
9 януари
15:05 и 03.05 "Плувецът", романтична драма, Израел, 2021; реж. Адам Калдерон, с Омер Перелман Стрикс, Асаф Джонас, Надя Кучер, Айгал Резник, Авив Карми, [15+]
10 януари
14:35 "Без нея", драма - мистерия, Иран, 2022; реж. Ариан Вазирдафтари, с Танназ Табатабаей, Сабер Абар, Шади Карамруди, Реза Давуднеджад, Маеде Тахмасеби, [12+]

FILMBOX PLUS
12 срещу 13 януари
03:00 Бягство от Кандахар романтичен, трилър, военен Великобритания 2009

FILMBOX ARTHOUSE
7 януари
07:35 True Smile -  documentary, adventure, biography, family Spain, Morocco 2015
9 срещу 10 януари
03:50 Stuck - drama, comedy Turkey 2015
10 януари
19:30 Iron Island - drama Iran 2005
22:30 Aicha - drama, short Morocco 2020
13 януари
15:45 Iron Island - drama Iran 2005

Последна редакция: чт, 04 яну 2024, 01:19 от diziler

# 184
  • с трима мъже :)
За много години, момичета и момчета!

Ех, аз съм ви изпуснала, хора Simple Smile
Нова тема... 13 страници изписани. А влязох да питам за Менар кога започва и къде да си купя билети или както се казваше там ... Зарекох се тая година да гледам и аз с вас, да видим Simple Smile

# 185
Направихте ли някакви абонаменти?

Филмите, включени във онлайн фестивала Sofia MENAR 2024, са:

Недоволни
Пакистанска гълъбица
В Кабадио времето тече на бос крак
Искам да съм различен: Метъл в Таджикистан
Двойно или нищо
Рокерката от пустинята
Любов под носа
Парвин
Ново начало
Село без деца
С мирис на пелин
Инстинкт
Амука
Един ден в Етиопия
Транс-формация
Животът за мен
Рома Истанбул
През Памир към Каракорум
Петото слънце
Клуб „Нублу”
Места на душата
Опасно бреме
Иракска мелодия
Сбогом, Шмит
Късометражна програма 1
Късометражна програма 2
ФИЛМ ИЗНЕНАДА 1 - Див лук (НАЛИЧЕН ОТ 19:00 НА 12.01 ДО 18:59 НА 13.01)
ФИЛМ ИЗНЕНАДА 2 - Истории за маса (НАЛИЧЕН ОТ 12:00 НА 13.01 ДО 11:59 НА 14.01)
ФИЛМ ИЗНЕНАДА 3 - Лято в Буджад (НАЛИЧЕН ОТ 12:00 НА 13.01 ДО 11:59 НА 14.01)
ФИЛМ ИЗНЕНАДА 4 - Моля, потвърдете! (НАЛИЧЕН ОТ 12:00 НА 14.01 ДО 11:59 НА 15.01)
ФИЛМ ИЗНЕНАДА 5 - ........(комедия)

Жалко, че филмите от Дойче Менар липсват.  А и още някои, които си набелязах...

Последна редакция: ср, 10 яну 2024, 23:24 от diziler

# 186
Аз не, ще гледам само на кино 😍
А филм изненада звучи като онези кутии с козметика, които поръчваш и вътре само боклуци. 😅 Не обичам изненади аз.

Напоследък не съм гледала изобщо и Синемакс, само yali capkini 😆 си гледам и отвреме на време хвърлям по едно око на Фауда по бтв екшън, въпреки дублажа, но за да се включвам в темата.

