Всичко за всички марки гел лакове - тема 46

• 28 934
  • 702
  •   1
Отговори
# 525
Освен лаковете изброени от Мелина_3 (ако въпросът всъщност е и/за китайчета), Lilycute мисля, че си заслужават също!

Мацки,кажете какви бюджетни цветни лакове да потърся,че днес се изнервих с Кларесата! Бялото им е ужасно! Ако сложа тънък слой,не покрива. Ако сложа дебел-набръчква се. Стои не черти,разтича се.. абе ужасен ужас! Аз с Елит99 съм се лакирала без проблем,за по 1-2 лв от Алито,с това днес си скъсах нервите. Искам да си купя 10-ина цветни,но читави. Кодитата ми харесват,но ми идват малко солени. Дайте идея?

# 526
Ако става дума за бяло и аз съм отворена за предложения, понеже последното ми бяло е на блускай и е много непокривно. Рядко ползвам чисто бяло, но за основи и декокорации ми трябва, а пък наличното е разтичащо се и непокривно. Мислех с клареста да пробвам, но се разколебах.

# 527
Бялото на Коди е много хубаво.
Иначе за други цветни бюджетни лакове препоръчвам Hi Hybrid.

# 528
  • София
Момичета, лампата изобщо не ми загрява пръстите. Не се усеща топлина . Като ходя на маникюр , толкова ми гори, че не издържам и ги вадя. Как да разбера дали работи добре?

# 529
И в друг сайт има много промоции на цветни бази на коди. Но са със срок до юни някъде и се отказах. А някой ако има каучукова основа milki на коди. Може ли да даде мнение. Как стои ако искам да я ползвам като цвят. И лесно ли се изравнява.

# 530
  • Варна
Чудно си е милкито Heart Напоследък почти не стигам до цветните лакове от една сюрия потали и цветни бази. Умирам си от кеф да се лакирам само с тях. Милкито май три пъти подред го носих с различни стикери и вграден брокат. Комфортно е за работа,лесно се изравнява.

# 531
Момичета, които имате макароните на Коди, може ли да снимате? По-конкретно ме интересува Mint, Bubble Gum и Blue Sky. Или поне да споделедите съвпадат ли цветове от картинката с реалните цветове?

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 23:29 от Regalia43

# 532
Съвпадат, да, поне тези три, които аз имам. Коди бяха пуснали и снимки на мостри.

# 533
Момичета, лампата изобщо не ми загрява пръстите. Не се усеща топлина . Като ходя на маникюр , толкова ми гори, че не издържам и ги вадя. Как да разбера дали работи добре?
Паренето идва от процесът на частиците(фотоинициаторите) в гел лаковете, които се полимеризират и отделят топлина.Обикновено пари, ако са изтънени ноктите и има повече материал. Не е задължително да са изтънени ноктите, понякога е от самия материал и то най-вече при дебели слоеве.Води се, че гелът пари повече, но съм забелязала каучуците на Клареса също парят при укрепване. Една прителка каза, че гелът с който я шправя не и пари за разлика от пътите когато е ходила при маникюристки. Някои лампи имат програма за постепенно нагряване, аз лично вадя за няколко секунди и пак пъхам в лампата, защото не ми се занимава 99 сек да се пека. При някои по-чувствителни хора пари повече т.е. не зависи само от силна лампа, материал, препилване, а и фактор на човешкия организъм. Примерно майка ми sunX и гори, а на мен не ми прави проблем, докато в sunone или старата ccffl няма проблеми. Но определено, ако ти гори или вадиш ръката за малко, за да спре паренето, иначе можеш да си изгориш ноктите и да си нахвредиш(онихолизиз да речем) илли ползваш програмата за постепенно нагряване, ако имаш такава. Каква ти е лампата?
 За да провериш как изпича можеш да направиш теста със станниола. Взимаш прозрачно станиолче(от цигари да рречем) и слагаш лак така както би лакирала на себе си като дебелина и печеш колкото по принцип си печеш и после проверяваш от долу дали е изпчечено или мокро.

