Отслабване за студенти

• 4 234
  • 47
  •   1
Отговори
# 15
  • в сърцата на децата <3
Физиката и биологията са науки. При това коренно различни от математиката Simple Smile И тъй като и двамата не сме лекари, нека все пак си подплатим тезите с малко истинска медицина:
https://youtu.be/9k23IUb7Jf8

# 16
Не го знам този доктор. Нека пробва твоите неща и ако е доволна супер. Ако не е, моето мнениет, което смятам, че е и научно - трябва калориен дефицит.

Но реално твоето предложение е да ходи пеш. Еми супер. Ама ако след това ходене пеш набие една пица доминос, айде да видим как се свалят 10 кила.

# 17
  • в сърцата на децата <3
Хубаво де, наистина ли четеш избирателно? Няма да се самоцитирам, но върни 2-3 мои коментара назад и виж какво точно съм препоръчала.

Между другото гладуването (калорийният дефицит) е първа стъпка към хранителните разстройства. Това е опасно и много често срещано, за съжаление. Моята препоръка беше да се храни адекватно с месо, салата и по някой плод за десерт, без да брои калории, пък екселски таблици и пр. С кое от изброеното можеш да преяждаш периодично до степен да качиш?! С месо? Хубаво първия ден ще си гладен, ще изядеш половин пиле. Или едно цяло. Голяма работа. След седмица лептиновата чувствителност ще се е завърнала и няма да ядеш по едно пиле на обяд, а по половин. Или по четвърт. Движението ще гори каквото може. А в Търново посоките са нагоре, надолу и по стълбите. Аз лично такъв стегнат задник, какъвто имах от ония стълби, във фитнес не мога да постигна.

А д-р Фънг е разкошен лекар и е написал доста прилично количество книги, с които е помогнал на стотици хиляди. Без преувеличаване. Стига темата да ти е интересна - може да прегледаш и видеата му за интервалния фаст.

# 18
Пробвай да се храниш до три и си давай почивка от храна 16 часа , няма как да не свалиш . Опитай за седмица . Някакъв спорт или упражнения за проблемните зони .

# 19
Между другото гладуването (калорийният дефицит) е първа стъпка към хранителните разстройства. Това е опасно и много често срещано, за съжаление. Моята препоръка беше да се храни адекватно с месо, салата и по някой плод за десерт, без да брои калории, пък екселски таблици и пр. С кое от изброеното можеш да преяждаш периодично до степен да качиш?! С месо? Хубаво първия ден ще си гладен, ще изядеш половин пиле. Или едно цяло. Голяма работа. След седмица лептиновата чувствителност ще се е завърнала и няма да ядеш по едно пиле на обяд, а по половин. Или по четвърт. Движението ще гори каквото може. А в Търново посоките са нагоре, надолу и по стълбите. Аз лично такъв стегнат задник, какъвто имах от ония стълби, във фитнес не мога да постигна.

Бъркаш гладуване с калориен дефицит. Може да си на 150 калории дефицит и не вярвам да изпитваш глад. Но ще отслабваш. И което е най-добре ще е поетапно. Това да си на 150 калории дефицит не знам как може да е първа стъпка към каквото и да е разстройство. Аз давам конкретика - тракване на калории и дефицит - с броене на конкретни параметри. А ти даваш общи категории, които нищо не значат. Какво значи адекватно. Аз мога ей сега без да преям да изям една свинска пържола от по мазните - 200 грама по 300 калории = 600, плюс една салата в която ще сложа 20 грама зехтин и 80 грама сирене. Отидохме към 1000 калории, без изобщо да се чувствам преял, но ще съм изял брутално много калории. И ще спазя всичките ти инструкции - защото са общи и неконкретни. Като повторя същото упражнение и на вечеря, даже няма да ми мигне около да си взема и 40 грама шоколад - щото видиш ли съм бил изряден с месото и салатите. И бам 2500 калории. На нейните кила - ще отслабне точно никога.

# 20
Това физиологията и биохимията са сложни неща. Както и да е.
Първо трябва да се установи причината за качването на кг. - не е само до калории, може да е излишък на вода, натрупване на мускулна маса и др. Трябва да се видят ако има предразположения, какви са структурата на кости и тяло.
Да речем че качването е само от забързания режим, стреса и някои траш храни в случая. Някои от съветите по-горе принципно са добри.
Въпроса е че момичето трябва да намери най-добрия режим за себе си конкретно, а не да следва сляпо разните диети и спорт.

# 21
Спираш въглехидратите - сладко, тестено, ориз, картофи и тн. Плодовете също са въглехидрати така, че внимавай и с тях. Ядеш месо /пил. филе и риба/ и млечни - варени яйца, кашкавал, сирене, мляко и тн. Предложението за приложението MyFitnessPal е много добро. Ползвам го от години, за да си поддържам форма. Обаче 1700 ккал са много. Намали до 1000-1200 макс. Като смъкнеш, колкото искаш, гледаш да са до 1500 макс. Аз цял живот съм до 1500 ккал за поддържане, нищо ми няма /165 на около 50-52 кг/. Значи за ръст 161, трябва да смъкнеш до към 47-48 кг. Тренираш в домашни условия с тежести, има клипчета в ютуб. Аз си направих тежести с торби с пясък точно като студентка заради липса на финанси и вече 15 години си ги ползвам.  Забрави кардиото, с него не се отслабва. Отслабва се с тежести и упражнения на принципа HIIT. Прочети по темата.

