Всичко за всички марки гел лакове - тема 46

• 28 925
  • 702
  •   1
Отговори
# 540
Обезмаслявш със спирт/дехидратор, нокътната плочкка става бяла, после бонд и става лепкава, чакаш го 30-60 сек на въздух, остава си лепкаво, и срагаш база. Някои слагат само към свободен край, аз ки мажа цял нокът.

# 541
Като заговорихте, сега попаднах на едно видео на ЕленаАрт, където говори, че първо чисти плочката с “големия” nail fresher (обезмаслител), а след това с “малкия” nail fresher (дехидратор) и чак след това с ултрабонд. Аз досега само големия фрешър, демек обезмаслител и след това с ултра бонда минавам, та се замислих да не би да го правя грешно?

# 542
  • София
Обезмаслявш със спирт/дехидратор, нокътната плочкка става бяла, после бонд и става лепкава, чакаш го 30-60 сек на въздух, остава си лепкаво, и срагаш база. Някои слагат само към свободен край, аз ки мажа цял нокът.

А ако ползвам първо топлак в средата/ за по- лесно сваляне/ ултрабонд да сложа само по краищата , където не съм сложила топлак, така ли? Нещо като рамка?
Значи дехидрататор, топлак в средата, чакам да изсъхне без печене, ултрабонд по краищата, чакам да изсъхне без печене, после база и пека?
И на всяко печене ли забърсвам с памук със спирт?

# 543
Опит за шевица.

# 544
Пипенце много е яка шефицата! Heart 

И аз слагам nail fresher, после бонд и след 30тина секунди слагам база и натам продължавам с цветен лак или цветна база, топ лак. Не бърша слоеве, топа ми е без лепкав слой.

# 545
Ако правиш каре, само по свободен край съм чела. Аз лично забърсвам само топ лака, ако е с лепкав. В редки случаи бърша, ако ще декорирам и изисква. Или ако съм пилила или хванала власинки, за да изчистя, което е рядко.
Pipence, срахотно е просто Heart Eyes поклон пред такива умения за рисуване!

Последна редакция: ср, 01 мар 2023, 16:55 от karmilla

# 546
Безкрайно благодаря!
Ще пиша пак ако ми се получат нещата. Или ако не ми се получат.
Взеимис си хубава база и топ, даже и цветни лакове, ако си начинаеща е по-добре да не са китайчета. Освен за неизпечен лак трябва да внимаваш да не попада лак върхъ кожата, да няма допир, не го пипаш, не го триеш с гол нокът или с лакиран както сме свикнали с обикновения лак(обира се с ибутвач или четка натопена в спирт/ацетон). Като оправяш кожи да няма отворени рани, които да имат допир с гел лак и съответно лакът да има директен допир към плът и пр. Не е хубаво да се наводняват кожи и кутикули(тоест да се омацват) води пак до аергия и бързо надигане. За начинаещи даже е по-добре малко по-далеч да лакират, докато свикнат, а не максимално близко и да се намажат.
Взимаш си една хубава лампа(sunone,sunx, sun x 5 max или Plus  са от по-бюджетните), хубава база, топ и един-два цвята и се лакираш. Ако искаш да вземеш комплект на семилак комплектът с по-голямата лампа или от елена арт нейлс комплект. От повечето други сайтове с китайски лакове, обикновено всичко е за боклука и са пари на вятъра, даже читава лампа не ти дват. Имаше съфорумка с лампа със само 6 светодиода и се чудеше, защо се отлеял лака, е те трябва да са поне 30. За база и топ тук от най-ползваните са Коди. Аз ползвам за тънка подложка ултра базата на клаареса, а каучуци имам всякави. Може базата и топа да са ти една марка, а цветовете друга. Ако взимаш цветна база задължително втриваш тънък слой безцветна преди нея - за по-добра спойка и да няма директен пигмент върху нокът. За сега това се сещам, надявам се да не изпускамм нещо, ако нещо не съм споменала нека още някоя да се включи Simple Smile
Става дума за тези комплекти:
https://makeup.bg/product/713220/
https://elenaartnails.com/store/komplekt-gel-lak-vk-schi/
направи ми впечатление и в дватаа комплекта не виждам бонд, поправете ме ако греша, аз си ползвам и той помага за по-добро задържане на покритието. Вземи си за всеки случай - в мейкъп има много на добри цени. Аз имам на клареса и сега взех на Palu,безкислинни са и двата. На много дами им дъжии само с обезмасляване, но ако започне надигане, освен ако не е от грешна техника,  не ползваш бонд се добавя към протокола, защото и това е причина.

