Вярвам в чудеса, че скоро ще се сбъдне нашата мечта ! ~бебеправене 411~

• 28 958
  • 760
  •   1
Отговори
# 210
Оооох, момичета, при мен "турския сериал" продължава. Та решихме (по-скоро аз реших)  да повторя изследването за ТСХ, но в Бодимед, защото бях убедена, че новата лаб има грешка и.........изненада : ТСХ - 4, 2 !!! Коренна разлика с 7.94 , което ми беше измерено в тъпата Синево предния ден!!! (Сега няма как от 8 да стане 4 за един ден) .Честно ви казвам, откачих. Много ми харесва инвитро центъра, обаче ако ще ми пускат грешни хормони, няма да се разберем. Ще си ги пускам в Бодимед. Та, показах ТСХ на ендо-то (ТАТ и МАТ са нормални), казах й че съм имала АЛЕРГИЯ от Еутрокс и тя ми изписа Л-тироксин!!! Не по врат, а по шия. Ама викам, нали това активното в-во е левотироксин натрий. Ааа, нищо, то това е на друг производител. Пия го днес и няколко часа по-късно с жестока алергия и ОБРИВИ по лицето, главата, шията, ръцете, торса. Побърках се, пих Зиртек, мазах се с един охлаждащ гел Писах й на тази, че имам алергия и от Л-тироксина, тя ми го замени с Акутирокс. Викам, добре де, Акутирокс е течен, ама ако пак има левотироксин не правим ли отново същото. Тя вика, а ми то може към помощните в=ва да си алергична...........Та, в понеделник ще почвам Акутирокс и ако и от него се обрина ще им таковам таковата и на докторите, и на инвитрото, и на ЗЕТ-а, и на всичко. Толкова ли са зле, че няма един заместител, който да ми дадат. Ако някоя от вас е пила някакъв турски заместител (ще питам и в групите за инвитро в Турция), моля ви, просто не знам вече на кой да разчитам. Трябва да го смъкна това ТСХ, иначе няма ЗЕТ, а не знам с тази алергия защо ме мъчат. Все едно някой да е алергичен към стриди и ти да го караш да ги яде, защото било " в негова полза"....Извинявам се за дългия пост, ама откачам...и много ме сърби Sad

# 211
  • Замък сред облаците
У нас няма регистрирана алтернатива. Като цяло левотироксина е свински тироксин, затова подозират алергия към страничните добавки, не към активното вещество.

По сайтовете за добавки може да се намери лиотиронин, гръцки. Като цъкнеш гугъл това ти е един от заместителите: https://www.bezglad.com/shop/t3-liothyronine-%D1%823-%D0%BB%D0%B … D0%B0-uni-pharma/

Аз съм правила алергия към тиреостатик, тогава ми вливаха банка урбазон и после пих ериус 14 дни, а от тях поне 10 се обривах. Много е неприятно.

А благодарение на циркадния ритъм на тялото ТСХ в два различни дни може да варира с 0.95 до 2 единици разлика в изследванията. Честно казано, аз знам че Бодимед никак не ги хвалят за хормони от години…

Последна редакция: сб, 11 фев 2023, 23:41 от АА

# 212
от няколко дена ми е супер нервно на мен, не знам дали е съвпадение или си въобразявам обаче преди малко осъзнах, че днес трябваше да е терминът ми...
И аз съм така за жалост, половин годинка  щеше да е  бебо🙂ама това е.... напред и това е,друг начин няма, ако ще да си скъсаме задниците, чакат си точните моменти

# 213
  • София
По темата с хормоните, д-р Начев винаги държи хормоните да са от Бодимед, както и АГ-то ми. И двамата казват, че били най-добрата лаборатория за хормони, а и пак и двамата не се изказват особено ласкаво за Синево.
Аз съм доволна от Cibalab, нямат особена разлика от стойностите с Бодимед.
Но за пример TSH в Бодимед ми беше 0,7, а в Синево 5,6 Close

# 214
По темата с хормоните, д-р Начев винаги държи хормоните да са от Бодимед, както и АГ-то ми. И двамата казват, че били най-добрата лаборатория за хормони, а и пак и двамата не се изказват особено ласкаво за Синево.
Аз съм доволна от Cibalab, нямат особена разлика от стойностите с Бодимед.
Но за пример TSH в Бодимед ми беше 0,7, а в Синево 5,6 Close

