Отговори
# 150
На мен не са ми взели още микробиология, но предполагам е, защото не съм се записала на ЖК още 😅 Иначе мисля, че си се полага по ЗК.

# 151
Ох момичета все ви занимавам ,ама не знам кой да питам . Главоболието спря ,ама ме заболя пък корема . Мисля ,че е от запека . Болката е почти постоянна ,червата къркорат ,направо откачам . А и часът е такъв ,че няма какво да направя . В бърза помощ не обръщат никакво внимание . По принцип не съм притеснителна ,ама с тази бременност не знам какво ми стана . Как се справяте вие ,има ли и други като мен с лош стомах и да е имала болки. Пих нош-па не ми помага .

# 152
  • Пловдив
Ох момичета все ви занимавам ,ама не знам кой да питам . Главоболието спря ,ама ме заболя пък корема . Мисля ,че е от запека . Болката е почти постоянна ,червата къркорат ,направо откачам . А и часът е такъв ,че няма какво да направя . В бърза помощ не обръщат никакво внимание . По принцип не съм притеснителна ,ама с тази бременност не знам какво ми стана . Как се справяте вие ,има ли и други като мен с лош стомах и да е имала болки. Пих нош-па не ми помага .

Аз имах проблем със стомаха,но другата крайност и АГ препарйча да пия за 10 дни пробиотик и се оправих.

# 153

Аз имах проблем със стомаха,но другата крайност и АГ препарйча да пия за 10 дни пробиотик и се оправих.

Аз два дена имах разстройство ,но от два дена нищо . Вас болеше ли ви .

# 154

Здравей, за болки имам Дро спаз изписано от АГ, за щастие до сега не съм го ползвала. И аз имам проблем със запека, каза ми да пробвам всякакви бабини рецепти преди да прибегнем до лекарства. Препоръча ми кисело мляко с ленено семе сутрин. Утре смятам да го пробвам, надявам се да помогне.

# 155

И аз три дни имах разстройство и получавах спазми. Сега пак съм в другата крайност, но не ме боли коремът

# 156
  • Пловдив

Само първият ден имах болки.
При мен беше 10 дни (по 1-2 пъти на ден) и цял ден яко къркорене на червата.
Обадих се на АГ и каза да пия 3 дни по 2 пъти на ден Смекта и пробиотик за 10 дни,обаче аз изпих само 1 прахче  от смектата и реших само с пробиотика да продължа и да чукам на дърво от 3 дни съм ок.
Мислех си,че е нещо вирусно,но явно е на хормонална основа.
Аг ми каза че е често срещано запек/диария по време на бременност,но пък с предната бременност не съм имала такива проблеми.

# 157
Благодаря ви ,успокоих се малко . Дано утре съм добре и всичко е било от червата . И аз с предната бременност не съм имала такива неразположение, но явно всяка си е различна . То затова се плаша толкова сега . Още утре ще взема пробиаотик 🙂

# 158
  • София
Момичета ,пиете ли нещо за главоболието . Кръвното ми е ниско ,но и като го вдигна продължава главата да ме боли . Вече трети ден не е спирала ,а не издържам само да лежа . В 12 седмица съм . Днес бях на изследвания ,до сага излезлите резултати са добри и в норма . На 14-ти съм на фетална

Мога да споделя моя опит на човек с редовни мигрена отключвани от стрес и умора. Сега съм 12 г.с., имах 2 мигрени за последния месец, всяка продължи около 2 дена, като първият ден е най-тежък. Не пия нищо, защото ме е шубе, първа бременост ми е и избягвам всичко (освен но-шпа в много редки случаи и биозин мама от време на време.) За главоболие използвам етерично масло от мента - намазвам мястото, където усещам най-силно болката (но наистина малко количество, защото с повече става по-силно усещане). Маслото едновременно загрява и охлажда, с което се получава временен ефект на облекчение. Комбинирам с изолиране в тъмна, прохладна стая и дълги почивки. 😶‍🌫️

# 159
Предната бременност съм ревала цели нощи от болки и напъни, бях с ужасен запек. Точно след поредна такава нощ бях получила първото зацапване. Стигнах 2 пъти да спешното, но не обръщат внимание. Какво ли не съм пробвала. АБСОЛЮТНО НИЩО НЕ ПОМАГА. След като стигнах до аборт реших, че при следващата бременност няма да позволя да е същото. Оказа се, че имам цели 2 фисури, веднага се оперирах.
След това се нормализираха нещата. Сега с тази бременност пак съм с запек, въпреки че ям много плодове. Усетя ли, че трябва да напъвам силно - спирам и си правя клизма. Това наистина много улеснява нещата.

# 160
За момичетата със запек. Пробвайте да накиснете сушени сини сливи. Като омекнат се изяждат на гладно. Много добре действат. Стига да ви понасят, разбира се. Също така киви сутрин на гладно. Или топла вода с лъжичка мед.