# 547
  • София
Значи, ако пека лака и има лепкав слой, мога без да го бърша да нанеса втори слой лак и пак пека? И после топ отгоре и пека и само накрая мога да забърша???

# 548
Значи, ако пека лака и има лепкав слой, мога без да го бърша да нанеса втори слой лак и пак пека? И после топ отгоре и пека и само накрая мога да забърша???
Да, само накрая може да се обърше лепкавия слой на топ лака. Но трябва да си прецизна на предните слоеве - да не ги лепнеш някъде, защото много лесно се полепват шушки.
Pipence, страхотен маникюр! Simple Smile

# 549
Аз на десети ден си махнах лака и направих нов:

Дясната ръка не ми харесват, защото я омазах, а палецът е яко наводнен. Вие как премахвате отливането - аз се опитвах с метален инструмент, но още повече се замаза към кожата и накрая се изнервих. Зарязах го така, но с лявата ръка наистина ми е много трудно. Има ли някакви хитрини, че да се получава добре, аз сякаш не мога да се координирам.
Pipence, уникален маникюр!! Форма, лакиране, рисунка - всичко. Последният на esmeralda също беше уау. Дай Боже всички да се научим като вас 😁

# 550
Аз лично, ако се разтече много и не мога да обера с дървена пръчка, махам директно целия слой лак/база с напоена в обезмаслител кърпичка и нанасям наново.
Между дрогото, приятелка ме светна, че в Shein продават джунджурии за маникюр, цените са по-ниски от Алито и продуктите пристигат за около 2 седмици със Спиди. Обаче има изискване за минимум 9 евро, за да има безплатна доставка.

Pipence, декорацията е топ. Точно щях да питам дали някой няма да покаже мартенски или патриотичен маникюр.

Последна редакция: ср, 01 мар 2023, 18:47 от esmeralda23

# 551
Pipence, брутален маникюр! Браво!

# 552
Много ми хареса  шевицата🤩.
Провах едни цветчета, за пролетно настроение,ама нещо не ми хареса и ги търпях две седмици.

Поръчах от hi hybrid два цвята и не успях да реша с кой да се лакирам,та сложих и двата. Близки нюанси са и много ми харесват.

# 553
Честита баба Марта!
Pipence много е яко това с шевицата браво!

# 554
Днес навъртях пословично време и то за калпав маникюр. Утре пътувам и  реших да рисувам, 100 часа рисувах, за да не ми хареса. Свалих декорацията и за пръв път от много време си закачих с фрезата да сналяне кожи. Сложих едни летни цигании и пернах накрая едни стикери, че уж на топло място ще съм. На всичкото отгоре реших, че е подходящо баш днес да вадя калпавати ми клареса 17, която е като сопол и тъпо и упорито да я ползвам. Що ли не се направих по база, ма пусти мераци. Като се върна гивотфи здраве ще го сменя. Тюркоазът е semilac jungle if joy, лиловото е lollipop 5 клареса, каучук 17 клареса и стикеритехми от али, които поне са хубави.

И хрез телефона не ми дава да си обърна снимките. През компютър ми дава, а през телефон не. Вие имате ли подобен проблем?

Последна редакция: ср, 01 мар 2023, 22:12 от karmilla

Общи условия

Активация на акаунт