Отговори
# 285
Благодаря за бързия отговор! Simple Smile
В 13+4 г.с. съм.. Още от както разбрахме, че съм бременна не сме имали никакви полови контакти “за да не стане нещо” .. Аз го имам от самото начало и АГ в началото ми беше казала, че може да е някаква стара кръв и ми го изписа. Приемам го вагинално вече от месец и една седмица и имам още за една седмица и АГ каза, че ще го спираме. Е да ама, не то вече започна да си цапа и докато го приемам. Не ми е казвала някаква причина за да се тревожа например отлепване и т.н. Винаги ми казва, че всичко си е наред.
Вкъщи съм си не се и натоварвамм.. спазвам всичко както ми е казаноо.. ама преди малко като го видях това кафявото и край паника до ента..
Коя седмица си? Скоро имала ли си полов контакт или вагинален преглед? По принцип щом е кафеникаво означава, че кръвта е стара, не е нещо от сега.
Възможно е и плацентата да е все още близо до канала на шийката и да не се е дръпнала нагоре. Причини много може да има, дано скоро са спре и да се успокоиш. 🍀

# 286
Най-добре се обади пак на док.и кажи, че отново се е получило. Щом е кафява, мисля че не е притеснително.
Като стана въпрос за секса, вие как сте? На мен постоянно ми се прави, почти винаги вечер и сутрин правим. И моята плацента е превия засега, обаче не са ми го забранили. С предните 2 бременности въобще нямах желание. А сега.....нямам насита🙈

# 287
Може ли да ми кажете няколко примера (причини) на какво може да се дължи това кафеникаво зацапване, защото вече се побърквам и не знам от каквоо може да е. Изписан ми е утрогестан, но сега започна и с него да се появява. Тази нощ пак няма сън за мен да не стане нещо…

По колко утрогестан слагаш . Да не е малко 🤔 а друг медикамент с прогестерон не приемаш ли . Отиди на второ мнение в репродуктивна клиника.  60лв е прегледа почти на всякъде . Вагинален секрет дава ли ? Трябва да ти пуснат по ЖК и по здравна каса . Найстина щом е тъмна кръвта е стара ,обаче толкова време зацапване не е хубаво . Аз не съм кървава, но знам ,че имам проблем с прогестерона и приемам дуфастон 3×1 и утрогестан 2×2 ( вагинално ) с обърната матката съм та вагиналното е малко под въпрос колко действа . Всичко ще е наред, бъди спокойна ,но задължително на второ мнение и изследвания 🙂

# 288
Като стана въпрос за секса, вие как сте? На мен постоянно ми се прави, почти винаги вечер и сутрин правим. И моята плацента е превия засега, обаче не са ми го забранили. С предните 2 бременности въобще нямах желание. А сега.....нямам насита🙈

При нас е мираж 😅 Толкова ми е лошо, че имам чувството че ме хваща морска болест. Надявах се да отмине това гадене и повръщане в 12та седмица.

# 289
Най-добре се обади пак на док.и кажи, че отново се е получило. Щом е кафява, мисля че не е притеснително.

Абсолютно никакво желание нямам, единственото ми желание е след като се прибера от работа да легна и никой за нищо да не ме закача 😀

# 290
Здравейте момичета! От снощи пак съм в болница заради леко отлепяне на плацентата. Вече не знам до къде ми е от болници… мислех че в 16 седмица вече риска е намалял обаче продължава да ми прави чалъми. Доктора ми каза че това не зависело от мен дали ще лежа цял ден дали ще се засмея и как ще стана от леглото. Слава богу този път е малко но все се чудя защо така се отлепя изобщо не мога да си изкарам бременноста спокойно. Тъкмо се бях успокоила 2 седмици вече ми е като стрес да си гледам бельото като ходя до тоалетна…. 😭😭😭 ОТ месец само лежа ям в леглото и всичко стриктно….

