Отговори
# 300
Georgieva9, стискам ти палци и ти пожелавам всичко да е наред оттук нататък.
[/quo

Благодаря ви момичета ❤
Елиза и аз ти пожелавам всичко да е наред и да минава бързо.. 🙏🏻

# 301
Здравейте момичета! От снощи пак съм в болница заради леко отлепяне на плацентата. Вече не знам до къде ми е от болници… мислех че в 16 седмица вече риска е намалял обаче продължава да ми прави чалъми. Доктора ми каза че това не зависело от мен дали ще лежа цял ден дали ще се засмея и как ще стана от леглото. Слава богу този път е малко но все се чудя защо така се отлепя изобщо не мога да си изкарам бременноста спокойно. Тъкмо се бях успокоила 2 седмици вече ми е като стрес да си гледам бельото като ходя до тоалетна…. 😭😭😭 ОТ месец само лежа ям в леглото и всичко стриктно….

Здравей ,не ти ли казват причината за отлепянето.  Странно е 16 г с . Приемаш ли нещо за задържане . Аз със каката имах отлепяне в 14 седмица и бях на системи ,после до края на бременноста бях на магнерич.  Попитай док за някакви хапчета . Всичко ще си влезе в релси ,не се притеснявай и бъди спокойна 🙂

Пия дуфастон и утрогестан вагинално. Отделно пия Алеракт той е магнезий.

Милата ,дано всичко се оправи . Разбирам ,че ти е трудно с това притеснение . Трябва да си спокойна ,взели са всички мерки . Не работи нищо ,прави си леки разходки ,чети книги, гледай филми . От сърце ти желая успех и един пухкава финал 😊

# 302
Jupiter sea, може да ми сложиш розово сърчице. Днес излязоха резултатите от теста, всичко е наред. Ще си имаме трета принцеса.

# 303
Като стана въпрос за секса, вие как сте? На мен постоянно ми се прави, почти винаги вечер и сутрин правим. И моята плацента е превия засега, обаче не са ми го забранили. С предните 2 бременности въобще нямах желание. А сега.....нямам насита🙈

При нас е мираж 😅 Толкова ми е лошо, че имам чувството че ме хваща морска болест. Надявах се да отмине това гадене и повръщане в 12та седмица.
На мен изобщо не ми минават такива мисли през главата. Сутрин и/или вечер съм над тоалетната чиния.. Снощи едвам заспах, а и през деня ми беше зле на работа..
На мен освен това ми беше забранен секса заради отлепянето. Сега нищо не са ми казали лекарите, не съм и питала, но аз нямам и желание така или иначе.

# 304
Xelly7, дано спре това зацапване при теб и да се успокоиш. Днес какво е положението? Гледай да си почиваш повече. Ти в Германия беше май. Можеш ли да отидеш при друг лекар на ехограф?

Georgieva9, стискам палци всичко да е наред от тук насетне и да си изкараш вече спокойно бременността! Дано това да е последното притеснение! Flowers Four Leaf Clover

deiza, честито за хубавите новини при теб! Sparkling Heart

# 305
Утрогестана го слагам вечер 1*200mg. Освен Утрогестан и фолиева киселина нищо друго не приемам. Не ми е казвано да има някакъв повод за притеснение - мисля, че ако има нещо ще ми се каже.. Аз съм в Германия и тука винаги и със записване на час, а този час ти го дават охооо.. казват ти ако има нещо отиваш в болница нали ако е спешно.. така да отида до АГ да ме види набързо няма.. за огромно съжаление .. обаждаш се и чакаш за час, който ще ти дадат сигурно за след една или две седмици.. Бях при друг лекар на преглед БХС и ФМ и той ме гледа и каза, че всичко е ок.. Следващото ми посещение е на 06.03. (един път в месеца ходя при АГ).. Днес е по-леко зацапването, но ако продължи ще звънна да питам какво ще каже..

Благодаря Ви много, момичета 🌸 Сега ми е малко по-спокойно..
Може ли да ми кажете няколко примера (причини) на какво може да се дължи това кафеникаво зацапване, защото вече се побърквам и не знам от каквоо може да е. Изписан ми е утрогестан, но сега започна и с него да се появява. Тази нощ пак няма сън за мен да не стане нещо…

По колко утрогестан слагаш . Да не е малко 🤔 а друг медикамент с прогестерон не приемаш ли . Отиди на второ мнение в репродуктивна клиника.  60лв е прегледа почти на всякъде . Вагинален секрет дава ли ? Трябва да ти пуснат по ЖК и по здравна каса . Найстина щом е тъмна кръвта е стара ,обаче толкова време зацапване не е хубаво . Аз не съм кървава, но знам ,че имам проблем с прогестерона и приемам дуфастон 3×1 и утрогестан 2×2 ( вагинално ) с обърната матката съм та вагиналното е малко под въпрос колко действа . Всичко ще е наред, бъди спокойна ,но задължително на второ мнение и изследвания 🙂

# 306
На мен пък ми излезе инфекция на изследванията в урината,сега наново изследвания да се види къде е инфекцията и ще ми изпишат другата седмица антибиотик( с бъбреците е нещо ,аз си знам дано не е нещо сложно),направо ме е яд ,да няма спокойствие човек ,все нещо да излезе.

# 307
Бързо оздравяване на всички! 🌸

Firefly, наистина човек не може да си отдъхне за малко.. никакво спокойствие.. Напуснах работа да съм си по-спокойна вкъщи и да не се натоварвам.. ама ето все някакви поводи за притеснение.. Отиваш на АГ виждаш бебчо - радост, щастие.. АГ казва всичко е ок.. най-щастливата си.. отиваш вкъщи и след два дена се започвааа.. ужасно е.. Дано отмине вече най-скоро време и ние да се зарадваме малко, че сме бременни и че наистина всичко е наред.. да се поуспокоим и да си изкараме една лека бременност..

