Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да спра кърменето от гърдата?
Как мога да помогна на бебето си, което отказва да пие от шише и не спи добре?
Как да улесня преминаването от кърмене към хранене с шише?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да спра кърменето от гърдата?
Прекратяването на кърменето може да бъде предизвикателство, особено ако бебето не приема шише. Важно е да осигурите алтернативен начин на хранене, като например изцеждане и хранене от шише. Постепенното намаляване на кърменето и предлагане на шише на редовни интервали може да помогне. Важно е да се консултирате с педиатър или консултант по кърмене за съвет и подкрепа.
-
Как мога да помогна на бебето си, което отказва да пие от шише и не спи добре?
Ако бебето ви отказва да пие от шише, опитайте различни видове биберони или накрайници. Уверете се, че то получава достатъчно време за сън и установете успокояващ ритуал преди всяка дрямка. Постепенно привикване към нови асоциации за сън може да помогне. Ако бебето ви има проблеми със съня, консултирайте се с педиатър или специалист по съня.
-
Как да улесня преминаването от кърмене към хранене с шише?
Преминаването от кърмене към хранене с шише може да бъде предизвикателство. Важно е да предлагате шишето на редовни интервали в спокойна и удобна среда. Постепенното намаляване на кърменето и установяването на нови рутинни процедури за хранене може да помогне. Препоръчително е да се консултирате с педиатър или консултант по кърмене за подходящи стратегии и техники.
-
Как да подобря съня на бебето?
Мъчно ми е за голямото дете. Няма да ме обича! 
Примирила съм се. Утре съм на зъболекар, отлаган три месеца и не знам как ще се оправят…
Сега като се роди бебето в края на септември ходих поне 10 пъти на зъболекар ноември и декември. Чакаше ме мен и не е яла нищо, докато се върна