Лекарите понякога държат в определена клиника защото имат сключени договори (това го знам от личния си лекар)
Когато изследвах хормони ги пуснах в Синево и Кандиларов звъпреки настояването на аг да ги пусна в бодимед, ами да ви кажа и в двата резултата пролактина си ми беше висок с около 100 единици над горна, тогава ендото каза ще ги пуснем още един месец преди да предприемем нещо, но ще спазиш условията задължително а именно 3 4 часа след събуждане ,поне 30мин почивка в лаборатория или домашно посещение и ще действаме ако пак е висок.  Спрях чайове и добавки докато дойде цикъл
Ами спазих си условията и се оказа че Изобщо не е висок пролактина
Оттогава знам,че всяко едно нещо се отразява на резултати (особено чайчета и добавки)
Обаче моето аг това нв го каза,каза ми го ендокриноложката а на нея и имам повече доверие щото единствено тя ми отговаря по адекватно на въпросите от аг

# 215
  • София
момичета как приемат вашите мъже неуспехите?
доскоро си мислех, че мм не го приема толкова тежко, но последните няколко седмици все съобщава, че еди кой си чака бебе или че на еди кой си му се е родило бебе. усещам го , че е много изнервен и напрегнат напоследък, предложението на инвитро дойде пак от него. и така както си мислех, че не го приема толкова навътре изведнъж ми се струва, че наистина му тежи много.

# 216
Шанталче говорете си по тази тема. Ние сме си говорили, че ще направим всичко възможно. На мъжете също им тежи, но не го показват пред нас. Имало е моменти когато моят ми е давал най - много сила и кураж. И те го изживяват но по техен си начин.

# 217
  • София
ММ е много труден на говорене, смахнат характер има и съм се научила да чета между редовете.

# 218
Дълго време мислех, че ММ не си го слага толкова, но когато откриха МФ разбрах, че и на него му тежи, че не се получава. Сега пак бях с усещането, че само аз я планувам тази втора бременност, ама наскоро си говорихме за това по време на срещата ни с психолог (виждаме се с психолог веднъж седмично заедно) и се оказа, че също като в много други случаи, прикрива своите емоции, за да ме защити един вид, да не трябва да се съобразявам и с неговите тревоги и страхове. Май не малко мъже разсъждават като моя - те трябва да са силните и си премълчават болката. Та, шанталче, сигурно и на него не му е лесно, а щом не иска да говори задълбочено за това може от време на време ти да му вдъхваш кураж и да му казваш, че ще се случат нещата.

П.п. момичета, аз малко отгоре-отгоре чета последните страници, че изпаднах в някаква дупка по ред причини, ама не пускам палците за всяка една от вас, да знаете!

# 219
ММ е най-спокойният човек, който познавам. В много критични ситуации е бил спокоен и не е показвал емоции. Дори при загубата на баща си, запази самообладание и успокояваше някакви далечни лели.. Затова не очаквам да покаже силни емоции и винаги при проблем, какъвто и да е, предпочита да не говори за него, сменя темата и т.н. Просто е такъв човек и си го обичам такъв. Като трябваше си направи изследвания, интересува се от моите, като се разстроя ме успокоява и каза, че ще дойде с мен  на ЦС за подкрепа, без изобщо да му съм му казала да идва. Това мисля, че показва достатъчно, че му пука и също иска да се случат нещата. Понякога като изпадна в моите състояния на крайни емоции го обвинявам, че не е заинтересован колкото мен, но знам, че не е така, изживява си го по свой начин.