Последна редакция: ср, 01 мар 2023, 11:00 от karmilla

# 534
  • София
Благодаря! Лампата е SUNX5 max

# 535
По презумпция тази лампа е силна и не би трябвало да имаш грижа с изпичането, като изключим някои проблемни по-пигментирани цветове на клареса, от които съфорумки се оплакаха, но в този случай е от самия лак, а не от лампата.

# 536
Здравейте, чета ви от доста време и мисля и аз да се оборудвам, и да си правя гел лак вкъщи.
Имам малко бебе обаче и се притеснявам дали ще се справям достатъчно добре, и да не би нещо да не направя като хората и тя да получи някаква алергия или нещо такова.
Та, за какво друго трябва да внимавам, освен за не добре изпечен лак? Май няма друго, доколкото съм чела.

# 537
Взеимис си хубава база и топ, даже и цветни лакове, ако си начинаеща е по-добре да не са китайчета. Освен за неизпечен лак трябва да внимаваш да не попада лак върхъ кожата, да няма допир, не го пипаш, не го триеш с гол нокът или с лакиран както сме свикнали с обикновения лак(обира се с ибутвач или четка натопена в спирт/ацетон). Като оправяш кожи да няма отворени рани, които да имат допир с гел лак и съответно лакът да има директен допир към плът и пр. Не е хубаво да се наводняват кожи и кутикули(тоест да се омацват) води пак до аергия и бързо надигане. За начинаещи даже е по-добре малко по-далеч да лакират, докато свикнат, а не максимално близко и да се намажат.
Взимаш си една хубава лампа(sunone,sunx, sun x 5 max или Plus  са от по-бюджетните), хубава база, топ и един-два цвята и се лакираш. Ако искаш да вземеш комплект на семилак комплектът с по-голямата лампа или от елена арт нейлс комплект. От повечето други сайтове с китайски лакове, обикновено всичко е за боклука и са пари на вятъра, даже читава лампа не ти дват. Имаше съфорумка с лампа със само 6 светодиода и се чудеше, защо се отлеял лака, е те трябва да са поне 30. За база и топ тук от най-ползваните са Коди. Аз ползвам за тънка подложка ултра базата на клаареса, а каучуци имам всякави. Може базата и топа да са ти една марка, а цветовете друга. Ако взимаш цветна база задължително втриваш тънък слой безцветна преди нея - за по-добра спойка и да няма директен пигмент върху нокът. За сега това се сещам, надявам се да не изпускамм нещо, ако нещо не съм споменала нека още някоя да се включи Simple Smile
Става дума за тези комплекти:
https://makeup.bg/product/713220/
https://elenaartnails.com/store/komplekt-gel-lak-vk-schi/
направи ми впечатление и в дватаа комплекта не виждам бонд, поправете ме ако греша, аз си ползвам и той помага за по-добро задържане на покритието. Вземи си за всеки случай - в мейкъп има много на добри цени. Аз имам на клареса и сега взех на Palu,безкислинни са и двата. На много дами им дъжии само с обезмасляване, но ако започне надигане, освен ако не е от грешна техника,  не ползваш бонд се добавя към протокола, защото и това е причина.

Последна редакция: ср, 01 мар 2023, 14:44 от karmilla

# 538
Sun max 5 имам и аз, но и при мен НЕ пари. И то изобщо. За мен тя изобщо не е силна. Даже честно казано, мислех да купувам х 11, но някой беше писал, че и тя не е много силна. Не мисля, че проблемът е в лаковете, защото част от тях са ми от официалния сайт на Коди, а по-голямата част са от Украйна kodi.pro.  По-скоро следващ път ако ми се дават 230 лв  ще взема на Коди, за да е създадена специално за лаковете им. Със сигурност, лампата за 230 лв ще е по-добра от тази за 35 лв. Но все пак всеки се простира според възможностите си. Има и една тяхна за 100 лв, която съм загледала, но за сега ще пропусна. Поне известно време да изкарам с тази и без това диодите сигурно ще започнат да горят скоро.

# 539
  • София
Karmilla как точно ползваш Ултрабонд? Само за него се обърквам от всичко прочетено.

А кога бършете лепкавия слой? След всяко нанасяне ли? И нали със спирт?
База на Коди ползвам, една цветна и една каучукова. Цвят на Коди. И Топ на Коди.

Общи условия

Активация на акаунт