Аз имам чувството, че колкото се пазиш и внимаваш да не се случи нещо.. все нещо става.. 🤷🏻♀

ПП: Да попитам когато има отлепване има ли някакви симптоми или се вижда на прегледа? ..

# 308
Бързо оздравяване на всички! 🌸

Firefly, наистина човек не може да си отдъхне за малко.. никакво спокойствие.. Напуснах работа да съм си по-спокойна вкъщи и да не се натоварвам.. ама ето все някакви поводи за притеснение.. Отиваш на АГ виждаш бебчо - радост, щастие.. АГ казва всичко е ок.. най-щастливата си.. отиваш вкъщи и след два дена се започвааа.. ужасно е.. Дано отмине вече най-скоро време и ние да се зарадваме малко, че сме бременни и че наистина всичко е наред.. да се поуспокоим и да си изкараме една лека бременност..

Аз имам чувството, че колкото се пазиш и внимаваш да не се случи нещо.. все нещо става.. 🤷🏻♀

ПП: Да попитам когато има отлепване има ли някакви симптоми или се вижда на прегледа? ..
Аз имах кафеникаво зацапване - други симптоми не съм имала. На ехографа се видя отлепването заради хематом в матката. Лекарката ме пита дали имам болки ниско долу, но тогава нямах. Явно и това може да е симптом. Тя ми каза, че никакво зацапване не е нормално, така че ако можеш, отиди да те прегледат за по-сигурно. При мен зацапването спря след престоя в болницата, но и аз все още приемам Утрогестан.

# 309
Утрогестана го слагам вечер 1*200mg. Освен Утрогестан и фолиева киселина нищо друго не приемам. Не ми е казвано да има някакъв повод за притеснение - мисля, че ако има нещо ще ми се каже.. Аз съм в Германия и тука винаги и със записване на час, а този час ти го дават охооо.. казват ти ако има нещо отиваш в болница нали ако е спешно.. така да отида до АГ да ме види набързо няма.. за огромно съжаление .. обаждаш се и чакаш за час, който ще ти дадат сигурно за след една или две седмици.. Бях при друг лекар на преглед БХС и ФМ и той ме гледа и каза, че всичко е ок.. Следващото ми посещение е на 06.03. (един път в месеца ходя при АГ).. Днес е по-леко зацапването, но ако продължи ще звънна да питам какво ще каже..

Благодаря Ви много, момичета 🌸 Сега ми е малко по-спокойно..
Може ли да ми кажете няколко примера (причини) на какво може да се дължи това кафеникаво зацапване, защото вече се побърквам и не знам от каквоо може да е. Изписан ми е утрогестан, но сега започна и с него да се появява. Тази нощ пак няма сън за мен да не стане нещо…

По колко утрогестан слагаш . Да не е малко 🤔 а друг медикамент с прогестерон не приемаш ли . Отиди на второ мнение в репродуктивна клиника.  60лв е прегледа почти на всякъде . Вагинален секрет дава ли ? Трябва да ти пуснат по ЖК и по здравна каса . Найстина щом е тъмна кръвта е стара ,обаче толкова време зацапване не е хубаво . Аз не съм кървава, но знам ,че имам проблем с прогестерона и приемам дуфастон 3×1 и утрогестан 2×2 ( вагинално ) с обърната матката съм та вагиналното е малко под въпрос колко действа . Всичко ще е наред, бъди спокойна ,но задължително на второ мнение и изследвания 🙂

Питай и за още прогестерон ,орално да приемаш. Много малко е само утрогестан и то по веднъж . Питай за дуфастон ,даже ако можеш звънни на някой доктор

# 310
Много е важна дозата утрогестан и дуфастон най - добре АГ да каже ще се увеличава ли или ще се намаля, защото рязкото намаляне е опасно.

# 311
Здравейте, тези от вас, които имаха по-“притеснителни” резултати от БХС, колко ви беше рискът? При мен за Даун рискът е излязъл 1:192… за другите тризомии е много нисък 1:20000, но за Даун ме притесни. Ще правим утре пренаталния тест, но все пак ми е интересно вашите как бяха и дали правихте после пренаталния. След ултразвука, докторът изкара междинните резултати и бяха 1:1800, а след кръвните (т.е. вече комбинираните резултати) са  отишли до 1:192… Ето ги и кръвните показатели, hCG според мен е проблемът май, доста е висок. Sad

# 312
В стаята ми в болницата настаниха жена със запушен нос, подсмърчаща, кихаща, дишаща през устата и прегракнала. Малко са ми другите притеснения, та сега и това, че ще ме зарази и може да загубя бебето. Посъветвайте ме, какво да правя… Буквално съм в капан.

# 313
Кажи, че искаш да те преместят. Ако няма такава опция си купи биозин мама, носете маски и двете и проветрявайте при всяка възможност.

# 314
В стаята ми в болницата настаниха жена със запушен нос, подсмърчаща, кихаща, дишаща през устата и прегракнала. Малко са ми другите притеснения, та сега и това, че ще ме зарази и може да загубя бебето. Посъветвайте ме, какво да правя… Буквално съм в капан.

Кажи им да те преместят. Аз съм със ангина и ме оставиха сама в стая не знам защо са ти я настанили може би тя не е казала че е болна. Няма да загубиш бебето спокойно всичко ще е наред ако имаш биозин пий той много помага.

Общи условия

Активация на акаунт