2402 Salsera shantall Прегръдки ❤ Стискам палчета за вас и за всички останали момичета ❤

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 14:04 от Viki_gs

# 220
Оооох, момичета, при мен "турския сериал" продължава. Та решихме (по-скоро аз реших)  да повторя изследването за ТСХ, но в Бодимед, защото бях убедена, че новата лаб има грешка и.........изненада : ТСХ - 4, 2 !!! Коренна разлика с 7.94 , което ми беше измерено в тъпата Синево предния ден!!! (Сега няма как от 8 да стане 4 за един ден) .Честно ви казвам, откачих. Много ми харесва инвитро центъра, обаче ако ще ми пускат грешни хормони, няма да се разберем. Ще си ги пускам в Бодимед. Та, показах ТСХ на ендо-то (ТАТ и МАТ са нормални), казах й че съм имала АЛЕРГИЯ от Еутрокс и тя ми изписа Л-тироксин!!! Не по врат, а по шия. Ама викам, нали това активното в-во е левотироксин натрий. Ааа, нищо, то това е на друг производител. Пия го днес и няколко часа по-късно с жестока алергия и ОБРИВИ по лицето, главата, шията, ръцете, торса. Побърках се, пих Зиртек, мазах се с един охлаждащ гел Писах й на тази, че имам алергия и от Л-тироксина, тя ми го замени с Акутирокс. Викам, добре де, Акутирокс е течен, ама ако пак има левотироксин не правим ли отново същото. Тя вика, а ми то може към помощните в=ва да си алергична...........Та, в понеделник ще почвам Акутирокс и ако и от него се обрина ще им таковам таковата и на докторите, и на инвитрото, и на ЗЕТ-а, и на всичко. Толкова ли са зле, че няма един заместител, който да ми дадат. Ако някоя от вас е пила някакъв турски заместител (ще питам и в групите за инвитро в Турция), моля ви, просто не знам вече на кой да разчитам. Трябва да го смъкна това ТСХ, иначе няма ЗЕТ, а не знам с тази алергия защо ме мъчат. Все едно някой да е алергичен към стриди и ти да го караш да ги яде, защото било " в негова полза"....Извинявам се за дългия пост, ама откачам...и много ме сърби Sad

Аз преди пиех еутирокс, но ми препоръчаха Tirosint от гърция. Поръчвам го през аптека "Промахон". По-скъп е от еутирокс, но ми свали тсх за 2 месеца от 3,7 до 1,8 и сутрин не трябва да чакам 30-60 мин за да пия кафе или да ям. Обясниха ми, че бил по-пречистен.

# 221
Здравейте, момичета загубих се по трасето, но Ви следя. С моя мм проведохме едно лечение което продължи близо месец... За жалост изпуснах януари шансовете си.
Нооо по календар и според тестовете които правя очаквам О на 14ти силно се надявам вече да станат нещата.
Силно се надявам всички скоро да се преместим в нова група.. Стискам палци на всички ❤️

# 222
И ММ е така, не го показваше до скоро, но напоследък усещам, че и на него му идва в повече. Особено както повечето ни приятели наскоро им се народиха деца или са бременни в момента и останахме може би последната двойка без детенце, а сме от най-дълго време заедно. И на него постоянно му казват, че било наш ред, какво сме чакали... И на него вече му идват в повече коментарите. Виждам, че и на него му е трудно, подкрепя ме постоянно, също идва с мен на прегледи и ме успокоява, че ще се получат нещата. И при нас той подхвана темата за инвитро и че е време ... Веднъж му казах за една позната, която ще прави аборт и той се пошегува да не го абортира, а да ни го продаде ще го купим. Каза го на шега, но на мен ми се скъса сърцето... Заради него още повече искам да се получат нещата, защото той е толкова добър... понякога се замислям, че не заслужава да преминава през това заради мен, ама какво да направя... Чакаме сега цветната снимка и ще обсъдим какво ще правим с доктора и дали ще започваме инвитро процедурите...

# 223
  • София
ММ все още е позитивно настроен и го играе “състезателно” настроен, че няма да спре докато не стане. Но аз забелязвам, че го мисли и изживява. Миналият месец покрай некачествения фоликул и цикълът дошъл, когато чакахме овулация според фоликулометрията, толкова плаках, а той ме успокояваше. Обаче като каза “спокойно, дори за не можем да имаме деца пак ще сме си заедно” направо ме съсипа. Сякаш допуска, че може да не стане никога. Cry

# 224
Моя ММ също го изживява леко и с доза чувство за хумор. Не сме говорили за момент, в който няма да стане изобщо, но аз съм си го мислила и от моя страна, дори и да не стане аз ще съм окей. Имаме прекрасно семейство и взаимоотношения, имам цели, намерила съм смисълът на живота си и неща, за които дори не ми остава време. Не знам обаче дали той би го приел така. Мисля че да, но по-скоро пораженчески, докато аз ще го приема като все едно че така е било за добро. Искам дете, но не за да запълва нещо в живота ми, а да го обогати. Понякога се плаша от тези мисли, но така се чувствам.

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 14:35 от Lygia

Общи условия

Активация на акаунт