# 291
Здравейте момичета! От снощи пак съм в болница заради леко отлепяне на плацентата. Вече не знам до къде ми е от болници… мислех че в 16 седмица вече риска е намалял обаче продължава да ми прави чалъми. Доктора ми каза че това не зависело от мен дали ще лежа цял ден дали ще се засмея и как ще стана от леглото. Слава богу този път е малко но все се чудя защо така се отлепя изобщо не мога да си изкарам бременноста спокойно. Тъкмо се бях успокоила 2 седмици вече ми е като стрес да си гледам бельото като ходя до тоалетна…. 😭😭😭 ОТ месец само лежа ям в леглото и всичко стриктно….
Милата, не мога да ди представя под какво напрежение си постоянно. Дано това ти е последното отлепяне. 🤗

# 292
Жасминче❤❤❤
Хубаво е да видя познати лица тук❤
И с yanna777 първия път пак по едно и също време бяхме, а сега даже двамата младежи ходят заедно на занималня и са като дупе и гащи там😃

Вчера точно се замислих дали да не започна някаква по-лека йога и аз. Вече имам малко повече желание за движение.
Бях и аз в болница в началото на януари и гледам да се пазя и да не се натоварвам много, макар че всичко си е наред. В началото ми беше малко гузно, че ме чакат сума ти неща за вършене, а аз лежа и гледам сериали сутрин докато малкият го няма. Сега обаче гледам да се възползвам на макс, че после..
Xelly7, аз също имах такова но ми изчезна след като започнах утрогестан - още към 9та седмица. На мен също не ми казаха конкретна причина, но че вероятно прогестерона не се произвежда в достатъчни количества и затова би трябвало като започна прием на утрогестан да се оправи. Най-добре звънни на АГ според мен щом продължава и след утрогестана.
Georgieva9, надявам се да се закрепиш бързо и да си изкараш спокойна бременност оттук нататък.🤞

Последна редакция: чт, 16 фев 2023, 10:58 от Mint.

# 293

Здравей ,не ти ли казват причината за отлепянето.  Странно е 16 г с . Приемаш ли нещо за задържане . Аз със каката имах отлепяне в 14 седмица и бях на системи ,после до края на бременноста бях на магнерич.  Попитай док за някакви хапчета . Всичко ще си влезе в релси ,не се притеснявай и бъди спокойна 🙂

# 294

Здравей ,не ти ли казват причината за отлепянето.  Странно е 16 г с . Приемаш ли нещо за задържане . Аз със каката имах отлепяне в 14 седмица и бях на системи ,после до края на бременноста бях на магнерич.  Попитай док за някакви хапчета . Всичко ще си влезе в релси ,не се притеснявай и бъди спокойна 🙂

Пия дуфастон и утрогестан вагинално. Отделно пия Алеракт той е магнезий.

# 295

Georgieva9,
Бързо да се оправяш и дано това да е за последно. Heart EyesHeart
Отлепянето свързано ли е с болката, за която писа преди няколко дни.
 Аз пия както ми каза АГ диаспорала и нош па, болките ми намаляха. Но не съм ходила на преглед.
Желая ти сила и късмет Flowers Tulip

# 296

Georgieva9,
Бързо да се оправяш и дано това да е за последно. Heart EyesHeart
Отлепянето свързано ли е с болката, за която писа преди няколко дни.
 Аз пия както ми каза АГ диаспорала и нош па, болките ми намаляха. Но не съм ходила на преглед.
Желая ти сила и късмет Flowers Tulip

Мисля че не защото ми казаха че матката е спокойна и няма контракции.

# 297
Georgieva9, дано всичко е наред, опитай се да си спокойна доколкото можеш. Стискаме палци!!!:heart:

# 298
Georgieva9, стискам ти палци и ти пожелавам всичко да е наред оттук нататък.

# 299
Georgieva9, Елиза 123, желая ви бързо да се оправяте и да нямате повече проблеми до края ❤

Общи условия

Активация на акаунт