# 187
Ама вече обявиха, кои са филмите - изненада. В края на предния ми коментар са. Тоест (поне аз така мисля), за да изчистят въпроса с авторските права, кои стават за кино, кои за онлайн..: явно са искали да увеличат списъка с 26 филма, да станат 31, абонаментът е 50 лв.  Последните 5 филма ще са на платформата 24 часа на конкретни дати.
Аз се абонирах за 10 филма онлайн и още няколко ще гледам на кино, това е. 6 от филмите, които искам да гледам, ги няма онлайн, което е тъпо.
Благодарение на пандемията изобщо се появи опцията да гледаме нещо онлайн. Така че … да сме благодарни Wink

# 188
Аз съм малко разочарована тази година, с тези филми "изненади" отначало бях разбрала, че уж ще са налични за гледане само ако се купи пълния пакет и ще ги обяват след почването на фестивала, аз съм се объркала, но и в нетера не им бе много ясна комуникацията. А и трябва да се гледат ударно, заради краткия период в идващия уикенд, когато ще са активни. Отделно част от набелязаните ми филми ще са само на кино, явно заради авторските права, а и все пак си е кино фестивал, но каквото такова, наистина все пак добре че благодарение пандемията се наложи феста да го има и в онлайн вариант.

Вие набелязахте ли какво ще гледате на кино? Мен ми се искаше поне да видя Газа Моя Любов, но май ще е една прожекция и сигурно вече няма билети. Много се надявах да пуснат и Дъщерите на Абдулрахман и за онлайн гледане, но явно и те са само за кино. От Дойче МЕНАР също има интересни заглавия.

# 189
  • с трима мъже :)
https://kinoto.bg/bg/articles/novini-i-sabitiya/festivalat-sofia … tartira-s-usmivka

Замислям се да ги гледам тоя път на кино. ОЩе не зная.

# 190
Така, петият филм-изненада, който не го писах в предния коментар (защото още не беше ясен) е "Всички пътища водят към Рим".
Вече може да се гледат филмите, отключиха ги в полунощ.
Хубавото е, че тези "филми-изненада" са и за другите пакети, не само за максималния от 50 лв, така че аз ще гледам два от тях.   Те се отключват на конкретни дати само за 24 часа, явно става въпрос за авторски права, не знам.
А този пакет за 50 лв вече пише, че е за 26 филма, не за 31, както в началото Wink То е точно заради въпросните филми-изненади Wink

# 191
"Опасен език" е нещо ужасно, не препоръчвам.
Скрит текст:
Само кръв, морги, трупове, мизерна болница... На десетата минута даваха как разстрелват куче. Тази гледка, как кучето лежи в локва кръв сега ще ми стои цял ден в главата, а и през нощта след това. Трябва да предупреждават още в началото, ако ще има сензитивни сцени.

Иначе май първо трябва да се видят първо финалните надписи, за да се гледа с разбиране и защо се случват тези сцени: Индийските имигранти в новосформирания Пакистан през 1947 г. са урду общество, заради майчиния им език. От 1992 до 1994 хиляди носители на урду са избивани, само защото са имигранти. Филмът се посвещава на всички дискриминирани заради раса, цвят на кожата, религия или език, различни от официалните.

Последна редакция: пт, 12 яну 2024, 10:44 от diziler

# 192
Привет, аз го започнах филмовия маратон. Давам отзив за  "Див Лук", защото ще е наличен за кратко, тоест трябва да се  гледа днес или утре до вечерта. Хубава кинематография, много свежи цветове, децата, които играят Саня и Джебар са много сладки, има и символика във филма, така че може да му се отдели внимание, а и рядко знаете ни попадат филми за гледане от Централна Азия.

"Пакистанска Гълъбица" и "Опасно Бреме" от иранските заглавия ми бяха да кажем добре, без да са нещо изключително. Залагат на хубава кинематография и актьорска игра. Драми са, но лично на мен не ми бяха прекалено тежки.

diziler, "Опасен Език" от програмата на МЕНАР ли е? Не го забелязах сред предложенията?

Последна редакция: сб, 13 яну 2024, 09:08 от AniSim

# 193
  • София
Аз го почнах тази сутрин, но не знам ще успея ли до 19.00 часа да го изгледам. И сега не съм сигурна колко точно време имам да го догледам. До обявения часови прозорец за този филм или стандартно като за другите 48 часа от започването?

# 194
И аз не съм сигурна, затова го почнах снощи и го догледах тази сутрин, доста ни забъркаха с тези филми изненади тази година. Сега почвам мароканския "Лято в Буджад", да видим как ще е той.

Общи условия

Активация на акаунт