Вярвам в чудеса, че скоро ще се сбъдне нашата мечта ! ~бебеправене 411~

• 28 280
  • 760
  •   1
Отговори
# 555
  • Бургас
То е част от всичко, което правих 2016-та след двата ми миседа.ММ праща слюнка в САЩ и от там му връщат разчетен целият геном(към 23andMe),мисля че и преди съм писала за това.Така разбрахме,че високи дози естроген при мен водят до ранни аборти,че при една бременност ще развия ГД и че имам супер рядка алергия към един вид упойки, които се използват точно при бременни по време на раждането.
Ние си правихме с мъжа ми генетични изследвания със слюнка също, само че към My heritage. А вие сте си пускали някакъв здравен панел към 23andme ли? Ние пускахме за предци и родословие, отделно raw data файла хо качих по разни други сайтове за здравни анализи. Но не знам кой точно ген се гледа за това, което си споменала.

# 556
  • София/Севлиево
Танче те са едни и същи,но хич не ги разбирам тези неща.ММ има време да се рови и чете и на мен ми казва само най& важното.

# 557
  • Бургас
Танче те са едни и същи,но хич не ги разбирам тези неща.ММ има време да се рови и чете и на мен ми казва само най& важното.
Хахаха, ние с ММ сме така. Аз се интересувам и изчитам всичко, само му разказвам и му снасям информацията Simple Smile Ще трябва да прочета още значи Simple Smile
Благодаря ти.

# 558
тути стискам палци всичко да е наред, макар да не звучи добре. 🙏🍀 Но и аз съм за ЧХГ през 48 часа.

# 559
  • София
Момичета,наред е колпоскопията,както и докторът каза ,че ще е ,но все пак се застраховахме.
Пуснахме HPV тест за високорисковите типове.До няколко дни ще излезнат резултатите.

# 560
Тути, стискам палци всичко да е наред! Супер новини, Bubble 🍀

# 561
тути Стискам палци всичко да се развие по най-добрият начин.

Bubble Дано са наред резултатите.

Ели Заинтересоваме с тези тестове. От 23andMe ли ти ги изпратиха тези резултати за здравословното състояние или след това се ровиш по други сайтове за инфо. Гледам, че MyHeritage са с по-ниска цена.

Аз нямам търпение вече за деня на теста. Предполагам овитрела още не се е изчистил и би дал фалшив от уринарните.

# 562
  • София
Пълнолуние, колко време мина от овитрела? Гогова казва, че 10тина дена стигат да се изчисти

# 563
На 12.02 ми биха инжекцията на обяд. Но при търсене на инфо в Google ми излиза, че може да се изчисти до 12 дни.

# 564
Тути, стискам палци за добър развой 🍀
Bubble, Минзухарче, Ангелче, страхотни новини. Нека с все по-хубави да влизате в темата ❤️
Тромбофилията няма никакво отношение към имплантацията на ембриончетата.(преди и аз мислех, че има). Има значение само за износването. Аз имам два вида тромбофилия, като вродената-PAI, MTHFR, ACE ми казаха, че не са опасни, но ще съм на терапия заради придобитата(завишен лупус антикоагулант). Това са думите на трима добри лекари, независими един от друг. Единият е хематолог, а другите двама от най-добрите репродуктивни специалисти, в България и Турция.
Микробиологичната биопсия при Калчев е 390лв.
Успех на всички! 🍀
Мила ❤️ Пълнолуние ❤️

# 565
  • Замък сред облаците
По-скоро са имали предвид, че твоите мутации нямат отношение към имплантацията. Иначе нямаше да има куп жени забременели чак след като е назначена терапия след овулация. Но затова се гледа и индивидуалният случай, това че общото название е тромбофилия не прави необходимостта от терапия еднаква за всички.

Проучвания по темата:
https://academic.oup.com/humrep/article/23/2/278/627949?login=false
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1472648310610048
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4126250/

Във второто впрочем се посочва, че при жени с PAI 4g/5g хетерезигот риска от неуспех с имплантацията при инвитро е по-висок. Комбинацията с други мутации повишава този риск допълнително.

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 22:39 от АА

# 566
Пълнолуние стиснати палчета за плюс тест! 💕

# 567
Докторът имаше предвид като цяло тромбофилията и съм склонна да вярвам на него 😊 Аз също не мисля, че може да се повлияе имплантацията, а само износването(вече). Каза, че масово в България се казва, че може тромбофилията да има отношение към имплантацията, но това не е така. За имплантацията единствено са важни кръвотокът и състоянието на лигавицата. Всеки е свободен да чете каквото желае, което е хубаво. Не го казвам с цел заяждане. Дори те поздравявам, че се интересуваш и четеш доста проучвания. Чела съм такива статии и бях убедена, че тромбофилията е главен виновник за липсата на имплантация, но се оказа, че не е така. Просто вярвам на моя лекар, както и на хематолога ми 😊 Била съм и с аспирин(от преди трансфер), с Фраксипарин след трансфер, но резултат нямаше за съжаление. Иначе кръвотокът е наред.

Последна редакция: ср, 22 фев 2023, 23:03 от Kactus

# 568
  • София
Кактусче т.е при следващ трансфер няма да си на хепарин? Много смело... Не знам, аз събота бях при една АГ и с нея обсъждахме на дълго и на широко и нейното мнение е задължително АП поне след овулация. Аз след трансфера бях и на АП и на фракси. ПС кой лекар те посъветва това?

# 569
Габи този микробиом е още едно хиляда лева при него, таа... Не знам какво общо има с тръбите. Аз също съм ходила при него и съм му показвала снимка от Щерев и каза че всичко си е наред.
Да и аз четох, че е над 1000 хиляда лева. Ще звънна да попитам, пише, че трябва да го направим заради тръбите. Не искам да мисля, че ми е казал така заради пари, просто съм много изненадана ...

От мутациите аз имам MTHFR хетерозигот, ITGA2 хомозигот по мутантен алел, Полиморфизъм MTRR хетерозигот. Казаха ми, че трябва да приемам метилирана фолиева киселина. И като забременея живот и здраве да си слагам фраксипарин през цялата бременност.

Тути, успех дано всичко да е наред.

Общи условия

Активация на акаунт