Отговори
# 585
Момичета, излязоха ми резултатите от изследвания. Общия белтък отново е със същата стойност от миналия месец - 62.
Според следящия ме АГ това е много ниско за бременност и ме предупреди, че ако не се вдигне ще се наложи да ме хоспитализират и да ми се направи вливане.
Не съм спряла да ям месо, колкото и да ми е противно+ яйца, извара и протеин на прах и този резултат много ме разочарова.
Има ли някоя от вас  с подобна стойност на белтъка?

# 586
Аз май никога не съм го изследвала. При какви показания се назначава?

Момичета, излязоха ми резултатите от изследвания. Общия белтък отново е със същата стойност от миналия месец - 62.
Според следящия ме АГ това е много ниско за бременност и ме предупреди, че ако не се вдигне ще се наложи да ме хоспитализират и да ми се направи вливане.
Не съм спряла да ям месо, колкото и да ми е противно+ яйца, извара и протеин на прах и този резултат много ме разочарова.
Има ли някоя от вас  с подобна стойност на белтъка?

# 587
Доколкото разбрах го пуска на всички бременни + ПКК, TSH, ft4 и урина.

Аз май никога не съм го изследвала. При какви показания се назначава?

Има ли някоя от вас  с подобна стойност на белтъка?

# 588
Irelia, и аз съм с много нисък белтък, под норма, като твоя. Ям всеки ден яйца, пия протеин два пъти на ден, ям по един протеинов бар, ям и пилешко/пуешко/риба. Нищо не помага, но не са ми казвали, че ще ме хоспитализират за вливка. Това ме притеснява. При трима лекари се следя и никой не е споменал за болнично лечение. Sad
Един от лекарите ми каза, че при толкова нисък белтък развитието на бебешкия мозък може да пострада. Sad

# 589
Елиза, това звучи ужасно, но и на мен ми каза нещо подобно, а и се повишавал рискът от прееклампсия. 😢
Отчайвам се вече.
При теб растежът на плода в норма ли е?
Един от лекарите ми каза, че при толкова нисък белтък развитието на бебешкия мозък може да пострада. Sad

# 590
Момичета, албумина в изследванията ли е белтъка, че нещо не мога да се ориентирам ? И за урината ако в обикновената са завишени левкоцитите, но в стерилната са ок, не е ли пак проблем?

# 591
Албумин и общ белтък са две различни изследвания с отделни стойности.
За урината не мога да кажа. Стерилна не съм пускала никога.
Момичета, албумина в изследванията ли е белтъка, че нещо не мога да се ориентирам ? И за урината ако в обикновената са завишени левкоцитите, но в стерилната са ок, не е ли пак проблем?

# 592
Аз доколкото знам, в обикновената често излизат левкоцити от замърсяване на пробата. Но ако стерилната е ок, се гледа тя.

# 593
Здравей, къде под гърдите като вдишваш ли? И мен така ме болеше сякаш ме натискаше силно нещо почти две седмици и ми отмина. Не разбрах от какво беше, лекарката също не ми каза. Само ме пита дали ми прескача сърцето, дали имам ускорен пулс..Успех, дано премине бързо.
Здравейте момичета!От два дни насам получавам много голяма болка под гърдите и не минава веднага,ако не пия сода или нещо продължава поне час.Приемам дуфастон възможно ли е от него тази болка или нещо друго причинява това? Мислих си,че е от киселините и от храната,но не бях консумирала нищо в близките 4-5 часа и вече се притеснявам от какво може да е😕
При мен болката не е постоянна,а на моменти,толкова е силна,че имам чувството,някой ме удря с нещо тежко,като пия сода ми помага малко.Болката е доста силна и едвам издържам.(треперя,пребледнявам,и кръвното ми пада)

# 594
И аз да се включа с питане какъв е този общ белтък? Никой не ми е назначавал такова нещо нито сега, него преди 😕 Имам само графа белтък при урината и това е.

# 595
При мен на последното изследване няма общ белтък ,а това :   Белтък урина/Protein urine.

Да попитам - болят ли ви гърдите , при мен е непоносимо понякога,като щипане се усеща,много неприятно даже при допир с блузата е кофти.
На какво може да се дължи?

# 596
Общият белтък измерва общото количество протеин в кръвта. Това, което си набавяме от месото, яйцата и т.н
Тъй като е основен структурен елемент в човешкото тяло е важно по време на бременност да е в горните стойности, за да се развива бебето оптимално добре.
И аз да се включа с питане какъв е този общ белтък? Никой не ми е назначавал такова нещо нито сега, него преди 😕 Имам само графа белтък при урината и това е.

# 597
И при мен е 63 общият белтък. Около 60-62 беше и с предишната бременност. Ядях много протеини, приемах и протеин на прах, но не се вдигаше повече. Не се притеснявайте излишно, ако нямате други неразположения. Някои момичета с нисък белтък в кръвта могат да имат отоци, високо кръвно и се следи положението. Но тази стойност е добра. 🙂
Ето и реф.стойности за втори триместър.

Не да паникьосвайте и ако холестеролът ви е над норма за лабораторията. Има си за бременни други стойности. Помня, че с предишната бременност беше все по-висок.

При белтък в урината вече има някакъв проблем. Там си трябва консултация и следене...

За стерилната урина - тя е по-достоверна, другата може да бъде замърсена. Точно както
licorne е написала.

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 14:35 от Jupiter sea

# 598
Правиха ли ви цитонамазка и ако да я коя седмица?
Цитонамазка последно правих около два месеца преди да се случи чудото да забременея Simple Smile Иначе микробиология правих мисля в 8 седмица

# 599
Правиха ли ви цитонамазка и ако да я коя седмица?

Цитонамазка правих ноември месец в началото, а микробиология - в 13г.с, когато се записвах за женска консултация по ЗК.

Общи условия

Активация на акаунт