# 22
1000 калории са малко. Калориен дефицит не значи да си отреже 1/3 от калориите за деня.
Авторке, има калкулатори в нета, в които си вписваш височина, килограми, активност и години. Там ти смята приблизително колко калории да приемаш дневно.

# 23
Е малко са, да, ама то без глад 20 кила няма да смъкне. И да, не е справедливо някои да се тъпчат с баници и да са слаби, а други да лепят само докато гледат,ама такъв е живота. Аз съм от вторите. Имаш избор, да влезеш във форма и да я поддържаш с режим и упражнения цял живот или да си дебела. Избора е твой.

# 24
1000-1200 са малко за 22 годишна (активна) студентка. Ще си мисли само за храна.
1500 макс и редовно ходене, ако не може да тренира. И без бързане да се отслабва, постепенно с малки стъпки. Добре ще бъде да наблегне на протеините. Тук-там варено яйце винаги ще мине, отколкото да хрупа само краставици и плодове.
Тя не се появи да поясни, може мотивацията да е спаднала.

# 25
Здравейте, отново. Напротив pepa57 как разбра, че мотивацията ми е спаднала? Даже напротив. Вманиачила съм се за това отслабване, просто нямах възможност да проверявам форума. Обяснила съм проблема си подробно, какво още те интересува, за да поясня?

Иначе тук исках да наблегна на това, че почти цял ден съм на едно и също място и за лекции, и за стаж. Ясно ми е какво трябва да ям и какво да не ям като за отслабване, но в такава среда и то на крак е ужасно трудно. Нито си представям да разнасям парчета месо, нито яйца в университета. Да, в общежитието ще се опитвам вече да се храня по този начин, но в университета е проблемът.

Що се отнася за калориите Sherilyn според такъв калкулатор трябва да приемам около 1700 kcal на ден. Може и да е много, защото килограмите са ми доста. Изтеглила съм си Калориен Калкулатор, където отчитам какво ям, настроила съм го за 1414 калории на ден за отслабване -0,25 кг на седмица. И все пак си мисля, че може би трябва да съм на по-малко калории и от това. Нищо, че онзи ден бях на 1000 и само мислех за храна.

Все пак там не виждам как да се размина без 1 малък сандвич (който дори да го разделя на два пъти между лекциите). Хрупането на зеленчуци, месо и яйца по коридарите ми се струва невъзможно. Поне да виждах и някой друг да го прави, нямаше да се чувствам така.

Смятам да последвам съвета на snow_angel до университета имаме горичка/парк, просто трябва да се постарая да се движа повече там.

# 26
Как ще е 1700 - я си дай всички параметри - височина, тегло, желано тегло, възраст да ги сетна в моя фитнеспал и ще ти кажа колко калории казва. Но да знаеш под 1700 ще да са. Не си сетвай много активна - сетни минимална активност - щото реално това трябва да сетнеш в приложението каквато и да ти е активността. А и друго - не си траквай спорта - че тогава приложението ти дава бонус калории и то отиде.

ПС : сега ти ги видях и ги въведох в моето приложение - верно показва 1733 калории. Еми пробвай на толкоз, ако става - продължавай. Ако не - намалявай.

# 27
Ядеш преди лекции и след лекции. За там си носиш един банан/мандарини/киви/портокал/ябълка. Пиеш кафе, пушиш /ако пушиш/ и пиеш вода, това залъгва глада. Въпросът е да свикнеш със стържещия стомах първата седмица, после привикваш и не го усещаш. Мисли така - щом съм гладна и ми стърже, значи отслабвам. И други съвети мога да дам за.подтискане на желанието за храна, ама не знам д ане ме анатемосат у форума.

# 28
гладът е много вреден, но без калориен дефицит ме съмнява да стане. в крайна сметка всички знаем къде се прави плосък корем /в кухнята/. малко, не е нужно да е драстично. махането на вредната храна вероятно ще е достатъчно.

# 29
  • варна
Сутрин 1 вафла(протеиново барче)
Обяд 1 п. солети(детски , те са по- безсолни)
След обяд 1 вафла(протеиново барче)
Или си разделяш 100 гр ядки на 3 порции вместо вафли и солети.
Вечеря 2 домата 1 краставица 1 чушка 1 връзка магданоз( без сол и без зехтин)плюс 100 гр сирене плюс 100 пилешко( пуешко или риба)без колбаси -чисто месо да бъде!
И не мисли какво да я ядеш, а как да НЕ ядеш!
Това са 1250 калории и никой няма да те гледа с изненада какво ядеш .
Ако се придържаш стриктно към това хранене , за месец ще отслабнеш 5 кг.Но! Освен разрешеното нямаш право дори на 1 бонбон!!!Ако нарушиш , сърди се на себе си и не искай помощ!
Едва ли е най - здравословната или най- добрата диета, но предвид желанието ти колегите да не те гледат странно, тази диета не е тежка,а и  мозъка ти ще се храни и няма да оглупяваш от глад.Не коства и много средства.
Аз лично предпочитам НВ хранене .

Общи условия

Активация на акаунт