# 161
  • София
Благодаря ви ,успокоих се малко . Дано утре съм добре и всичко е било от червата . И аз с предната бременност не съм имала такива неразположение, но явно всяка си е различна . То затова се плаша толкова сега . Още утре ще взема пробиаотик 🙂
За запек може да пробвате и свещички Ева кю, не се привиква към тях и са подходящи при бременност, не се усвояват изобщо от организма и действат веднага почти. Аз винаги имам от тях за случаи с запек.

# 162
Момичета, как стоеше въпросът с лежането по гръб? От кой момент нататък е вредно?
Аз съм в началото на 16г.с и вече ми е супер некомфортно да лежа по гръб. Имам странното чувство че коремът ми натежава надолу... Обаче настрани се схващам. Мислех, че доооооста по-късно започва драмата, че по никакъв начин не ти е удобно да легнеш

# 163
  • София
Nomadgirl, честито за хубавите новини!. Blue Heart Да те сложа ли на първа страница?

По темата с лекарствата и аз споделям мненията ви - слушайте АГ-тата. То и аспирин не трябва да се пие, ако четем листовката, но много бременни го приемат.

Педиатрите са различни. Но в крайна сметка майката си взема последното решение. Аз давах вода, но той не пиеше много. Нощното хранене го отказа на 1,4г.

Аз си намерих примерен колаж в старите мнения Simple Smile Тук съм сложила снимки когато съм била в началото на 4,5,6,7 и 8 месец.. Сега като сравнявам с тези снимки съм с корем като в 5 месец тогава. Казваха, че коремът ми е малък и бебето също, а се роди 3590гр

Скрит текст:
Аз все още нямам никакъв корем, а съм почти в 4 месец. Вие имате ли вече?
Кога е нормално да ми проличи при първа бременност?

В 14 г.с. на мен вече ми личи, въпреки че е първа бременност. Много се надявах да изкарам поне още месец "под прикритие", но бебка е решила, че й трябва място, та в резултат си имам оформено коремче. Аз съм и по-дребничка, така че още повече личи. Мисля, че и това е индивидуално и няма причина за тревога.

Относно раждането в главата са ми МД и Софиямед, но не съм го измислила още. Възнамерявам да се запише при някой от Софиямед за следене и ще преценявам впоследствие. В МД първоначално харесах Гърчев за следене, но след като прочетох някои неприятни коментари, разколебах се.

П.П. Честито на всички с хубави новини!

На мен ми похвалиха също доктор Гърчев. Не съм чела подробно коментари за него, но не знам дали има доктор за който да има само положителни коментари.
Аз раждах първият път при доктор Вецев в Шейново, за който има много ласкателни коментари, но пък аз не останах впечатлена. Цялата тази работа родилките да минават като на поточна линия не ми хареса.

Би ли споделила повече за раждането си при доктор Вецев?

Отидох при него в МЦ Феникс ( вече не практикува там ) , запознахме се , следи тонове след това в поликлиника България . Супер мил е внимателен.
В шейново не го видях освен в момента на операцията. Закъсня с 2/3 часа за нея защото както чух бил някъде на интервю. Влязохме в операционната за 20 минути всичко приключи. След това повече не го видях. На визитации не идваше , както идваха другите доктори на съседките ми по легло. Само веднъж дойде сестрата му(акушерка) или каквато се води, да ми смени лепенката с водоустойчива. Тя беше супер груба, поне с мен. Повече не го и чух, от момичетата разбрах, че се ходи на преглед след секцио на 40 ден , той нищо не ми каза и си ходих при моята АГ да ме провери. Много приказки в поликлиника България ,в Шейново просто се почувствах на поточната линия , аз лежах на масата и слушах как коментира още колко като мен чакат. С цялото ми уважение , първо раждане , стрес … поне малко отношение трябваше да има.

# 164
Момичета, при запек опитайте да включите в менюто си повече фибри, увеличете приемът на вода, наблегнете и на полезните мазнини. Също така от изключителна важност е и движението, не го подценявайте! Утре влизам в 14 г.с. запек не съм имала нито след трансферът, нито до момента. Даже някои дни и по два пъти си ходя. Не ходя на работа, ежедневието ми минава у дома, но задължително всеки ден правя разходки със съпругът ми, когато се върне от работа. Имам страшен глад за въглехидрат. Всеки ден ям ориз, картофи, милинки или сандвичи, НО закуската ми е ядково мляко или безлактозно мляко с овесени ядки, счукано ленено семе, сушени червени и черни боровинки, добавям си шепа накиснати бадеми или кашу ( понякога добавям и свеж плод ). Правя си яхния с грах, пия грахов протеин ( много полезен, но някои жени ги запича протеинът на прах ). Много често си правя крем супа от червена леща с малко картоф и морков. Много вкусна и на сутринта няма как да не отидете до тоалетна. Хапвайте авокадо, маслини. За тези от вас, които обичат месо, ако хапнете джолан с малко мазничко ( макар да не е полезна мазнина ), пак няма как да не отидете до тоалетна. Опитвайте различни неща, за да видите кое ще ви подейства, преди да предприемете да се тъпчете с прахчета, хапчета и т.н.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт